Skocz do zawartości
Dragon

pomóżcie rozpoznać tą pułapkę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Eeee tam zapomniał ... nie wie i tyle. Ściemnia :cool::lol::lol::lol::wink:

Sam jestem ciekaw, jak tym mozna łowić, czy też kłusować. Najbardziej interesuje mnie zastosowanie tej gumy ... moze zapasowa do majtek, jak rusku sym sie zapnie a łowca ma słabe zamki :lol::lol::lol:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Myśle i myśle... i nie moge wykombinować :) co to ruskie wymyslilo. :)

Maniek a to stanowi jakaś część w normalnym zetawie (wedce)

Czy samodzielną ??

Napisano

Dopatrujecie się nie wiadomo jakiej konstrukcij ,ale pamiętajcie że ruski jak coś wymyśli to jest to proste w obsłudze nie może być skomplikowane.

Napisano
najśmieszniejszą żeczą jaką się dowiedziałem od rosjan to łowienie

ryb na "telewizor" taką mieli nazwe tylko prosze nie męczcie mnie bo i tak wam nie podam przepisu na tą metode.

Ty to specjalnie robisz :evil: Najpierw niby przypadkiem coś napiszesz a my potem zachodzimy w głowę co jest grane :lol: Napisz jeszcze o tym telewizorze i skasuj to wieczorem. Zainteresowani zdąrzą poczytać :wink:

Napisano

A póżniej dosyć że nocki na rybach i niewyspani to jeszcze będziemy główkowac co to ten telewizor :)

Napisano

Ale jaja, nie wpadł bym na to, toć to urządzenie do wielokrotnego wywozenia przynęty :shock::lol::cool: Wystarczy raz wywlec na wodę cełe z gumą i "wyrzucamy" na ...dziesiąt metrów ;)

A Polak jakieś łódki sterowane radiem konstruuje a nasi rodacy ... gumą z majtek :lol:

Jednak ruska myśl techniczna jest pierwowo sorta :lol:

• 1 month later...
Napisano

Kiedyś takie coś stosowano nad wisłą Zbudowane bło z wikliny obciążało kamieniami oraz dowiązywano długąlinkę z obciążeniem aby można było łatwo zlokalizować na wodzie Na mazowszu to nosi nazwę wirszy Jak dziadek żył posiadał coś takiego(kłusował)

• 1 month later...
Napisano

ja cos takiego wyciaglem ostatnio na rzece w domanicach(zbiornik mietkowski)bylo calkiem spore.srodek wyciaglem i zmasakrowalem a reszte zawiozlem ojcu na wies(wyszla z tego niezla klatka na kruliki,chociaz taki z tego pozytek zrobilem)takze te prakktyki sa nadal stosowane przez KLUSOLI!mam gdzies fotke tego ale jeszcze nie wiem jak to wzucic na forum(gdyby ktos byl ciekaw niech podpowie a zamieszcze)takie wynalazki trzeba puki co tepic razem z KLUSOLAMI :!:

Napisano
ok wreszcie do tego powoli dochodze jak pokazac fotki

Witam. Też mam problem jak wrzucać do forum fotki.

Może mi ktoś podpowie.

Sory że akurat przy tym temacie poruszam to zagadnienie.

Zdopingował mnie kolega rafal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.