reaktivv Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Zamieszczam zdjęcie woblerów Nadając od góry numerki 1 , 2 ,3 proszę drodzy koledzy o określenie ich zastosowania. Kupiłem je na aukcji allegro , dosc przypadkowo i zupełnie w ciemno. Kupowałem z zamiarem stosowania je na jeziorowe szczupaki i okonie. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reaktivv Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 nie odpowie nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Jak nie pojedziesz nad wode i nie sprawdzisz to nic się nie dowiesz. Każda przynęta jest dobra w zależności od łowiska, warunków i wielu innych czynników. A więc nad wode i do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Wszystkie wyglądają na głęboko schodzące (czyli raczej trolling). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Witam! uwazam ze nie ma sensu zakladac nowego tematu a wiec: Nie mam doświadczenia w tych sprawach wiec chcialbym sie poradzic specjalistow. Mianowicie chodzi mi o to czy ktorys z tych wobkow nadaje sie do polowu sandacza noca? Czytalem gdzies ze na sandacza w nocy wobek moze schodzic do max 70 cm, te 3 od gory schodza do samego dna czyli ok 3m. Jezeli to prawda to co z nimi zrobic zeby schodzily do tych 70 cm. Przy 2 od gory zmniejszylem powierzchnie steru z nadzieja ze nie bedzie schodzil tak nisko. Doradzcie mi jak lowic efektownie w nocy. szerokosc 1 to 2,5cm 2 to 2cm a 3 to 1,5 cm wszystkei sa plywajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Te woblery raczej nie nadaja sie do sandaczy, nie beda miec odpowiedniej akcji. Jesli prowadzilbys je bardzo wolno to plyneły by blizej powierzchni, ale na nocnego sandacza stosuje sie woblery na wzór uklejek, czyli smukłe o drobnej migotliwej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 jak wybrac wobka na sandacza, nie chodzi o barwe tylko o ksztalt i ster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 stosuje sie woblery na wzór uklejek, czyli smukłe o drobnej migotliwej akcji. To jest trafny opis sandaczowych modeli! Od siebie tylko dodam że powinieneś spróbować na modele Rapali takie jak Flat Rap,Max Rap czy ewentualnie X-Rap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Kształt smukły, ster raczej mały i ustawiony pod duzym katem w stosunku do woblera. Chodzi o to zeby wobler nie zanurzał sie głeboko. Jesli chodzi o prowadzenie to ja zwykle łowie tak, ze wybieram tylko luz zyłki a wobler sam sie prowadzi w pradzie udajac traconą uklejke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 moze mnie ktos oswiecic i powiedziec na ca sa te woblery???? raz udalo mi sie zlowic szczupaka na teggo zielonego ze sterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Na szczupaka, ja na takie baryłki łowie tez sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 ehh to czemu na moim jeziorze nic na nie nie bierze... ;/ moze dlatego ze schodza tak gleboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tutaj Chciałbym się dowiedzieć co to za wobler, gdyż znalazłem go kiedyś nad wodą, a brania są więc chciałbym dokupić taki sam model?? ma on 9 cm długości i grzechotkę w sobie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Na sterze nie ma nazwy producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Shogun_Osw, to jest sumowy wobler tylko nazwy nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Na allegro takie są. Kiedyś ruskie takie sprzedawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Na sterze nic nie ma ... dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi będę musiał poszukać czegoś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Pogrzebałem, pogrzebałem i znalezłem Shogun_Osw, to woblery shakespeare. Mam nawet kilka na chacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Mam identycznego woblerka tyle, że mniejszy rozmiar. Takie samo malowanie (aktualnie jest trochę przerobiony). Dobrze wiedzieć że to shakespeary, bo to naprawdę świetne woblery. Tylko chyba już nigdzie nie dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Dzięki wielkie DAWID, !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROY Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Witajcie. Mam nadzieję że temat w dobrym miejscu.... Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest z woblerami a dokładnie czy praca woblerów powierzchniowych schodzących na mniejsze głębokości wygląda taka samo jak tych które które pracują na większych głębokościach. Wiem że głębokość zależy od ustawienia steru.... Pytam , bo ostatnio kupiłem na allegro (dość przypadkowo przez licytacje) woblery i jeden z nich ma własnie ster pod większym kątem i i jego praca wygląda bardzo ładnie. a drugi idzie od razu na dno ale tak jakby wcale nie pracował( nie waha się na boki), Będę bardzo wdzięczny jak ktoś mi to wytłumaczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Teoretycznie powinna być taka sama a praktycznie zrób im jakieś fotki i wrzuć w temat bo nie bardzo wiadomo o jakich wobkach mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Praca woblera nie zalezy tylko od kształtu i kąta ustawienia steru, zalezy tez od kształtu samego woblera i obciążenia umieszczonego w woblerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROY Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/10/20120116026.jpg/ pierwszy woblerek pracuje ładnie na boki, a drugi praktycznie wcale przy ściąganie ucieka albo w jedną strone lub w drugą czasami sie też okręca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 nie bardzo to widać na tym zdjęciu ale wydaję mi się że ten drugi wobler ma chyba krzywo ster wklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi