Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj na PIV pobawiłem się okonikami. Najmniejszy z 15 cm , największy 25 cm.

Brania nastąpiły NAGLE i NAGLE , tak po 30 minutach znikły .........

Pewnie przeszła ławica.

Nie, one tam były bo przez 2 godziny odprowadzały przynęty . I naraz zaczęły brać - na te same przynęty które wcześniej odprowadzały .

przynęty na klenia   Dragon
  • 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj z rana na PIII piękny szczupak mi się trafił 75cm.

(zdjęcie sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum haczyk.pl. admin)

Napisano

Od strony Łęknic masz półwysep na lewo od niego w linii prostej jest pomnik za pomnikiem woda wyspa jest na prawo od brzegu jakieś 100m przy dobrej pogodzie widać piasek z daleka na mieliźnie, często rowerkami wodnymi tam się po niej kręcą.

Napisano

wg mnie lepiej wcześniej zrobić rekonesans z lornetką na łódce (najlepiej w pogodny dzień) i poszukać żerowisk i spławów karpi. Nęcenie na chybił trafił raczej nie ma sensu. Możesz też popytać na forach karpiarzy - może ktoś tam ciągnął ładne karpie i podzieli się wiedzą.

Napisano

Na spławik ??

To aż dziwne, ale gratuluję takiej sztuki.

Spróbuję jednak ponęcić czymś odpowiednim, a później w weekend może coś się uda złapać.

Napisano

W tym roku ja i kilku znajomych wyciągnęło na pogori 1 w sumie około 30 karpi najmniejszy miał około 3kg a największy 9kg. Wszystkie ryby wyciągnięte z głębokości około 1m. Miejsce tajne. :twisted:

Napisano

Na PIII byłem na zasiadce nocnej za karpiem, leszczem oraz płocią niestety znowu ryba nie bierze tak jak by ten zbiornik miał coraz mniej ryb.

Napisano

Patrząc na kalendarz brań jeśli można mu uwierzyć od 13 do 15 września ryba ma bardzo słabe brania następnie 16-17 zmienne brania dobre brania dopiero od 21 do 24 września.

Może to jest spowodowane słabymi wynikami w wędkowaniu obecnie. Byłem też wczoraj na Leśnym w Kazimierzu Górniczym zawsze liny tam ładnie brały wczoraj tylko liche skubnięcia.