Staszek Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzisiaj na PIV pobawiłem się okonikami. Najmniejszy z 15 cm , największy 25 cm.Brania nastąpiły NAGLE i NAGLE , tak po 30 minutach znikły ......... Pewnie przeszła ławica. Nie, one tam były bo przez 2 godziny odprowadzały przynęty . I naraz zaczęły brać - na te same przynęty które wcześniej odprowadzały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafir Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Dzisiaj kilkugodzinna wyprawa na Pogorie II. Na spławik - 4 małe płotki i leszcz, na grunt nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Dzisiaj z rana na PIII piękny szczupak mi się trafił 75cm. (zdjęcie sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum haczyk.pl. admin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Gdzie na P3 najlepiej wypłynąć za szczupakiem/ładnym okoniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Okolice zatopionej wyspy oraz na lewo od strzeżonej plaży. To jest tylko moja sugestia te ryby są wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Grze ta wyspa się znajduje (mniejwięcej). Nigdy nie pływałem po P3, więc w topografii tego jeziorka jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Od strony Łęknic masz półwysep na lewo od niego w linii prostej jest pomnik za pomnikiem woda wyspa jest na prawo od brzegu jakieś 100m przy dobrej pogodzie widać piasek z daleka na mieliźnie, często rowerkami wodnymi tam się po niej kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 OK, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzisiaj PI Równe 50 cm. Pływa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Pytanie odnoście PI. Wie ktoś może czy są tam w ogóle karpie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Są i to ładne! Złowić jakiegoś ładnego to już inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Na PI wyciąłem mój życiowy rekord karpia 25kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Trzeba nęcić pare dni wcześniej ?? Czym najlepiej ?? Szukać ich na bardzo głębokiej wodzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 wg mnie lepiej wcześniej zrobić rekonesans z lornetką na łódce (najlepiej w pogodny dzień) i poszukać żerowisk i spławów karpi. Nęcenie na chybił trafił raczej nie ma sensu. Możesz też popytać na forach karpiarzy - może ktoś tam ciągnął ładne karpie i podzieli się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Moje 25kg wyciągałem prawie że przy brzegu na rosówkę i spławik bez żadnego nęcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Smaczny był ? Foty masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Na spławik ?? To aż dziwne, ale gratuluję takiej sztuki. Spróbuję jednak ponęcić czymś odpowiednim, a później w weekend może coś się uda złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 W tym roku ja i kilku znajomych wyciągnęło na pogori 1 w sumie około 30 karpi najmniejszy miał około 3kg a największy 9kg. Wszystkie ryby wyciągnięte z głębokości około 1m. Miejsce tajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Smaczny był ? Foty masz ? Fotek nie robiłem, nie polecam takiej ryby do jedzenia kupa tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Wczoraj na PI złapałem tego samego szczupaka co chyba miesiąc temu. Poznałem po uszkodzonej wardze. Mały był około 40 cm więc zdjęcia nie wstawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Tragedia na PIII szczupak ani nie skubnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Dzisiaj na PI mały pistolet. 32 cm i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Na PIII byłem na zasiadce nocnej za karpiem, leszczem oraz płocią niestety znowu ryba nie bierze tak jak by ten zbiornik miał coraz mniej ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Patrząc na kalendarz brań jeśli można mu uwierzyć od 13 do 15 września ryba ma bardzo słabe brania następnie 16-17 zmienne brania dobre brania dopiero od 21 do 24 września. Może to jest spowodowane słabymi wynikami w wędkowaniu obecnie. Byłem też wczoraj na Leśnym w Kazimierzu Górniczym zawsze liny tam ładnie brały wczoraj tylko liche skubnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Dzisiaj na PII sumy grasowały lecz znowu ten sam problem nie brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi