z123454 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam mam się zamiar wybrać na następny rok nad Zalew Zegrz. i chce wiedziec gdzie lowic kapie i sumy i na co ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Chyba na to co wszędzie... ,a mianowicie na suma żywiec, trupek, rosówa ,filet itp. ,a na karpia kulki proteinowe, pellet, kukurydza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z123454 Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 A jaki pellet i kulki się tam sprawdzają ? czy sprawdza się tam truskawka i total scopex firmy TB ? I TAM LEPIEJ NA TONĄCE CZY PŁYWAJĄCE KULKI ŁOWIĆ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 W Jeziorze Zegrzyńskim nie ma karpi. Jeśli są to tylko nieliczne sztuki, nie spotkałam nikogo kto by złowił. Nastaw się na leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z123454 Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Jak nie ma, jak częściej już przyłowem na spinning jest tam karp 5-9 kg. wiem bo mój kumpel tam się tylko nastawia zawsze na sandały a 30% złowionych przez niego tam ryb to karp na spin.... Pozdrawiam i proszę o dalsze podpowiedzi co do sumów i karpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Karp pewnie jest tylko trzeba go przyzwyczaić do kulek itp. W takim zbiorniku nie jest to na pewno łatwe i zwyczajny wędkarz z marszu nie ma co liczyć na karpia moim zdaniem. Nie możliwe ,że karp jest tam tak częstym przyłowem jak piszesz ,a jeżeli tak to idz ze spinningiem i nałowisz karpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Nie możliwe ,że karp jest tam tak częstym przyłowem jak piszesz ,a jeżeli tak to idz ze spinningiem i nałowisz karpi W dziesiątkę z123454, Zalew Zegrzyński to mój drugi dom, więc bardzo Cię proszę - doskonale wiem co tam pływa. Karpie na pewno są, ale są to pojedyncze sztuki, wręcz niemożliwe do złowienia - owszem czasem się słyszy o karpiu ale to raczej dużo wyżej na Bugu i Narwi - nie tutaj. A kumpel niech Ci kitów nie wciska łaskawie Karpie na spinning - zróbcie filmik instruktażowy - chętnie się nauczę jak wyciągać karpicha na spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trytix Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Łowiąc sandacze na Zegrzyńskim i wyciągając przy tym 30% karpisk na spin jest realne przy połowie 3 ryb rocznie. Sorki nie mogłem się powstrzymać. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Dajcie spokój chłopakowi widać,że dopiero zaczyna przygodę z wędkarstwem i nie zrażajcie go do chęci pozyskiwania wiedzy i informacji A tak na poważniej to z123454, zastanów się nad czym piszą Ci koleżanki i koledzy wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 No wiesz Kamionki - mam córkę prawie w jego wieku (2 lata młodsza) i nie lubię jak mi opowiada niestworzone historie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Witam mam się zamiar wybrać na następny rok nad Zalew Zegrz. Przestańcie, "na następny rok" dużo może się tam zmienić. Sorki nie mogłem się powstrzymać. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akai67 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Słuchaj z123454 dobre miejsce na karpie w okresie zimowym to kępa szuwarów powyżej mostu na Narwi po prawej stronie patrząc w kierunku Pułtuska.Od mostu jakieś 400-600 metrów.Przynęta ochotka i spławiczek na mormyszkę dużo słabsze wyniki.Przerębel wywierć na głębokości 1,5-2,0 metra na blacie obok tych szuwarów , około 10-20 metrów od nich w kierunku środka rzeki.Zanęta popularna na karpie tylko oszczędnie z ilością.Uważaj na grubość lodu bo w tym rejonie są cieńsze i grubsze miejsca tafli.Przerębel proponuję rozkuć na większy aby nie było problemu przy wyjmowaniu ryby jak ci się poszczęści.Najlepszy okres to pierwszy lód (pamiętaj o grubości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Nie możliwe ,że karp jest tam tak częstym przyłowem jak piszesz ,a jeżeli tak to idz ze spinningiem i nałowisz karpi W dziesiątkę z123454, Zalew Zegrzyński to mój drugi dom, więc bardzo Cię proszę - doskonale wiem co tam pływa. Karpie na pewno są, ale są to pojedyncze sztuki, wręcz niemożliwe do złowienia - owszem czasem się słyszy o karpiu ale to raczej dużo wyżej na Bugu i Narwi - nie tutaj. A kumpel niech Ci kitów nie wciska łaskawie Karpie na spinning - zróbcie filmik instruktażowy - chętnie się nauczę jak wyciągać karpicha na spina Jak qmpel szarpie to i na spinning karpie ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Zwracam honor - dzisiaj każdy mógł nad Zalewem Zegrzyńskim złapać karpia... Tyle że wędzonego - bo na plaży w Wieliszewie była impreza Unijna - Święto Karpia - ludzie pożarli kilka ton tego specjału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piti Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Eee z tymi pojedynczymi sztukami bym nie przesadzal Karp sie trafial - lowilem dosc intensywnie nocki na Zegrzu w latach 2005-2008 i co roku jako przylow mialem 2-3 karpie, trafil sie nawet jeden sazan, choc kolega mowil ze to pelnoluski "dziwak" Ale na pewno karp nie jest ryba na ktora bym sie zasadzal na tym pieknym akwenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pihonek Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Może i temat już upadł ale odnośnie sumów warto wziąć pod uwagę odcinek od mostu w Zegrzu (jadac od strony Legionowa) w prawą stronę. tylko: po pierwsze trzeba mieć łodkę po drugie trzeba lubić łowienie "na kupie" z setką łodzi obok (przynajmniej tak jest teraz w okresie cieplejszym jest chyba troche mniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 W najnowszej prasie jest artykuł o połowach karpia na Zegrzu i nawet zdjęcie jest z zasiadki koło mostu na Zegrzu, więc jednak karpie sa i można je świadomie łowić. Sprawdze w jakiej to gazecie było napisane i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloy Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, w najbliższy weekend wybieram się z kolegami na dwa dni z noclegiem. I problem polega na tym, że nie znam jeszcze okolic i nie wiem gdzie można spokojnie powędkować. Zależy mi na spokojnej wodzie, w mierę prosty brzeg i odludzie Zastanawiam się nad zalewem, może ktoś z was może mi poradzić miejscówkę? Albo ewentualnie inne mijsce w okolicach Wawy (~50-70km). Z góry bardzo dziękuję za pomoc Aha i raczej nie komercyjne łowisko tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 napisz jaką metodą chcecie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloy Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 tylko spławik (odległościówka/bat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Na Zegrzu odludzie? Lepiej jedźcie nad Narew i to samochodem żeby dojechac tam gdzie nie ma ludzi. Są zatoczki w których woda jest spokojna. To raz - a dwa, na spławik raczej bez kilkudniowego nęcenia nie połowisz... Chyba że w portach/przystaniach i to będzie naprawdę drobnica. Lepiej naprawdę jechac na łowisko komercyjne, albo zmienic metodę, bo na spławik będzie ciężko - tu nie ma małych jeziorek w których ryba wyczuje jedzenie na małą odległośc niestety... To znaczy są, mogę Ci podac namiar na jeziorko w Ryni jeśli satysfakcjonują Cię karasie 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Zależy mi na spokojnej wodzie, w mierę prosty brzeg i odludzie Na Zegrzu odludzie? Na zlocie czułem się jakbym siedział przy autostradzie. Jachty pełnomorskie i pomnijesze jeździły jeden za drugim po zestawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloy Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 ehhh... szkoda, a miałem nadzieje... Jeżeli chodzi o komercyjne, to weekend raczej spokojnie nie da się połowić..? Gdyby mielibyście wybrać miejsce na odpoczynek dwudniowy przy wędce z możliwości zrobienia szyszłyków, zupy rybnej i może trochę połowić, to co wybralibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 pavloy, głęboką Suwalszczyznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloy Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Rozumiem, że w pobliżu nic nie znajdę... Ale jakie najbliższe łowisko? Przypominam, że nie szukam rybnego eldorado, kilka ładnych płotek/karasi, jeden zerwany zestaw zupełnie wystarczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi