z123454 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam, wybieram się 30.07.2011 na zawody na łowisko Całowanie będę tam pierwszy raz i chcę wiedzieć na co tam najlepiej biorą Karpie i Amury w Lipcu.... Myślałem o truskawce i o wanilii sprawdzi się to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Fajna nazwa łowiska . Jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z123454 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Mam pomysł na zanętę czyli: TB Truskawka 18mm. TB Wanilia 18mm. konopie i kukurydza i to wszystko zalane boosterem truskawką ... jak myślicie dobry stuff ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z123454 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Mam pomysł na zanętę czyli: TB Truskawka 18mm. TB Wanilia 18mm. konopie i kukurydza i to wszystko zalane boosterem truskawką ... jak myślicie dobry stuff ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z123454 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Zapraszam na jutrzejsze zawody gruntowe na największą rybę na Łowisku Całowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxon Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Można wiedzieć gdzie się znajduje te łowisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Wieś Całowanie (od której wzięła się również nazwa łowiska) znajduje się przy drodze krajowej nr. 50, pomiędzy Górą Kalwarią a Kołbielą, powiat Otwocki, łatwo trafić ponieważ przy drodze są tablice z informacją że takie łowisko istnieje i jak na nie dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C33lly Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Mógłby ktoś bardziej opisać to łowisko? Na co głównie można tam liczyć, jaka metoda itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Tam możesz liczyć najwyżej na złapanie trochę świeżego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jestem innego zdania. Na głównym stawie (tym z wyspą) są piękne Karpie a w zeszłym roku gość przy mnie wyciągnął ponad 3Kg szczupaka na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Przyjacielu dla jednego piękne karpie to takie w granicach 10 kg a dla mnie takie są w 99 procentach wód komercyjnych na Mazowszu. Z tego co wiem to rekord karpia nie powala tam na kolana a więcej pływa tam maluszków między 2-4 kg więc o.c.b? Poza tym od kiedy na TB można coś większego złapać na komercji? Tandem Baits to było dobre może do 2005 roku a nie w czasach gdy na polskim rynku są Dynamite Baits, Solar, Mainline albo od niedawna BaiTech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Przyjacielu dla jednego piękne karpie to takie w granicach 10 kg a dla mnie takie są w 99 procentach wód komercyjnych na Mazowszu. Z tego co wiem to rekord karpia nie powala tam na kolana a więcej pływa tam maluszków między 2-4 kg więc o.c.b To Ty mi powiedz o.c.b ?? Biorąc pod uwagę że jesteś karpiarzem to jakoś Twój mnie nie dziwi, może inni użytkownicy nie są aż tak wymagający jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robio Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bywam w Całowaniu co roku na długi weekend majowy, w zeszłym roku przez 3 dni z kumplem we dwóch 18 karpi wyciągnęliśmy, ale rzeczywiście największy może z 4,5-5 kg, nie ważyliśmy ale jeszcze bardzo ładną płoć na feederka przyciąłem na kukurydzę miała dobre 30 cm, kilka lat wcześniej łapaliśmy tam nocą na grunt sumy takie 2,5 - 3 kg, ale to tylko jednego roku te sumy brały (na rosówki), na północnym rogu stawu z wyspą biorą też ładne karasie, natomiast największą wadą tego łowiska jest dosłownie plaga byczków (sumika karłowatego), praktycznie na robaki mniejsze niż rosówki to szkoda nerwów łowić, a i rosówkę jak większy to po kawałku zeskubie, ale jak ktoś lubi łapać karpie, może nie okazy za to w miarę regularnie to można się śmiało wybrać, kiedyś jeździłem z namiotem teraz tam wpadam nawet z przyczepą campingową, właściciel nie robi zbędnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept z sali Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Korzystajac z swietnej pogody, wybralem sie ze szwagrem na nocke na Calowanie. Pogoda az za sloneczna i trzeba bylo sie troche chronic pod shelterem. Ludzi malo- w dzien bylo okolo 6 osob, a wieczorem, oprocz nas, bylo jeszcze 2 kolesi po drugiej stronie akwenu. Przyroda piekna (oprocz much konskich i wieczornych komarow), oraz fakt, ze mielismy praktycznie wode dla siebie, sprawil, ze milo spedzilismy czas. Rozpoczelismy od kilku kroczkow, ktore braly dosc regularnie. Pozniej wieczorem podeszly juz wieksze, choc nie medalowe sztuki, ale zawsze to jakas frajda. Moj "dlugi" karp o wadze 7,5 kg na wlasna przynete i zanete. Szwagra 7,3 kg: ...oraz 5 jesiotr zlowiony dzis rano przed wyjazdem na lekka splawikowa wedke- wspaniala zabawa: Generalnie bez szalu, bo ryba sie tarla wkolo przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carp4Fun Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Takie średnie karpiki od 5 do 9 kg to w tej chwili 90 procent łowisk komercyjnych na Mazowszu. Niestety przy tych upałach na przełomie lipca i sierpnia nawet na takich łowiskach jak Eko Farma, Farma Krzyczki i Oleśnikowa Dolina trafiały się takie. Sam od połowy kwietnia mam ich na koncie równe 100 kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi