MaSsAcReR Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam Temat pojawial ie jako offtopic w innych tematach jednak informacje byly wybiorcze, sprzeczne i czesto mityczne. Tak wiec mam pytanie odnosnie wpadniecia do wody w spodniobutach neoprenowych. Czy faktycznie wlewa sie woda do srodka i konczy sie to utonieciem, czy tez mozna w nich normalnie plywac (neopren dosc ciasno przylega do ciala, poza tym pianki dla nurkow tez sa z niego wykonane) Pytam poniewaz zaopatrzylem sie w plywadelko i nie wiem na co moge sobie pozwolic. W normalnych warunkach plywam bardzo dobrze, wychowalem sie nad woda jednak z tego wzgledu bardzo ja respektuje.
rojass Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Wleje się wolniej niż w gumowych, bo ciaśniej przylega. Taka różnica. Ja na łodzi nie używałbym ŻADNYCH spodniobutów ani woderów.
Kozii Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Koledze @MaSsAcReR chodzi chyba raczej o pływanie na Belly Boat, bo po co komu spodniobuty na łódce?
MaSsAcReR Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Dokladnie, chodzi mi o belly boat albo float tube jak kto woli:) Kurde to jak sie woda wlewa to widze ze to niezbyt bezpieczne. W krzakach i trzcinach nietrudno o to zeby belly boat przebic. Wystarczy ze jakis kolek bedzie z wody wystawal i troszke nieszczescia i mozna naplynac na to, nie mowiac ze moze prad zniesc badz ryba wieksza zholowac, czy wrszcie samemu mozna przebic to kotwiczka. Z kamizelka tez dupa jakby sie przebilo bo bedac na srodku jeziora jak sie woda naleje do takich neoprenow to watpie zeby kamizelka to utrzymywala. Wiem, ze moze troche wyolbrzymiam ale tutaj chodzi o zycie i kompromisow nie uznaje. Tym bardziej ze chcialem w tym plywac od wiosny do poznej jesieni
Kozii Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Proponuję takie spodnie coś w stylu jak mają nurkowie są one wykonane też wykonane z pianki i przylegają mocno do ciała.
MaSsAcReR Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Dzieki wielkie za to:) uspokoiles mnie a ten drugi filmik nawet rozsmieszyl:) zrobie jeszcze swj prywatny test jak bede nad rzeka:]
maryaChi Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Polecam kamizelke asekuracyjną. W razie niebezpieczeństwa jeśli nie uratuje, to z pewnością da czas na ściągnięcie woderów. Polecam też lekturę: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=13844
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.