Poranek Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam mam pytanie odnośnie plecionki. Dostałem w prezencie plecionkę Mikado Trython Mega Line 0.14mm długość 150 metrów. Mam kołowrotek Ryobi Applause 3000 mieści się na niego 150 metrów żyłki 0.285 (tak podaje producent) z mojego doświadczenie wiem że żyłki 0.20 mieści się ok. 220-240 m. (zawsze zostawiam troszkę luzu na szpuli) Pierwszy raz mam do czynienia z plecionką więc nie wiem jaki gruby dać podkład czy tylko minimalny czy większy? Może ktoś nawijał już tą plecionkę i może coś podpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Poranek, Ja mam na applasie 4000 nawiniętą 0,18 PP i weszło mi 180 metrów. Także 0,14 powinno wejść bez żadnego problemu No chyba że jest przegrubiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.