sirlepper Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Witam! Od niedawna zacząłem spining. Mam kilka pytań dotyczących spiningowania. 1. Jaką przynętę uważacie za najlepszą?( ja używam obrotówek 10g oraz klasycznej algi, mam pare kopyt ale jeszcze nigdy nie miałem okazji na nie złapać szczupaka na Łubnicy) 2. Jak rzucać? Czy w zdłóż brzegu i przesówać się powoli? Czy może rzucać w kierunku głównego nurtu? 3. Czy na Łubnicy z brzegu jest szansa złapania jakiegoś "metrowca"? ( do tej pory najwiękrzy jakiego złapałem miał 62cm) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Myślę że ten temat nie jednemu się przyda który dopiero zaczyna przygodę ze spiningiem. Pozdrawiam! Sebastian Cytuj
kasko43 Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Jest temat o Łubnicy, mogłeś się podpiąć Na Łubnicy to bardziej boleń a nie szczupak. Ale może wypowiedzą się ci co siedzą tam częściej. Cytuj
fix-bud Napisano 26 Marca 2012 Napisano 26 Marca 2012 Szczerze powiem nie łapałem nigdy na łubnicy.Planuję na tygodniu spróbować z paprochami i feederkiem.Dam znać jak wyszło. pozdrawiam Cytuj
Anguilla Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja na Łubnicy jestem dosyć często, ale tak od sierpnia za sandałkiem. Szczupak i owszem trafia się, ale przy końcowym etapie ściągania gumy. Ze środka nie trafiłem. Dwa razy widziałem faceta który chodził w woderach po kamieniach i 3-metrówką rzucał wzdłuż zielska. Miał i szczupaczka i okonka no i bolenia. W zeszłym roku miałem potężne uderzenie na gumę storma z pierwszego opadu. Ryba była duża ale sie na mnie wypieła - ze storma to tylko strzępy zostały. Za szczupakiem na Łubnicy radzę Ci wybrać się w stronę Dębiec- czyli jak zaparkujesz przy gospodarstwie to idziesz w lewo (stojąc twarzą do rzeki). Trudny teren, ale warto (za sandaczem i sumem też tam chodzę) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi