Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Salix alba tez całkiem okej

wizualnie są pikne :grin: mam taki :grin:

choć muszę tu powiedzieć ze są za miękkie, jakbym miał znów kupić sobie nowy pokrowiec to szukałbym takiego który ma wszyty usztywniacz :grin:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No takie z usztywnieniem są droższe z tego co mi utkwiło w głowie :)

Może mi sie coś dziś przyśnie nie wiem ;D

Ktoś jeszcze używa pokrowców czy tylko 5 osób na całe forum :D ? :P

Napisano
Salix alba tez całkiem okej :P ale pod względem wyglądu bardziej cormorany mi pasują

O tak... mnie się kolorystyka nie za bardzo podoba... Chociaż taki też posiadam...

Trzykomorowy to trochę duży. Mimo że to Jaxon ale jego proponuje... te szare - wiesz które. :mrgreen:

Napisano

No JMK ja wiem ja wiem :D ale chciałem pare opini :D usłyszeć

Jak będzie pokrowiec naprawde extra wyglądał to 100 moge wydać ;)

Z tym ze robie zakupki większe tak z 250 wydam :) to jakiś tam malutki rabat w nowym sklepie i nowy klient ;D rozumiesz wiesz Maniek :D

W ten sposób kombinuje :D

Napisano
W ten sposób kombinuje
Dobrze kombinujesz ,a najważniejsze to się dobrz targuj.
Z tym ze robie zakupki większe tak z 250 wydam
To już nie malutkie.
Napisano
o takie z usztywnieniem są droższe z tego co mi utkwiło w głowie :)

to co :?: chcesz w końcu :?:

piszesz że chcesz dobry, lepszy , najlepszy :idea:

zastanów się, bo mi się wydaje że ten temat będzie sie ciągnął jak flaki z olejem :mrgreen::grin:

Napisano
Jak będzie pokrowiec naprawde extra wyglądał to 100 moge wydać

To po pierwsze :P

Gdyby nie to ze sobie stanołem na wyświetlacz (w dniu moich urodzin) to bym miał kolejne 100 do wydania ;)

A po 2-gie juz jestem przekonany do jaxona fakt faktem nie widziałem tego shakespeara, jeszcze mi moncą w głowie cormoran i salix alba z tym ze ten ostatni kolorystyke ma troszke zwaloną jak dla mnie :D

Pomacam i sie okaże :D

O ile ojciec mi da samochód, żebym sobie pojeździł po sklepach ~~

Napisano

Witam,

jestem nowy na forum i początkującym wędkarzem zarazem

mam na początek dwie wędki (robinsona 3,6 i jaxona 2,7)

zamierzam na następny sezon zakupić 2 kolejne - 3,6 i jakiegoś tele 4,0-4,2

dlatego pytanie dla bardziej doświadczonych

1. 2 czy 3 komory ????

2. salix-alba czy cormoran classic (rozważam zakup miedzy tymi dwoma, podobne cenowo ale nie wiem jak z jakością - szczerze mówiąc "nie macałem")

3. dodatkowo chciałbym zakupić plecak do kompletu 9ale chyba nie to forum)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

Panowie a ja odradzam pokrowiec exori czy jakoś tak ! Zdecydowanie badziew ma usztywniane dno i niby fajnie mozna go postawić ale co z tego skoro wędka lata w nim na wszystkie strony nie ma żadnych mocowań na kije jak wsadziłem dwie wędki z kołowrotkami

kije sie fajnie splątały .... Pokrowiec ma mnóstwo kieszeni ale jest strasznie ciężki , kieszenie są nie wymiarowe i nic w nie nie pasuje nawet podbierak .

Mam pytanie szukam pokrowca 2 komorowego wykończonego pianką żeby ładnie trzymał kije wraz z kołowrotkami ma ktoś jakieś typy ? cena gra rolę drugo planową aczkolwiek bez przesady !!!!!

Napisano

tu masz wszystko ażeby nabyć dobre pokrowce :grin: tzn "fon, itp"

http://www.carp-fish-sport.com/start.html

babka szyje je w Niemczech na wymiar sam u nich zamawiałem i takie posiadam :grin:

posiadają wszystkie cechy które Cię interesują, ja za dwa na 13 calowe kije płaciłem z tego co pamiętam 110pln, tak więc cena nie jest zbytnio wygórowana, poza tym myślę ze Ci którzy byli w tym, roku na "TARGACH KARPIOWYCH" we Wrocku to wiedzą o kogo chodzi :grin:

Napisano
jakoś do niczego mi ten wymiar nie pasuje? Chodziło chyba o stopy. 13 stóp to 3.96m

Ojjjj, sorrki, cal to 2cm. z hakiem :oops:

Tomaszek, masz rację :idea: , kurna tak sie przejęzyczeć, ale gańba :oops::oops::oops::oops::oops::oops::grin:

• 4 months later...
  • 5 weeks later...
Napisano

Witam Serdecznie

Mam zamiar nabyć ten pokrowiecale ( Jaxon multi 150), przed zakupem chciałem szanowne grono spytać czy ktoś przypadkiem nie posiada takiego, jeśli tak to był bym wdzięczny krótkim opisem funkcjonalności, jakości i czy posiada długą kieszeń na podpórki.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Gość wobler129
Napisano
Taka dobra szacowna i znana firma i nikt nie używa?

Jaka firma :lol::mrgreen:

Większość uważa tą firmę za totalne badziewie - są nieliczni co uważają inaczej :lol:

Sinus teraz powiem - po prostu DREWNO :mrgreen:

A co do pokrowca to mam Jaxona - wygrałem na zawodach. Nic nie mogę o nim powiedzieć, pokrowiec jak pokrowiec - działa :mrgreen:

Napisano
Taka dobra szacowna i znana firma i nikt nie używa?

Jaka firma :lol::mrgreen:

Większość uważa tą firmę za totalne badziewie - są nieliczni co uważają inaczej :lol:

Sinus teraz powiem - po prostu DREWNO :mrgreen:

A co do pokrowca to mam Jaxona - wygrałem na zawodach. Nic nie mogę o nim powiedzieć, pokrowiec jak pokrowiec - działa :mrgreen:

Wobler oczywiście masz rację nie wyczułeś ironii?

Ale ten model ma bardzo ciekawe rozmieszczenie kieszeni - wada; jedokomorowy tak poinformował mnie sprzedawca w FishingMart, tz dla mnie wada ponieważ szukam minimum dwukomorowego.

Gość wobler129
Napisano

Mam jednokomorowy - jest tam tylko przedziałka z płótna. Mieszczą się w nim 2 uzbrojone feederki. Oczywiście wolałbym coś lepszego, ale taki akurat wygrałem. A nie lepiej wejść w Allegro? Tu masz tanie, od 1-3komorowych i wiele rozmiarów:

POKROWIEC

Napisano

Wobler od dwóch tygodni siedze w internecie znam wszystkie pokrowce wszystkich firm? włącznie z cenami i rozmiarami. Te z allegro też i w sumie mam już upatrzony model. W sklepach wędkarskich tez tego pomacałem.

Nie widziałeś zdjęcia Jaxona multi 150 jest bardzo pomysłowy no ale jak wcześniej pisałem jednokomorowy.

Link

http://www.fishing-mart.com.pl/pl/popenphoto.php?file=../p/s3/1137505446.jpg

Gość wobler129
Napisano

Wygląda ciekawie - ma dużo przydatnych kieszeni. Niedługo też będę musiał sobie załatwić nowy - większy, bo zawsze jak jadę, to mam na plecach pokrowiec, 2 krzesła i plecak :lol: Ale ja chyba wybiorę ten z Allegro - 3-komorowy :wink:

Gość wobler129
Napisano
2 krzesła
:shock: A po co ci dwa krzesła? jeśli nie tajemnica

Dla mnie i dla koleżanki :mrgreen:

A tak na serio to dla mnie i kumpla :wink: