kris 74 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Witam,Tomek o co chodzi z ta Mormyszka Bo nie wiem o co kaman a slyszalem juz od wielu osob ze to bardzo skuteczne na Widuchowego Szczupala Jezeli to nie tajemnica to prosze opisz te metode.Wprawdzie polawiam tylko z brzegu ale moze tez sie sprawdzi Bravo za No kill ja osobiscie od lat tak robie,nikogo na sile nie namawiam ale zauwazylem ze wiekszosc moich kolesi po kiju zaczelo tez uwalniac zlowione rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 kris 74, napisałeś: Bo nie wiem o co kaman a slyszalem juz od wielu osob ze to bardzo skuteczne na Widuchowego Szczupala . Toć prawda !! Nie ma nic lepszego nad dobrze dobraną kolorystycznie Mormyszkę !! Nie łamiąc oczywiście regulaminu Związku Wędkarskiego oraz regulaminu Spółdzielni Regalica ... Przyjedź, popytaj ... Dowiedz się tajemnic oraz miejscówek. Na Okonia polecam, główkę przy zatopionej barce .... Boleń, lubi klatkę. Natomiast duże zębacze, skarpy po dawnych główkach ... Ot co .. Będąc tam często, poznasz rybne miejsca ... i sposoby na naprawdę duże okazy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jezdze tam od 10 lat ale tak jak pisalem,lapie tylko z brzegu i na nie jednym forum czytalem o tej slynnej "Mormyszce" domyslam sie ze to nie chodzi o strikte mormyszke te do polowu z pod lodu... pewnie to nazwa i sposob prowadzenia jakiejs przynety ktorej nazwy na dla wszystkich dostepnym forum nikt nie chce zdradzic... (a moze sie myle..) Ale coz,rozumiem, nie naciskam, kazdy wedkarz (lowisko) ma swoje sekrety i trzeba lat i multum wydreptanych kilometrow aby je poznac- toz to o to w tej zabawie z wedka chodzi Jak cos sie dostanie na "tacy" to po chwili nie sprawia to takiej przyjemnosci jakby samemu sie to wymyslilo Ja polawiam klasycznie,woblery,gumy czasami wahadla najlepiej lubie obrotowki.Nie mam takich licznych polowow jak "Mormyszkowcy" ale nie ma co narzekac,lubie klimat Odry w Widuchowej.I czy mi sie kiedys uda poznac tajemnice "Mormyszki" czy nie, to i tak, bede tam jezdzil A moze jestem slabym obserwatorem poczynan tamtejszych wedkarzy... Ale czy to takie wazne dla mnie wazne jest obcowanie z tamtejsza naturalna przyroda Pozdrawiam i dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Panowie nie wiecie może czy leszcz już się wytarł w Odrze? Może ktoś podpowie gdzie w Widuchowej można na leszcza się zasadzić(Wschodnia czy Zachodnia)?, może być z pontonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 żółty lubi zgniliznę,a czerwone zapach ścierwa.....a bukaka wali na niebieskie-rozumiecie co nie ?dla mnie te wszystkie tajemnice to dziecinada i żenada,wszyscy co skrywają te swoje tajemnice niech dalej żyją w swoim malutkim świecie.... Idea wędkarstwa polega ,też na tym aby dzielić się swoim doświadczeniem!!!! przypomina mi sie jak jeden powiedział na "młodych wilkach" do prymusa o komputerze "a dasz go dotknąć" che che,dacie dotknąć mormyszki .Na tym zakończę. Pozdrawiam i wyobraźni i życiowego luzu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Mam takie samo zdanie. Jak ktoś ma jakieś sekrety, tajne sposoby i nie chce się nimi dzielić to się po prostu o tym nie pisze, a nie perfidnie chwali się że wie o czymś i nikomu nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Ja tam myszkę dotykam co wieczór:) Fix-bud jestem tego samego zdania, jeśli ktoś udziela się na forum to wg mnie po to żeby dzielić się swoją wiedzą z innymi. Ja w weekend zbunkruję się w jakiś trzcinach i będę podglądał miejscowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 goral28, na leszcza to jeszcze z tydzień trzeba poczekać. Ale już coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Goral jak bylem za Esoxem na Widuchowej (chyba 2 maj...) to standardowo przed spiningowaniem ok 5 rano zakarmilem sobie miejscowke przy pierwszej glowce od strony wsi,oczywiscie z mysla o polowie Leszcza.Tak ok 8 zarzucilem 2 federki,do 10.30 pare delikatnych bran zacielem jedno, Leszcz 0,5 kg i tyle Domniemam ze jeszcze jest na tarle,poniewaz jak jesienia jezdzilem i stosowalem taka sama "taktyke" to zawsze pare fajnych sztuczek wyjelem a i Jaz sie trafil Brania mialem na czerwony+bialy a jesienia kuku z bialym,czyli standard Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 A propos połowu latem na mormyszkę (ale i na inne metody również) - to jeśli ktoś nie chce podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem to jego prywatna sprawa, choć osobiście nie popieram takich ,,egoistycznych" zachowań. Jeśli kogoś naprawdę ta metoda interesuje to wystarczy wpisać w wyszukiwarce słowa np: łowienie na paprochy i w internecie znajdzie sporo materiału na ten temat. Poza tym dla zainteresowanych polecam wejść na stronę telewizji trwam i tam jest zakładka z filmami o tematyce wędkarskiej (swoje sekrety dotyczące połowu latem na mormyszkę zdradza mistrz Polski Robert Florczak- w odcinku 94, jak ktoś nie chce oglądać całego odcinka to niech przesunie na ok. 30-36 minutę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 kumpel był dziś 3 esoxy ponad 60cm i 1 boleń 75cm z pontonu wszystko na blaszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 sebczyn77, na Odrze czy na kanałach? Ja dzisiaj jednego esoxa ok 60cm na kanale w Marwicach. Do tego 10 minut pod prąd mnie "coś" ciągnęło ale w końcu przegrałem nawet od dna nie dało się oderwać, pewnie sumisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 witam górala 28 mowił że na rzece ,krotko był około 5 h,na kanaly nie pływa woda niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Co to za kanał w Marwicach? To też Międzyodrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Tak wpływasz przez małą śluzę, ale woda strasznie niska czasami silnikiem po dnie szorowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 był ktos tu moze ostatnio/ ? jak sandał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 był ktos tu moze ostatnio/ ? jak sandał? Sandacz ma teraz sezon ochronny:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 masz zaplon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 35 wyprawa ze spiningiem w tym roku,niestety na zero,nie miałem nawet brania.Tak więc trzecia przegrana w tym roku,według mnie średnia niezła.Miejsce Odra w Widuchowej,główki,atakowałem wobkami małymi i dużymi,obrotówką,wahadełkiem,soft play savage,ripper,twister i nic.Trok też był ,okonia szukałem.Machałem od 6ej rano do 13ej z małymi przerwami.Cały czas boleń i nie tylko tłukł drobnicę,woda wysoka,główki zalane od 20 do 50cm.Chciałem go trafić, ale się nie udało.Chyba trzeba jeszcze poczekać ze 2 tygodnie przynajmniej. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Byłem dzisiaj od 17.30 do 21ej niestety zero! 4 wyprawa ze spinem w tym roku bez ryby,2 na Widuchowej-zerowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Witam,byłem wczoraj z Fixem.Boleń tłukł niemiłosiernie ale niestety obojętny na nasze przynęty.. Mi się udało trafić jednego "dzieciaczka" 35cm na matową obrotówkę z chwostem.Chyba przypadek,ponieważ uderzył od razu po wpadnięciu przynęty do wody,pewnie panika Go zeżarła Oczywiście pływa dalej.Piekna pogoda Wspaniały zachód słonca Jeszcze tam wrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 a główki i opaska pod wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 odra w widuchowej to nalezy do regalicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Tak opaski pod woda były od 20 do 70cm,to sa wody spóldzielni regalica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 lowielem w widuchowej jeszcze jako dziecko niedlugo wybieram sie tam lodeczka jesli jest ktos chetny czekam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi