artech Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 DAWID, w tym roku już skończyłem z boleniami i nie tylko Ale zazwyczaj jeszcze bliżej powierzchni ale wszystko zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 w tym roku już skończyłem z boleniami i nie tylko to szkoda, ja do pazdziernika jeszcze bo zaczynam studia, ale na weekendy bede się wyrywał Ale zazwyczaj jeszcze bliżej powierzchni ale wszystko zależy od pogody. tak będe próbował bo nie jestem przygotowany na łowienie głebinowych boleni, mam wiekszosc przynet ktore jak prowadze szybko zawsze wedrują pod powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Wróciłem z tygodniowego wesela mojego kuzyna.. Jak nie zaśpię to będę jutro jak nie zaśpie to bede we wtorek był to mój ostatni wypad na bolenie w tym sezonie, czy powodem jest nadchodzący młody "atreszek"? ja do pazdziernika jeszcze to szkoda, bo w październiku zaczynają sie "poważne grube sztuki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 to szkoda, bo w październiku zaczynają sie "poważne grube sztuki" ale tak jak mówiłem na weekedny będe się wyrywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 czy powodem jest nadchodzący młody "atreszek"? raczej "Arteszka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 No i wstałem, pojechałem i kiszka. Razem z kolegą wydłubaliśmy 3 maluchy. 2x +50cm i 1x +40cm. Ukleja gdzieś zniknęła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Supersobi, po tym ochłodzeniu trzeba trochę poczekać i raczej odpuścić "plażę". Resztę info, jeżeli będziesz chciał, na priv. W poprzednim sezonie pogoda w sierpniu była trochę inna, ale jak popatrzysz na moje posty , tak w środku tego tematu, to zauważysz że końcówka sierpnia też była niezła; http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1434&postdays=0&postorder=asc&start=105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 u mnie dzis na Warcie pod mostem trzaskały aż miło, ale żaden się nie skusił może dlatego że byłem za bardzo odkryty (nie miałem się za czym ukryć) poziom wody bardzo się podniósł główki zalane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Po tygodniowej chorobie wypadzik na rannego bolenia (lekko zaspany)zaliczam do tych z gatunku totalnej klapy. Wynik na zero Boleń wogle nie żerował w łowisku, gdzieś zniknął... Woda stoi... (co dziwniejsze grunciarze i splawikowcy też bez brań (jedynie pan jazgar ich nie zawiódł) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Sobi, a myślałem że już z bolków zrezygnowałeś Ćwicz je, ćwicz, ktoś musi podtrzymać ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Nie podaruję im Jeszcze się za bardzo "rozpuszcza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Odbiłem sobie troszkę tą parszywą niedziele.. coprawda przeważyła iloś nad wielkością, ale i tak fajnie było Efekt 6 bolasków -40; 5szt +-55 i -60. Największy miał zaledwie 59, ale cieszy, że wszystkie złowione na boleniówki kolegi z forum @Romana Gawlasa. Roman nawet fotkę zrobiłem cobyś mógł oko nacieszyc @Artech czasy "ograniczonych" rzutów sę skończyły Woda lekko płynąca, lekki wiaterek, brania bez chlapania-czyli bardziej z toni niż z powierzchni, prawie bezludzie w okolicy - oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Dawno nic tu nie pisałem bo odpuściłem bolkom ale widzę ze muszę znowu pochodzić za rapami Widać ze u was coś się ruszyło w połowach może i u mnie coś się trafi W sobotę będę mógł wyskoczyć na rybki to pochodzę za Bolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Supersobi, dobrze, ze ktoś pilnuje aby ten wątek nie umarł Co do nieograniczonych rzutów, to dzisiaj byłem na chwilę na przystani i widziałem, niestety połapać to już w tym roku nie połapię A woblery Romana ćwiczę prawie od początku sezonu i praktycznie wszystkie swoje tegoroczne bolenie złowiłem właśnie na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Z miesięcznika WP: 19.07 padł bolek 94cm 6,94kg 3cm ripper, podczas połowu okoni 09.08 padł bolek 95cm 6,20kg z gruntu na ukleję ...chłopaki chyba czas zmienic przynęty ...coby osiągac takie wyniki i wyciagnąc mega-bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 chłopaki chyba czas zmienic przynęty :lol: . Coś w tym musi być bo kolega miał przypadek trochę może egzotyczny ale jednak- miał założonego 3cm riperka mansa perła z pieprzem i po którymś podniesieniu poczuł skubnięcie i jakby riperek zgasł, pomyślał że coś się zaczepiło i zaczoł szybciej skręcać aby go wyjąć, i po kilku szybkich obrotach korbką bardzo mocne uderzenie, efektem okazuje się boleń 84cm a riperek okazuje się że nie miał ogonka, pewnie po pierwszym skubnięciu był szczupaczek i obcioł go, a bolka zainteresował taki kąsek co o tym myślicie Cieszą mnie Wasze wyniki w boleniach na moje przynęty (trochę nie skromnie) oby tak dalej i życzę rekordu Polski na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 riperek okazuje się że nie miał ogonka oglądałem film z Markiem Szymańskim i on zawsze przycinał ogonki w ripperach jak polował na bolenie więc to raczej nic dziwnego ripperek bez ogona ma prace która odpowiada boleniowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Witam. Woda niska, lecz udało się coś wyłuskac. Oto jeden z dzisiejszych dwóch.. ten mniejszy Złowiony bynajmniej nie na makaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 A kto zgadnie ile cm miał ten bolek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 52cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 około 59-61cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Coby nie ukierunkowywac poczekmay na głos artecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 65 cm co prawda ja nie Artech no ale obstawić mogę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor1200 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 mysle ze 62cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Coby nie ukierunkowywac poczekmay na głos artecha Wygląda mi na 62-64 cm. A tak w ogóle to gratuluję udanego połowu I cholera zazdroszczę, też bym sobie porzucał za bolkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi