michał82 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Czy może mi ktoś podpowiedzieć, czy sieci zastawione przez rybaków mószą być oznakowane. Czy oni mogą se stawieć sieci gdzie chcą. Byliśmy ostatnio na rybach i trochę nazrywaliśmy przynęt, na drugi dzień widziałem jak rybacy wyciągają z tego miejsca sieci z rybami i naszymi przynętami.Bywa że sieci są poroztawiane co 200- 300 metrów. Cytuj
sensimilla Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Nie wiem jak to jest do końca, bo z roku na rok się coś minimalnie zmienia w tych przepisach. Najlepiej powiadomic o tym miejscową straż rybacką, to najlepsze wyjście. Częsciowa odpowiedź na Twoje pytanie: ZWP Oznakowanie Cytuj
michał82 Napisano 8 Listopada 2011 Autor Napisano 8 Listopada 2011 Kiedyś na tym forum ktoś napisał (i słyszałem), że gdy się dzwoni do straży to ich pytanie brzmi "czy ten co poławia siecią ma zezwolenie na używanie sprzętu", a to chyba nie do nas należy sprawdzanie ich zezwolenia Cytuj
pet87 Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Nie znam sie ale najchetniej bym palił wszystkie sieci niezaleznie czy rybaków czy kłusoli. Cytuj
michał82 Napisano 12 Listopada 2011 Autor Napisano 12 Listopada 2011 Nie znam sie ale najchetniej bym palił wszystkie sieci niezaleznie czy rybaków czy kłusoli. ja też, ale jak kogoś złąpią na wyciąganiu sieci to ukarają tego co wyciąga a nie tego co je postawił Cytuj
G!zmo Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Nie znam sie ale najchetniej bym palił wszystkie sieci niezaleznie czy rybaków czy kłusoli. ja też, ale jak kogoś złąpią na wyciąganiu sieci to ukarają tego co wyciąga a nie tego co je postawił No takie mamy głupie prawo..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi