ondrey2 Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Witam kolegów, przeczytałem artykuł o tym jeziorze opis w samych superlatywach dużo ryb,niewygórowane opłaty,piękna okolica,może ktoś miejscowy,bezstronnie napisze coś o tym jeziorze,chętnie wybrałbym się na wczasy w te okolice.Proszę o wiadomości.Pozdrawiam Cytuj
chomik Napisano 7 Grudnia 2014 Napisano 7 Grudnia 2014 Jezioro dzierżawione przez gminę. Przykład dobrego gospodarowania. Świetnie zarybione i pilnowane. Dużo dużego okonia, sandacza, szczupaka i białej ryby. Można pływać na spalinie. Wjeżdżając do Lubniewic widnieje tablica "Lubniewice wędkarskie eldorado" i zgodzę się z tym. Cytuj
ondrey2 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź,brzmi smakowicie teraz tylko poszukać fajnego domku i na ryby.Pozdrawiam Cytuj
kadziul Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Ja też mogę z czystym sumienie polecić, bardzo udane tegoroczne wędkarsko wczasy. Sporo dużego okonia największy 40cm ( są sporo większe), mnóstwo szczupaka w przedziale 50-65cm (większe ponoć są, ale ja nic większego nie złowiłem) i to w okresie letnim. Na sandacza już zbrakło czasu. Na pewno w przyszłym roku odwiedzę te jeziorko. Cytuj
ondrey2 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Napisano 11 Grudnia 2014 Dziękuję za wiadomośći,to może macie namiary na jakieś fajne domki w umiarkowanej cenie? Pozdrawiam. Cytuj
Kochan Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Bardzo fajne jeziorko, zwłaszcza jeżeli szukasz życiówki w postaci okonia. Co do namiarów na domki to ośrodek "Pod Basztą", umiejscowiony w lesie z własnym pomostem. Cisza, spokój i tanio. Do miasta ok 1.5km lasem. Luksusów nie ma, ale jest znośnie Cytuj
wasyl1968 Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 witam towarzystwo falubaza chciałem odświeżyć temat , temat jeziora lubiąż męczy mnie od zeszłego roku , byłem na rekonesansie rok temu i miejsce jest urokliwe zwłaszcza witające turystów tablice wędkarskie eldorado,wszystko wsazuje na to że na przełomie lipca i sierpnia spędzę tam z rodziną urlop dlatego też mam pytanie prośbę co do wędkowania , przede wszystkim czy coś się zmieniło bo dawno nic nikt nie napisał, i czy można coś wędkować z brzegu bo z łódki to trochę się naczytałem i widziałem reportaż wedkarski że faktycznie eldorado za wszelkie podpowiedzi dziękuję z pozdrowienie Wasyl 2 1 Cytuj
Józef Wyspiańsk Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 W zeszłym roku na zawodach Grand Prix Polski na Lubniewicach złowiłem największą rybę zawodów szczupaka 94,2 i kupę okoni największy chyba 34cm, tak że warto tam się wybrać. W tym roku na pewno wystartuje tam po raz pierwszy w zawodach o puchar Burmistrza Lubniewic ponoć mega nagrody Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi