ondrey2 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam kolegów, przeczytałem artykuł o tym jeziorze opis w samych superlatywach dużo ryb,niewygórowane opłaty,piękna okolica,może ktoś miejscowy,bezstronnie napisze coś o tym jeziorze,chętnie wybrałbym się na wczasy w te okolice.Proszę o wiadomości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Jezioro dzierżawione przez gminę. Przykład dobrego gospodarowania. Świetnie zarybione i pilnowane. Dużo dużego okonia, sandacza, szczupaka i białej ryby. Można pływać na spalinie. Wjeżdżając do Lubniewic widnieje tablica "Lubniewice wędkarskie eldorado" i zgodzę się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź,brzmi smakowicie teraz tylko poszukać fajnego domku i na ryby.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Ja też mogę z czystym sumienie polecić, bardzo udane tegoroczne wędkarsko wczasy. Sporo dużego okonia największy 40cm ( są sporo większe), mnóstwo szczupaka w przedziale 50-65cm (większe ponoć są, ale ja nic większego nie złowiłem) i to w okresie letnim. Na sandacza już zbrakło czasu. Na pewno w przyszłym roku odwiedzę te jeziorko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ondrey2 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Dziękuję za wiadomośći,to może macie namiary na jakieś fajne domki w umiarkowanej cenie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kochan Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Bardzo fajne jeziorko, zwłaszcza jeżeli szukasz życiówki w postaci okonia. Co do namiarów na domki to ośrodek "Pod Basztą", umiejscowiony w lesie z własnym pomostem. Cisza, spokój i tanio. Do miasta ok 1.5km lasem. Luksusów nie ma, ale jest znośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 witam towarzystwo falubaza chciałem odświeżyć temat , temat jeziora lubiąż męczy mnie od zeszłego roku , byłem na rekonesansie rok temu i miejsce jest urokliwe zwłaszcza witające turystów tablice wędkarskie eldorado,wszystko wsazuje na to że na przełomie lipca i sierpnia spędzę tam z rodziną urlop dlatego też mam pytanie prośbę co do wędkowania , przede wszystkim czy coś się zmieniło bo dawno nic nikt nie napisał, i czy można coś wędkować z brzegu bo z łódki to trochę się naczytałem i widziałem reportaż wedkarski że faktycznie eldorado za wszelkie podpowiedzi dziękuję z pozdrowienie Wasyl 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 W zeszłym roku na zawodach Grand Prix Polski na Lubniewicach złowiłem największą rybę zawodów szczupaka 94,2 i kupę okoni największy chyba 34cm, tak że warto tam się wybrać. W tym roku na pewno wystartuje tam po raz pierwszy w zawodach o puchar Burmistrza Lubniewic ponoć mega nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi