Winko Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 W ostatnim już miesiącu tego roku życzę wszystkim zatwardziałym wędkarzom prostowania rąk w łokciach oraz wielu niezapomnianych chwil nad wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Dzisiaj między 8 a 15 na miejscowym bajorze zaliczyłem kilkanaście brań szczupakowych. Na brzegu wylądowało 8 pistoletów. Przynęta - okoń i płotka. Na kontakt z większym "Esox'em" mam nadzieję na weekendzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 3 pistolety na soft4play Mniejsze jeziorka częściowo skute lodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Mniejsze jeziorka częściowo skute lodem Jak to czytam to z podziwu wyjść nie mogę U mnie w tym roku nocne przymrozki na palcach jednej ręki zliczę Wczoraj o 5:30 było 8,5°C a w dzień coś koło 10°C więc z lodem to do czynienia mam jedynie w drinku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 W poznaniu wczoraj było w ciągu dnia 12 stopni w plusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Mniejsze jeziorka częściowo skute lodem Jak to czytam to z podziwu wyjść nie mogę U mnie w tym roku nocne przymrozki na palcach jednej ręki zliczę Wczoraj o 5:30 było 8,5°C a w dzień coś koło 10°C więc z lodem to do czynienia mam jedynie w drinku Takie rzeczy sa możliwe tylko na dzikim wschodzie;) Mieszkam blisko granicy z białorusią Dzisiaj jeden wymiarowy szczupak w sumie 134-ty w tym sezonie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 sytuacja jest ogólnie nietypowa---> susza w Niemczech Ren jest tak niski że odsłonił niewypały z II wojny światowej!niski stan wody jestem chwilowo w Dusseldorfie i tu Ren wygląda mizernie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 ja dzisiaj na odrze na spina sandacz 5,7kg i drugi 4,9kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 freut, z chęcią bym zobaczył tą prawie 6 kilówke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Dziś na Odrze kolejny pontonowy wypad i ryba życia poszła z gumą w pysku... Lunatic zielony z czerwonym ogonem i dozbrojką potwierdził swą skuteczność a najsłabszym ogniwem okazała się plecionka 0,16 dobrej firmy i do tego nowa Mojej winy też w tym trochę bo ryba przez parę minut zachowywała się dość dziwnie spokojnie i bez szaleństw więc nie podniosłem kotwicy ale jak ruszyła w dół rzeki to nie było lewara.Pogoda okropna- silny wiatr i pózniej dodatkowo deszcz ale sezonu jeszcze nie kończę także mam nadzieję na zwieńczenie w grudniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Dzisiaj wypad szczupakowy połowicznie udany. Od 9:00 do około 15 złowiłem znów kilkanaście szczypłych tzw. pistoletów max. 48cm. Kontaktu z większym na razie nie widać, może jutro. Pogoda wymarzona lecz chyba te większe ryby raczej o tym zapomniały. Paradoks polega na tym, iż dzisiaj jako przyłów trafiła mi się tołpyga. Jest to moja piersza ryba tego gatunku i ździwienie było przeogromnie gdy złowiłem ją na "żywcówkę". Spławik żywcowy nie pokazywał brania (a wiem, iż te ryby ciężko złowić na wędkę z racji ich menu) i w momencie gdy delikatnie poruszyłem przynętą (okoń) nastąpiło gwałtowne przygięcie wędki. Złapała się za brzuch... Ot i taka miła ciekawostka z życia wzieta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Freut...no to niezły okaz A ja 8 godzin biczowania Odry kawałek przed Szczecinem na sprawdzonych sandaczowych miejscówkach i zaledwie trzy niewymiarki. Fakt, że wiatr urywał głowy, kotwice zawodziły, ciąganie po rzece bez żadnej kontroli Ale na koniec niespodzianka, drugi miętus w życiu, o pierwszym pisałem i pokazywałem wcześniej, a tego dokładnie w tym samym miejscu wyjąłem na białego twistera o zapachu ogórka :) 55 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Piękne sztuki panowie! GRATKI !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 na życzenie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik95 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Gratulajce freut Ja to takiej ryby chyba jeszcze na żywo nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Piekne sandały, gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 freut, ale kaban! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 grube misie gratulacje na co chapnęły i jak ogólnie warunki połowu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 freut, gratki, dla mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 wzieły z opadu na phantoma 8,5cm srebrny z brokatem na główce 15g stały na stoku z 2m na 6 m jeden po drugim w odstępie 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 freut druga fota kozacka! Graty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Piękne sandałki gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 freut, graty ale skubańce upasione !!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Bardzo ładne sztuki freut A jaki sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 freut, gratuluję pięknych sandaczy. A pozostałym Panom przypominam, że to temat "jak dziś było na rybach" a nie "łowisz, wypuszczasz czy zabierasz?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi