anonim1133 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 tak wiem, komunikat mnie już o tym poinformował jak by jednak ktoś zajrzał, powiedzcie mi jeszcze co wiecie o Kormoranie/kompielisku/północnym. Bo słyszałem że niby znów ryby napuścili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Co do Jaśkowic nie dawno był tam odłów PZW, a tak to brała ładna płotka i w trafić się mógł Karpik Na Spalonej i na Kunicach jest zakaz połowu ryb i kąpieli. Hmm, a to dziwne, bo łapałem na tych zbiornikach na okrętkę i nikt nic nie mówił. Tym bardziej że, 50m dalej odbywały się zawody PZW (czerwiec Kunice, a połowa Lipca Koskowice), co do Spalonej, można łapać tam tylko z jednej strony brzegu Na Kormoranie byłem ostatnio ze spinem , jeziorko tak zarośnięte że se odpuściłem łapania Ps. nie widziałem tam żadnego wędkarza Ps2. może dzisiaj się tam wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Na Jaśkowicach ostatnio jak byłem, to trochę drobnej płoci brało i okonki, nic po za tym. Na weekendzie wybiorę się ze spinem na Koskowie, a może i na spaloną... A na Kormoranie sama raczej drobnica. Jak ktoś tam łowił niech się pochwali efektami, bo coś mi się zdaje, że trzeba poczekać aż rybki tam podrosną trochę. Szkoda, ze spuszczali wodę, bo można było tam szczupaka kiedyś wymiarowego połowić... A co z ABM`em ? tak mało popularny, czy po prostu ryby tam nie ma zbyt wiele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 ja od kwietnia bede pracowac w legnicy wiec przed praca lub po pracy... rybki juz mi sie cieplo robi na mysl odkrywania nowych lowisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jak tam na okoliczno-legnickich wodach połowy? Złowił coś, ktoś ostatnio? Ja jedynie płoci na Jaśkowicach połowiłem - akurat mi się dzień trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malumalu Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Panowie był już ktoś na Kunicach??w tym roku. Warto się tam wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Ja byłem wczesną wiosną - kompletna cisza. Ale jakiś miejscowy powiedział, że po prostu taki okres. Później już nie byłem, ale jadąc na Jaśkowice widziałem wędkarzy na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Witam dolnośląską brać wędkarską. Pytanie mam takie - czy ktoś z Was ostatnimi czasy wędkował na jeziorze Jaśkowickim ? Wiem tylko z opowieści, że jest to strasznie trudna i wredna woda. Natomiast nie mam bladego pojęcia jaka jest sytuacja w chwili obecnej. Może coś się poprawiło ? Napiszcie w jakich miejscówkach dno jest twarde lub twarde łączące się z mułem - z tego co wiem na większości tego akwenu dno jest muliste. Za wszelkie informacje z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Pozwolę sobie temat odświeżyć i zapytam legniczan (o ile tacy tu jeszcze są ) jak się ma sytuacja na naszych akwenach jaka grubość lodu no i czy rybka się ruszyła ? Szczególnie chodzi mi o 2 akweny Jaśkowice oraz Kunice za wszystkie info z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Witam. W sobotę mam zamiar się wybrać (prawdopodobnie na nockę) na jakieś jeziorko w okolicach Legnicy i nie wiem które mam wybrać. Czytałem o jaśkowicach , koskowicach , Kunicach , tataraku , Słupi itp. I jeżeli ktoś tam łowi to proszę napisać gdzie najlepiej jechac , na co łowić (czy nastawiać się na białą rybę czy drapieżnika itp.) Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Słupi Czy chodziło Ci o zbiornik zaporowy Słup? Jakich ryb byś chciał połapać? To może będę mógł coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Tak o to mi chodziło. Właśnie nie wiem na co się nastawiać ,ale chciałbym połapać płoci , leszczy i karasi ,albo nastawić się tylko na drapieżnika. Widzę ,że parę osób polecało Jaśkowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 W tym roku jeszcze na Jaśkowicach nie byłem, to nie wiem jak jest. Ale w zeszłym roku można było połowić takiej płoci, po +20cm. Słup ogólnie, wydaje mi się trudnym zbiornikiem. Choć nie wątpliwie rybska tam pływają Na koskowicach drobnej ryby zawsze połowisz, o czymś większym słyszałem tylko, nigdy nie widziałem. Płocie, płoteczki, ukleje, leszczytki takie do 35cm. Tego jest w brud, w nocy zawsze ładnie brały. Uświadczysz także szczupaczka, ale jak dotychczas widziałem tam tylko 40-45cm okazy. Na kunicach za to masz wszelakiej ryby dostatek, kwestia umiejętności?szczęścia? Leszcze, liny, karasie srebrzyste, płocie. Węgorze wiem, że też tam łowiono. Jednak brzeg masz tam ograniczony do połowy jeziora(mocno od strony wioski), chyba, że odważysz się zostawić samochód w wiosce Poza tym na każdym jeziorze słyszałem legendy o karpiach i nie wiem czym jeszcze, a może po prostu nie potrafię łowić ryb... ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Dziękuje za odpowiedz. Tak się zastanawiam gdzie jechać w ciemno. Zastanawiam się nad Jaśkowicami i Koskowicami. Jak byś jeszcze coś wiedział to bardzo proszę o napisanie. Aaa i jeszcze bym zapomniał na co tam najlepiej łowić (przynęta , metoda , zanęta itp) chodzi o białą rybę. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 W tym roku jeszcze na Jaśkowicach nie byłem, to nie wiem jak jest. Ale w zeszłym roku można było połowić takiej płoci, po +20cm. W Jaśkach płotka bierze(teraz najlepiej na pinke ) czasem krąp i leszcz się trafi , słyszałem też o braniach lina i karpika jednak osobiście nie złapałem,bardzo dobrze brało na początku maja co niektórzy połowili zębatego Gdybyś wybrał Jaśki to wal na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 fahgrh, drugie pytanie przeoczyłem. W każdym razie, ja z reguły łowię tradycyjnie na pinke/białe z zanętą w koszyczku Daj znać jak wrócisz gdzie, co i na co połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Jak tam połowy ? Dzisiaj pływałem ze 4 godzinki ze spinem i obrotówką ,złowiłem 16 okoni takich18+ i jeden pod 30tke ,rybki nadal można złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 A gdzie pływałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 A gdzie pływałeś? Jaśkowice , zaraz chyba zrobię rekonesans ze spławikiem i batem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Masz łódkę na Jaśkowicach, czy z pontonem dojeżdżasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Mam łódkę i kładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Takiemu to dobrze W takim razie pewnie nie najgorzej znasz Jaśkowice? Opowiedz może coś więcej o rybach tam występujących? Szczupaki, karpie, sadnacze, węgorze? Co tam pływać, jak i na co łapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Jaśkowice , zaraz chyba zrobię rekonesans ze spławikiem i batem I jak poszło? Ja wybieram się za 2 dni ,albo w weekend do Jaśkowic i myślę żeby nastawić się tylko na białą rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 W tej chwili wróciłem , łowiłem na bata i płotka brała (na pinkę) jednak sam drobiazg praktycznie na ok30szt, z 6-7 takich ponad20 więc marnota, natomiast na kuku i robaczka czerwonego z gruntu nawet nie ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Takiemu to dobrze W takim razie pewnie nie najgorzej znasz Jaśkowice? Opowiedz może coś więcej o rybach tam występujących? Szczupaki, karpie, sadnacze, węgorze? Co tam pływać, jak i na co łapać? Trochę godzin już tam spędziłem W tym roku ominęły mnie brania zębatych z różnych przyczyn , mój pewien kolega za to połowił nieźle w tym roku brały na obrotówki (srebrne 3ki najlepiej) ja złowiłem jak do tej pory tylko 2 szt. 57 i 59cm,węgorze łowię z gruntu na płotkę 10max15cm lub na rosówe z tym ze na tą drugą przynętę wieszają się często maluchy w tym roku zaliczona jedna sztuka dość gruba ponad80cm.Sandacz............. o tej rybie już dawno nic nie słyszałem i nie wiem czy jeszcze się jakiś zachował Co do karpi to myślę że więcej może się wypowiedzieć kolega Alo83 ,wiem że ma na koncie kilka jaśkowickich grubasków Teraz nęcę kukurydzą może w tym roku jakiegoś karpika uda się złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi