gandieres Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Na Spalonej można jedynie łowić z brzegu od strony żwirowni , wędkowanie po przeciwnej stronie to wydatek 200zł jednak mnie osobiście się jeszcze tam kontrola nie trafiła co do tych mniejszych bajorek to teren kopalni więc zakazy jak i wędkarze tam występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryczno606 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Byłem na Spalonej na tych 2 mniejszych stawach od strony zwirowni i brak efektów. Macie jakies sprawdzone przynęty tam na okonia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 boczny trok, i standardowe kolory paprochów na okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 boczny trok, i standardowe kolory paprochów na okonia. W 100% zgadzam się z kolegą wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam A ja mam pytanko, jakie ryby można złowić na 3 stawach w lasku złotoryjskim ? Chodzi mi o ten mały w lesie, ten średni gdzie kąpią się ludziska i tan zarośnięty trzciną. Na co tam najlepiej łapać i co łapać ? Na co się nastawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 http://wikimapia.org/#lat=51.2140519&lon=16.1042003&z=16&l=28&m=b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 no i co z tą mapą, bo nie za bardzo wiem jak to rozumieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 a pomyliłem się . Chciałem spytać co to za staw tutaj w Lipcach ? Widziałem tam tabliczki TEREN PRYWATNY i ZARAZ ŁOWIENIA, czyj to staw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Czy ktoś wie jak dojechać na te dwa stawy za Dobrzejowem ? http://wikimapia.org/#lat=51.267953&lon=16.1757739&z=15&l=28&m=b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Mam pytanko,chciałbym polecieć na Spaloną lub Kunice ze spinem,będzie to jutro lub w sobotę.Cel szczupły,okoń ,mętnooki? Warto próbować ? Proszę o info koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Z tych dwóch wybrałbym Spaloną może jakiś sandacz siądzie ewentualnie jakiś pistolet bo na giganty to chyba niema co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Byłem ze szwagrem na Spalonej,niestety betonowy płot robią i niedługo kicha z łowienia chyba będzie.Pojechałem przez wioskę na koniec gdzie 3 zbiorniki są,2 małe i 1 większy.Niestety przez 2 godziny nic nie złowiliśmy,szwagier miał obcięte jedno kopyto,białe 5 cm.Potem wróciliśmy na wieś i od 17.15 machaliśmy przez pół godz na rogu akwenu niedaleko stacji paliw.Coś tłukło drobnicę,chyba okoń ale też nic nie złowiliśmy.Łowiliśmy tylko na kopyta i twistery,na dropa i boczny nie wędkowaliśmy.Może to był błąd ,bo chociaż okonek by się trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Panowie, na którym zbiorniku na Spalonej można łowić. Doszły mnie wieści że jeden ze zbiorników jest prywatny i gość chce 25 zł za dzień łowienia. Prawda to czy nie ? Na który najlepiej ze spinem lutować ? Drugie pytanie o zbiornik ABM. Tam są jakieś drapieżniki ? Bo byłem wczoraj i lipa straszna, nawet podbicia. Łowiłem ba blachę. Czy warto tak próbować i od której strony najlepiej. Atakowałem od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 ABM zarówno w tym jak i ubiegłym roku, wielokrotnie z trupem, jak i spinning dużymi gumami nie przyniósł nigdy efektu w postaci ryby, pobicia jakieś bywały, raz nawet wyjście ładnego sandacza do gumy, ale nic więcej. Na paprochy okonki w granicach 20cm, nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Byłem wczoraj na Spalonej na tym zbiorniku http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=51.254133&lon=16.272984&z=17&m=b i również żadnych brań nie było. Warto jeździć jeszcze na Saploną czy tam już totalne bezrybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Witam mieszkańców Legnicy i okolic. Znów czas na eksplorację okolicznych bajor i bajorek. I tutaj mam pytanie, ktoś coś wie na temat stawów w Rogoźniku, znajomy z pracy mówił że jest tam ładny szczupak a i grubszy okoń się zdarzy, ogólnie ponoć piękny zbiornik na zbliżającą się jesień. A jeszcze pytanie co do stawów w Rosochatej, byłem przed dwoma laty, zbiornik wcześniej ponoć prywatny, nie wiem czy się coś po dwóch latach zmieniło, a w maju 2011 pociągnąłem tam na średnie gumy sporo grubych 60tek. Coś ktoś z miejscowych słyszał na temat tych zbiorników?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Tego nie wiem, wiem że na TATARAKU w tym roku straszna lipa. Nic nie bierze, wszystkie smoki pochowane w zasiekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujas Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Rosochata dziś przejeżdżałem obok jest tablica teren prywatny,a Rogożnik to jest chyba koło w Tyńcu i myślę ,że dodatkowa opłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 19.09.2013r. Kormoran - nawet podbicia. Dosłownie nic czyli zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Co słychać w naszych wodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekC Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Odświeżę temat, może ktoś się wypowie co piszczy w legnickich wodach? Ja wybieram się przed świętami na Tatarak, na pewno dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Cały jutrzejszy dzień spędzam na Słupie. Celem jest głównie Jaź ... Ubiegły rok pokazał możliwości tej wody pod względem tej ryby. Po powrocie zdam obszerną relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 18.04.2014 Słup nauczył mnie dziś pokory. 8.00 - 17.00 - brak jakiegokolwiek brania. Koledzy po kiju na okolicznych miejscówkach to samo. DS, spławik, nawet spinningiści bocznym trokiem nie wydłubali ani jednego okonia ... jak w studnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekC Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Ja na Słupie byłem wczoraj (19.04), 9.00 - 14.00. I jak kolega powyżej, ani brania. A próbowałem na DS i boczny trok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Wczoraj 19.04 odwiedziłem Jaśkowice - kładkę od strony Kunic. Zero brań, robaczki nawet nie gryźnięte. Zauważyłem także że sąsiedzi też szybko się zwinęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi