mephir Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 tak przy okazji. kilka razy łowiąc na grunt białoryb, używając karpiowki i jako sygnalizatora używałem takiej podwieszanej miedzy przelotkami bombki, zaobserwowalem ciekawe zjawisko. Zylka nie byla w 100%napieta po ostatniej przelotce minimalnie zwisała. I na tym minimalnym luzie można bylo zaobserwować branie, żyłka sie napinała i znowu luzowała ale bombka pozostawala nieruchoma. Z ciekawości zaciąłem z pozytywnym skutkiem(ryba miała hak w pysku wiec nie ma mowy o przypadkowym zacięciu). Osobiście przestałem ufać takiej sygnalizacji bran i teraz uznaje tylko drgającą szczytówkę. Uff, do puenty! czy ktos z Was używał drgającej szczytówki łowiąc na trupka lub filet? Mysle ze kluczem byłaby wielkość użytej przynety, max 5 cm. Kazda aktywność drapieżnika przy haku bylaby widoczna a wielkosc przynety powinna dawać szanse na skuteczne zacięcie. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Jeszcze przypomniałem sobie jedną sprawę. Koniecznie weź sobie igły do przeszywania rybki, na Rożnowie to była podstawa. Na pickera łowiłem sandacze, tyle że na Wiśle. Łowiłem właśnie na filecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Godzinę temu, morelowy napisał: Przystań Bartkowa. Z lodki bede spinningowal raz albo dwa. Gdzie najlepiej polowic z opadu? Do Małpiej mam 1km wiosłowania po linii prostej hehe Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Ja akurat bywam po drugiej stronie, w rejonie Tabaszowej / Znamirowic. Wszyscy praktycznie spinningiści z którymi rozmawiałem mówili zgodnie, że najlepiej zlokalizować stare koryto Dunajca. Okolice Małpiej Wyspy są ponoć dobre jeśli chodzi o sandacze, więc warto powiosłować Okonia znajdziesz praktycznie wszędzie, przynajmniej ja to tak pamiętam. Godzinę temu, mephir napisał: czy ktos z Was używał drgającej szczytówki łowiąc na trupka lub filet? Mysle ze kluczem byłaby wielkość użytej przynety, max 5 cm. Kazda aktywność drapieżnika przy haku bylaby widoczna a wielkosc przynety powinna dawać szanse na skuteczne zacięcie. Co myślicie? Na małe ukleje czy fileta możesz z powodzeniem łowić na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 O 3.06.2016 o 14:56, tomek1 napisał: Zdecydowanie otwarty kabłąk. Popełniłem kiedyś artykuł o łowieniu sandaczy, ale po modernizacji portalu jeszcze go nie przywróciłem do sieci. O 2.06.2016 o 11:58, morelowy napisał: Czy szukać klasycznego spadu? Czy rzucać daleko, jak najdalej, czy niekoniecznie? Proszę o rady. @morelowy, przywróciłem do sieci mój artykuł o łowieniu sandaczy. Rzuć okiem, może się przyda. http://haczyk.pl/index.php/grunt/300-sandacz-dla-zuchwalych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi