Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam dzięki wszystkim osobom za info dotyczących rzek pomorskich niestety że kilka osób nam odpadło przekładamy wyjazd na póżniejszy termin w sobotę warunki u nas nie za ciekawe silny wiatr i padający śnieg mimo to wybieramy się w raz z kolegami z klubu na rzekę spróbować przechytrzyć jazie niestety rybki tego gatunku nas omijały natomiast okonie i szczupaki i brały chętniej , choć bardzo delikatnie z białych rybek tylko nie za duży karaś ,wszystkie rybki odczepiane w wodzie .p1143802.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1143808.jpg

Uploaded with ImageShack.usp1143810.jpg

Uploaded with ImageShack.us

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robal, chodzi Ci o punkt 5 regulaminu? No już nie przesadzajmy, w końcu okoń nie "wisi" na haku i jest jak widać w pięknej kondycji. Bardziej bym się odniósł do p. 6 który broni według mnie tych zdjęć ;).

Napisano
jak pomorskie rzeki to kiedy i gdzie sie wybieracie?
Witam planowaliśmy w ten czwartek wyjazd ale jako że zostało nas trzech i nie było sensu jechać bo koszty by były ogromne może w lutym zorganizujemy wyjazd co do miejsca to braliśmy kilka rzek pod uwagę choć w naszym przypadku nie miało to znaczenia gdyż nikt z nas wcześniej nie wędkował na żadnej a nowe miejsce,rzeka i jak dla mnie same pozytywy.co do zdjęć które umieściłem tak jak pisałem wszystkie rybki były odhaczone w wodzie tylko kilku zrobiłem zdjęcia podczas holu nie wszystkim co do szczupaków złowiliśmy kilka choć sfotografowany był tylko jeden, że hol się przedłużał ze względu na zestaw(zyłka 0,14 ) zrobiłem kilkanaście fotek z myślą ze jakaś fajna fotka wyjdzie bez uszczerbku na zdrowiu dla ryby wiadomo okres ochronny , (regulamin forum szczerze nie czytałem )sorki za zamieszanie pozdrawiam
Napisano

w końcu w nowym roku udało mi się wyłuskać jednego zanderka :cool:

7946391419444a9bm.jpg

Zdjęcie zdradza miejscówkę ale to i dobrze bo nie będzie niepotrzebnych komentarzy :razz:

wypad na rybki był bardziej pod kątem testowania nowego kijka i jak widać powyżej całkiem pozytywnie wyszło.

Uwagi do zdjęcia:

Dla tych co nie wiedzą to oprócz PZW w Szczecinie i okolicach są jeszcze wody morskie tzw SUM na których obowiązują inne wymiary i okresy ochronne.
Sandacz 1 marca - 31 maja
Napisano

kamilo,

ja wrazie co z checia poprosze o jakies info priv gdyby takowy wypad sie udal to moze bedzie nas wiecej bo wraz ze znajomym lubimy jezdzic na rybki a moze akurat trafi sie ze nie bedzie wcale to tak daleki wyjazd.

Napisano
martines, na co

Na wędkę :mrgreen: wolę napisać bo znowu znajdzie się nadgorliwiec i stróż prawa :twisted::twisted::twisted:

zielony pieprz ( nie motoroil ) Mans 80mm na 25gramowej główce ( mustad )

Napisano
zielony pieprz ( nie motoroil ) Mans 80mm na 25gramowej główce ( mustad )

Widzę że nie zmieniły preferencji sandałki :grin: Jutro mam zamiar wybrać się na Parnicę.

Napisano

ja byłem i było fanie śniegu sporo ,sceneria przednia mrozik troszkę zelżał ,kilka osób pozytywnych nad wodą rybki były kilku gatunków ,lista podpisana :mrgreen:

Napisano

Dawid pojęcia nie masz jak Ci zazdroszczę?! Jeszcze kilka dni ( o ile lud puści i wracam do tego tematu). Jak na razie to serdeczne gratki dla Ciebie i tych Twoich kropkowańców :smile:

Napisano

martines chyba tam do was wpadne bo mi sie juz tak chce posandaczowac a u mnie nie ma takich wód macie fajnie tylko 3 miesiace rozlaki z sandukanami ;}}

Napisano
martines chyba tam do was wpadne bo mi sie juz tak chce posandaczowac a u mnie nie ma takich wód macie fajnie tylko 3 miesiace rozlaki z sandukanami ;}}

Jakie tylko, to aż 3 miesiące rozłaki :cry:

A tak serio to może jest ta krótka przerwa, no ale rozmiarem to one nie powalają tak jak parę lat wstecz.

Co było nie było ze offtop. 2h jiggowania i tylko wiatru w płucach na łapałem. Z tego co widziałem to tylko parę płotek złowili.

Napisano

DAWID ile mmiał cm :?: I ja w tym sezonie opłaciłem kropasy więc mam nadzieję że i ja coś połowię czekam na małe ocieplenie i cisnę nad wode