kamilo Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Witam dzięki wszystkim osobom za info dotyczących rzek pomorskich niestety że kilka osób nam odpadło przekładamy wyjazd na póżniejszy termin w sobotę warunki u nas nie za ciekawe silny wiatr i padający śnieg mimo to wybieramy się w raz z kolegami z klubu na rzekę spróbować przechytrzyć jazie niestety rybki tego gatunku nas omijały natomiast okonie i szczupaki i brały chętniej , choć bardzo delikatnie z białych rybek tylko nie za duży karaś ,wszystkie rybki odczepiane w wodzie . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 2 ostatnie zdjęcia są niezgodnie z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 jak pomorskie rzeki to kiedy i gdzie sie wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parish Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Robal, chodzi Ci o punkt 5 regulaminu? No już nie przesadzajmy, w końcu okoń nie "wisi" na haku i jest jak widać w pięknej kondycji. Bardziej bym się odniósł do p. 6 który broni według mnie tych zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Nie chodzi o okonie tylko o szczupaki, ale widzę, że kamilo, już usunął te foty. Posty do kasacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 jak pomorskie rzeki to kiedy i gdzie sie wybieracie?Witam planowaliśmy w ten czwartek wyjazd ale jako że zostało nas trzech i nie było sensu jechać bo koszty by były ogromne może w lutym zorganizujemy wyjazd co do miejsca to braliśmy kilka rzek pod uwagę choć w naszym przypadku nie miało to znaczenia gdyż nikt z nas wcześniej nie wędkował na żadnej a nowe miejsce,rzeka i jak dla mnie same pozytywy.co do zdjęć które umieściłem tak jak pisałem wszystkie rybki były odhaczone w wodzie tylko kilku zrobiłem zdjęcia podczas holu nie wszystkim co do szczupaków złowiliśmy kilka choć sfotografowany był tylko jeden, że hol się przedłużał ze względu na zestaw(zyłka 0,14 ) zrobiłem kilkanaście fotek z myślą ze jakaś fajna fotka wyjdzie bez uszczerbku na zdrowiu dla ryby wiadomo okres ochronny , (regulamin forum szczerze nie czytałem )sorki za zamieszanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 w końcu w nowym roku udało mi się wyłuskać jednego zanderka Zdjęcie zdradza miejscówkę ale to i dobrze bo nie będzie niepotrzebnych komentarzy wypad na rybki był bardziej pod kątem testowania nowego kijka i jak widać powyżej całkiem pozytywnie wyszło. Uwagi do zdjęcia: Dla tych co nie wiedzą to oprócz PZW w Szczecinie i okolicach są jeszcze wody morskie tzw SUM na których obowiązują inne wymiary i okresy ochronne. Sandacz 1 marca - 31 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Kurde, a miałem dzisiaj pojechać na rybki ale lenia miałem i mi się nie chciało W każdym razie gratuluje zanderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 kamilo, ja wrazie co z checia poprosze o jakies info priv gdyby takowy wypad sie udal to moze bedzie nas wiecej bo wraz ze znajomym lubimy jezdzic na rybki a moze akurat trafi sie ze nie bedzie wcale to tak daleki wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 martines, na co Gratuluję. Tyle centymetrów ponad wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 martines, na co Na wędkę wolę napisać bo znowu znajdzie się nadgorliwiec i stróż prawa zielony pieprz ( nie motoroil ) Mans 80mm na 25gramowej główce ( mustad ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 zielony pieprz ( nie motoroil ) Mans 80mm na 25gramowej główce ( mustad ) Widzę że nie zmieniły preferencji sandałki Jutro mam zamiar wybrać się na Parnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Żeby nie było, że się obijam. 2,5h czesania wody i tylko jeden zanderek 40cm. Od razu mówię, że nie miało to miejsca na wodach pzw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Ktoś jeszcze był dzisiaj na rybach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Coś szaro w temacie, trzeba ciut przykolorować, jeden z ostatniego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 ja byłem i było fanie śniegu sporo ,sceneria przednia mrozik troszkę zelżał ,kilka osób pozytywnych nad wodą rybki były kilku gatunków ,lista podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dawid pojęcia nie masz jak Ci zazdroszczę?! Jeszcze kilka dni ( o ile lud puści i wracam do tego tematu). Jak na razie to serdeczne gratki dla Ciebie i tych Twoich kropkowańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ładny pstrąg, spiningowy czy muchowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Gofer, początek sezonu zawsze spinning póżniej już pół na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Witam fotka z wczorajszego wypadu nad wodę Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 kamilo, piękny pstrągal, pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 martines chyba tam do was wpadne bo mi sie juz tak chce posandaczowac a u mnie nie ma takich wód macie fajnie tylko 3 miesiace rozlaki z sandukanami ;}} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 martines chyba tam do was wpadne bo mi sie juz tak chce posandaczowac a u mnie nie ma takich wód macie fajnie tylko 3 miesiace rozlaki z sandukanami ;}} Jakie tylko, to aż 3 miesiące rozłaki A tak serio to może jest ta krótka przerwa, no ale rozmiarem to one nie powalają tak jak parę lat wstecz. Co było nie było ze offtop. 2h jiggowania i tylko wiatru w płucach na łapałem. Z tego co widziałem to tylko parę płotek złowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 DAWID ile mmiał cm I ja w tym sezonie opłaciłem kropasy więc mam nadzieję że i ja coś połowię czekam na małe ocieplenie i cisnę nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Dziś wraz kolegą pobawiliśmy się z okoniami. Prawie 30 sztuk, do tego podczepione: karaś i krapik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi