Gość BafiAndDracon Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Zamierzam łowić duże płocie i małe leszcze na bata, jednak nie wiem jakiej uzyć ddo tego żyłki , spławika i haka, moim łowiskiem będzie Odra , Proszee o Pomoc!!! Pozdrawiam!
maniek Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam Odromaniaka. Jaka żyłka na bata ,myśle że 0,10 -0,12 jak faktycznie "rube" te płocie spławik to kolego zależy od wody jaki uciąg a haczyk znowu od przynęty.A nie napisałeś.
kacapek91 Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 zainwestuj w dobrą miękką żyłkę to batów taki są najlepsze co do średnicy to od 0,10 do 0,12 przypon o dwa oczka cieńszy.
Gość kamilop Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Na Odre to spławik 0,1 a hak 12-13 gdześ tak [shadow=cyan][/shadow][glow=black][/glow]
warszawa_24 Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Spławik 0,1 G? Przy fali z 1G + ciężarek 0,4 G mam przepływankę.
front247 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 WITAM Mam kilka pytań do forumowych speców i nie tylko:) Mam w piątek zawody koleżenskie ,ale jak wiadomo ambicje są Będziemy łowić na starej Odrze,woda stojąca ,głębokośc około 2-3 metry,będę łowił na bata 7 metrów. Teraz pytanie jak przygotować się do łowienia tzn.jak skomponować zanęte,aby zwiekszyć szanse,gatunki dominujące to ładna płotka i krąp,ale i leszcz,kiedy przygotować zanęte czy 1 czy może 2 dni przed,w końcu na jaki zestaw łowić? tzn. jak najlżej czy może troszkę ciężej. Dodam że generalnie używam zanęt Lorpio,tyle że one są raz skuteczne a raz w ogóle,kiedyś używałem zanęt Dragona i generalnie byłem zadowolony,za radami znajomego zmieniłem firmę i wyniki po 2 latach nie są najlepsze...może to się wyda dziwne,ale odkąd zacząłem używać ,tych zanęt to nie łowie leszczy Ostatnio kupiłem Trapera Leszcz Specjal to już kompletnie nic nie złowiłem,kolega obok ryba za rybą Jeden z kolegów będzie miał tyczkę także się trochę obawiam że dostane będą baty Wspomóżcie dobrymi radami:) Generalnie łowie po swojemu, ale ostatnio po prostu siedzę bez brania ,a obok łapią ryby...stąd prośba o pomoc. pozdrawiam serdecznie
Kaj Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 żyłka 0,10 mały hak i spławiczek bombka ok. 2g moze być 1,5g a na hak jekieś ciasto aromat wanilia lub anyż
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.