andi64 Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 wczoraj zaliczyłem nockę, i powiem ci że mnie wypiżdziało szkoda mi twojej żonki, chyba że macie kamping na pławkach myślę ze w sobotę będzie tam trochę ludu, wszyscy są spragnieni kija zamoczyć, tak więc postaraj się być jak najwcześniej, co do miejsca to polecam na wale, mam tam miejsce w którym nęcę od dwóch tygodni tylko nie wiem czy mnie jakiś emeryt nie podsiądzie i mi łowiska nie spieprzy co do wyników to u mnie na razie zero, ale jak byś się chciał z drobnicą pobawić to bierze leszcz i płoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Mam tam przyczepe i dobudowana kuchnia, wiec nie zmarzniemy Zasiade kolo rzeczki , albo na malym ale pewno na malym tam jakos spokojniej bez wiatru. Moze tam sie spotkamy i pogadamy to wytlumaczysz mi co nieco. W niedziele wybiore sie ok 6.00 a w sobote po 17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Witam! Wie ktoś może jak teraz wyglądają ceny rozbicia namiotu i wypożyczenia łodzi w stanicy wędkarskiej? Aha i czy nadal można łowić w dzień i w nocy z łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 W sierpniu wybieram się tam na 7 dni łowił tam ktoś w tym sezonie? Ryba bierze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Witam mam pytanie jak dojechac do pola namiotowego na pławkach ale nie tego przy rybaczówce bede jechał z drogi A4 w kierunku pyskowic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Krzysztof1, dojedziesz do Niewiesza i tam przed remizą strażacką skręcasz w prawo, remiza ta to drewniana buda w kolorze czarnym za którą jest boisko, w ten sposób dojedziesz prawie do samej wody, a pole będziesz miał po prawej stronie patrząc na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzieki andi za info spedziłem pare dni kawałek za pławniowicami na dzierżnie małym ale namiary przydadzą sie na przyszłośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam!! W piątek byłem na Pławniowicach niedaleko rybaczówki możliwość spinningowania zerowa po ściągnięciu 2m żyłki na przynęcie było 0.5kg roślin i to wszędzie ! nie znalazłem czystego miejsca... a co do gruntu to kilka małych leszczyków... P.s. Chciałem dodać że w roślinach przez jakieś 2h rzucały sie szczupaki po 25-40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam. Na Pławkach miernota, same małe leszczyki albo okonki. Dwa dni z rzedu byłem na Słubsku ryba brała między 6 a 10. Rezultat to 5 karpi 2 liny kilka płoci i masa karasi nio i przytrafił sie sum mały taki ok 25 cm. karpie i liny Takie po 32- 48 cm , a plotki ok 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 WItam! Ja na jakieś pięć dni jadę na Pławniowice z nastawieniem na duże drapieżniki ; ] Przyjadę to opowiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudzianka90 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Jetsem z Rudy Śląskiej i chciałabym sie zapytać jak mam dojechac do Pławniowic jakimś autobusem albo czymś pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 jak masz młode szłapki to na kole dasz rady, a jak nie to : z Rudy na Zabrze, z Zabrza na rokitę, a póżniej bus linii 20 wali na Pławki chociaż zobacz czy z Rudy nie masz coś na Gliwice, wtedy łatwiej dostaniesz się na Pławki, jednak najkrócej będzie jechać z Rudy A4 wtedy jest zjazd na Pławki życzę miłego kluczenia po Górnym śląsku mam nadzieję że bez jakis tam stresów trafisz do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Dostań się czymś do Bytomia a później jak pisał Andi autobus lini 20 do Pławniowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Na Pławkach miernota Byłem na tym zbiorniku tydzień temu w sobotę. Dopadła mnie burza. 3 godziny spędziłem w samochodzie. Wreszcie się uspokoiło. Łowiłem na spining, obławiałem miejsca betonowego wału idącego równolegle do autostrady. Kom pletnie nic. Widziałem stada okoni leniwie płynących za przynęta, lecz żaden nie atakował. Dwa dni wcześniej jak podjechałem przypadkiem widziałem jak łowili okonie ilości spore były w siatkach. Może trafiłem na kiepski dzień bo jak rozmawiałem z wędkarzami to nikt tego dnia nie miał efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Wczoraj spędziłem popołudnie na Pławniowicach. Łowiłem z betonów i bardzo się rozczarowałem tym łowiskiem. Na grunt(feeder) mimo intensywnego nęcenia -zero, na bacik troche płoteczek w wymiarze przynętowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_awr Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam wie ktos co tam słychowac na pławniowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 tragedia przez weekend mieli 4 karpie szczuplego i kilka dubli a ludzi masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_awr Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Witam wszystkich. Moze ktos podpowiedziec gdzie najlepiej na pławniowicach zapolowac na węgorza i sandacza z brzegu metodą gruntową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horus78 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 ciężki zbiornik - moim zdanie kwestia bardziej szczęścia niż umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Ja siedziałem tam tydzień w zeszłym roku i ani brania a znajomi którzy spędzają tam całe lato co noc nosili węgorze około 100cm. W ostatnią noc zdradzili mi tajemnice sukcesu. Łowili z wielkiej plaży na której do 22:00 jest masa plażowiczów. Woda zmącona i rybki podchodzą do brzegu. Rozkładali się około godziny 22:30 i łowili do rana. W tym roku spróbuje tej techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 teraz polecam plycizny od str drogi laczacej bycine z wiaduktem a4, czyli brzeg miedzy plaza a betonem rownoleglym do a4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protein_boy Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam;) Chciałem sie dowiedzieć, bo jeszcze nie łowiłem na Pławniowicach, czy można tam gdzieś autkiem podjechac?? Czy trzeba, zostawic na tym głównym parkingu. A czy zbiornik Słupsko jest daleko od Pławniowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 idzie dojechac prawie od kazdej strony, poszukasz to znajdziesz:) a slupsko jest jakies 5 km od plawniowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Jedzie teraz ktos na weekend? jesli tak to w ktore miejsce i jak was rozpoznac? Z soboty na niedziele znajomy mial karpia ponad 8kg i wegorza 114 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepol1989 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 gdzie na tych plawniowicach usiasc by cos zlapac bylem tam 5 razy i ani brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi