samum Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 gdzie na tych plawniowicach usiasc by cos zlapac bylem tam 5 razy i ani brania Tam trzeba zasiasc na kilka dni by miec dobre efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepol1989 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 a gdzie szukac drapieznika na spina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 jedzie ktos na weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Jak ostatnio na Pławniowicach z węgorzemi sandaczem? pyka cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Jak ostatnio na Pławniowicach z węgorzemi sandaczem? pyka cos? W piątek wieczorem spiningowałem za sandaczem od strony A4-bez brania. Woda wysoka, w miejscu gdzie normalnie woda do pasa, teraz prawie mi się wlewała do spodniobutów. Coś tam ganiało wśród przybrzeżnej moczarki-pewnie okonie, ale ja skupiłem się na obłowieniu głębizny jakieś 50m od brzegu.-może trzeba dokładniej przeczesać okolice przybrzeżną? Tylko ta moczarka jest strasznie wkurzająca-praktycznie co rzut to pełno ziela na gumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Witam:P Bylem w niedziele na Pławkach... Kilkadziesiat okoni od 25 do 40 cm:PP na zywca xd a jak tam wsze efekty? pzdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek90 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 ja bylem na 3 dni male plocie krasnopiury, leszcz. nad ranem kolo 4 wzial lin 40 cm 48 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy43 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam Byłem na Pławkach 19.08.09 zasiadłem przy drodze do stanic żeglarskich od strony Pławniowic, droga którą jechałem tylko dla czołgów, podobno nie wolno tamtendy jechać, niby przed drogą są znaki zakazu, ja ich nie widziałem, może leżały gdzieś w rowie, rozstawiłem sprzęt na fajnej plaży, zanęciłem i po dwóch godzinach podpływa na motorówce spalinowej z ryczącym silnikiem policja, okazało się że w tym miejscu ani nigdzie naokoło nie wolno parkować samochodów, tylko w na miejscach parkingowych płatnych, tzn. z tego co mi wiadomo przy kąpielisku, policja powołała się na jakiś regulamin Pławniowic, który nigdzie nie wisi. Napisałem do PZW i gminy Rudzieniec, dostałem odpowiedź tylko z PZW i faktycznie taki regulamin jest. Dostałem manadat za wjazd na teren leśny 20 PLN, chociaż nigdzie nie ma znaku że jest to teren leśny, dla mnie są to zarośla wokół jeziora. Czy ktoś wie gdzie faktycznie mozna parkować i jaka jest strefa jeziora, niżej podaję linka do tego regulaminu. http://www.biuletyn.net/nt-bin/_private/rudziniec/4212.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Punkt 10 mówi: Parkowanie pojazdów mechanicznych w pobliżu zbiorników dozwolone jest tylko w miejscach przeznaczonych na ten cel za odpowiednią opłatą. Zbiornik Pławniowice Duże jest ogromny jak bym miał zapylać z 8km na miejscówkę to by mnie coś trafiło Ten regulamin powinien dotyczyć plażowiczów i kąpiących się w zbiorniku bo myślę że powstał właśnie z powodu dużej ilości odwiedzających tez zbiornik osób w celach "kąpielowych". Mamy jako wędkarze prawo do swobodnego dostępu do wody o ile inne przepisy nie stanowią inaczej - w tym przypadku powstał regulamin i mają podstawę do wlepiania mandatów. Naturalnie nie popieram wjeżdżania samochodem gdzie tylko się da, ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku nie powinniśmy być obdarowywani niemiłymi dodatkowymi opłatami!! Na pławkach często wlepiają mandaty, za samochód lub namiot z podłogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy43 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 miałem takie właśnie odczucia, ale policja stwierdziła że dotyczy wszystkich, samochód miałem zaparkowany przy samej drodze a nie w jeziorze, najlepsze jest to że powiedzieli że mogę dojechać do łowiska zostawić sprzęt i odstawić samochód na parking, tylko kto będzie pilnował sprzętu, może na drugi raz (chociaż odechciało mi się tam łowić) wezwę policję do pilnowania sprzętu. Kiedyś (30 lat temu) były przy drodze E22 zadbane parkingi, teraz jak tamtendy przejeżdżałem same zarośla, przy betonach nigdy nie było takiego bałaganu, gmina zamiast wprowadzać bzdurne przepisy lepiej niech zadba za teren wokół jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom79 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 witajcie jutro mam zamiar z moim malym skoczyć na leszcze na pławki podpowiedzcie w ktore miejsce zając i na co bierze chcemy posiedziec od południa do wieczora pomocy!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 byłem dziś rano na 2 betonach od autostrady ale bez brańia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Wczoraj na betony zajrzałem na sekunde serio nikt nic nie miał... a łowiłem na strzelnicy brały płotki średnio 18cm i trafiły sie 3 liny +- 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Witam..Mam pytanie wie ktoś może czy zaczęło się już tarło leszcza na PławniowicacH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 jaki jest stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Wody bardzo dużo...w spodniobutach nie da sie przejsc przez trzciny Ładnie szczupaki brały a teraz? ...szkoda gadać!!! 1 czwarta betonu zalana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Wody bardzo dużo...w spodniobutach nie da sie przejsc przez trzciny Ładnie szczupaki brały a teraz? ...szkoda gadać!!! 1 czwarta betonu zalana... Woda opada i da się przejść, chodź jest jeszcze trochę wyżej niż zazwyczaj. A co do szczupłego, nadal musi jeść i da się połowić chodź jest trudniej. No i ta masa śmieci, która się wyłoniła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 jak z sandaczem? był juz ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Odświeżam wątek. Łowi ktoś na wiosne na pŁawkach? Interesuje mnie sytuacja z okoniem i płocią- biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Witam. Łowi ktoś jeszcze na Pławkach czy już zapomniano o tym jeziorze? xD Ja mieszkam niedaleko no i mam tam własnie najblizej Połowiliśmy tam z wiosny troche głównie na spina szczupaki od 55 d0 80cm Okoń kiepsko, ruszył się karp(w nocy) no a płotki słabo, z tymi co gadałem to tak sporadyczne brania A tak ktoś z Was tam wędkował? Jakie efekty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelchorazy Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich jestem tu nowy, w sobotę lecę na pławniowice oraz na kanał zobaczyć co sie dzieje i jak wygląda ryba z kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelchorazy Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 łapał ktoś na kanale w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 JA łapie na Pławniowicach na spina:) W tym roku b.dobre efekty kilka sandaczy od 4 do 7kg:) a z gruntu karp bierze na kamieniach z kanału ryba nie porównywalna do tej z pławniowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość drewniany Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Ja mam jedno pytanie czy w tych pławniowicach są kampingi(takie pola pełno ich) i takie domki letniskowe? Bo raz byłem na tym jeziorze lecz znajomi mówią, że to pawnowice może się mylą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olafx99 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 No są domki i pola kampingowe ale to od strony niewieszy, jak jedzie się drogą z Pyskowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi