benek_n14 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Witam, Pod koniec marca planuję wyjazd na pstrąga, początkowo myślałem na Kwisą, ale poczytałem trochę i okazuje się, że ta rzeka bardzo zubożała w ostatnich latach. Poradźcie gdzie się można wybrać, aby nie spędzić 2 dni nawet bez kontaktu z rybą. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 benek_n14, jeżeli lubisz obcowanie z naturą polecam rzekę Dziką Orlicę - w okolicach Lasówka, Mostowice. Znajdziesz tam spoko nocleg praktycznie nad samą rzeką, która jest bardzo urokliwa. W tym roku połowy w marcu mogą być tam jednak nieco utrudnione ze względu na obfity snieg i specyficzny mikroklimat tych okolic, który jest dość ostry i chłodny. Koledzy, podpowiadają tez że szanse złowienia większego kropka pojawiają się dopiero w maju. W każdym razie odsyła do tematu Dzika Orlica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 benek_n14 jeżeli nie lubisz dużych pstrągów posłuchaj Jarka. Tam jest cisza spokój, ale nie wiem czy w marcu będzie do łowienia. Orlica jest obok Zieleńca a tam śnieg topnieje pod koniec marca, z autopsji wiem, że raczej wiosną tam nie połowisz. Kwisa fajna rzeka, ale oblegana. Ja tłumów nie lubię. Jeżeli spinning to nie pomogę, jak mucha to proponuję ze streamerem pobiegać po Nysie Kłodzkiej i Białej Lądeckiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Salmiak, Na spina też można ganiać ze streamerem, nie ma najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Andrzej 18 hehe rekultywatorem marchewki nie zbierzesz . A dla uściślenia ... wszystko można, ale musiałbyś na spinna zarzucić sznur co najmniej klasy 6#, albo dociążyć streamka lametą 10 gramową . Można też streamka zbudować na główce jigowej, ale wtedy to nie streamer tylko kogut ;-p Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Dziękuję Wam bardzo za podpowiedzi. Raczej planuję spina, mucha to jeszcze nie mój poziom a po drugie chcę zabrać kolegów, którzy raczej preferują spina. Dalsze podpowiedzi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 benek , możesz jeszcze spróbować na Bobrze koło Wlenia . o ile będzie dobra woda , powinny brać pstrągi . Sprawdź tylko regulamin , bo zdaje się że jest tam odcinek no kill . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Muszę sprawdzić czy jest taki odcinek. Wem że na pewno kotwice muszą być bez zadziorowe...no i nie można kardynałów brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Pstrągi złapane przezemnie i Blizzardmena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 LeChifre, wow gdzie takie sztuki pływają? a raczej pływały? To chyba odmiana tzw. "pstrąga lodówkowego" he, he. Sorki za szczerość, ale rybki lepiej prezentowałyby się na łonie natury. Zdjęcie chyba niezgodne z regulaminem. W każdym razie gratki za udany połów. A ze swojej strony namawiam do wypuszczania rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Tęczaków stawowych się nie wypuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Tęczaków stawowych się nie wypuszcza w reklamówkach ciężko im się pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Ja takie ostanio widzialem jak plywaly w Makro w akwarium :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Tęczaków stawowych się nie wypuszcza prawda po to sa wpuszczane do stawów/łowisk specjalnych tęczaki fajne, walka na pewno przednia zdjęcie pozostawia trochę do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi