Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak na Sandacza??

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sandacz jest ciekawska i agresywna ryba , gdy je namierzysz i dostosujesz odpowiednia technike to mozesz lowic w najwiekszy upal w srodku dnia. Najleprze pory : wczesny ranek i wieczor oraz pare godzin po zachodzie slonca oczywiscie sa odstepstwa od reguly . Łowienie sandacza to nie jest prosta sprawa duzo poczytasz , duzo praktyki i bedziesz wiedzial o co chodzi ;]

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeszcze kilka słów o porze brań sandacza. Gdy złowię jakąś sztukę zawsze zapisuję sobie godz brania,na następny wypad staram się być o tej godzinie w tej samej miejscówce. Były sezony że sandacze brały w samo popołudnie w 30 st upale, ostatni sezon sandacze brały mi tylko ok 21-22 godziny.

Napisano

Z moich doświadczeń wynika jeszcze inne spostrzeżenie. Gdy łowilem na zaporówkach, najlepsze brania mialem w samo południe, im goręcej i większe słońce tym lepiej. Na rzekach natomiast najlepszy jest dla mnie świt (godz przed wschodem do godziny po wschodzie) oraz czas od 22 do 1 w nocy.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam,

Czy praktykuje ktoś z Was metodę martwej rybki ze styropianem ?

Widziałem niegdyś takie rozwiązanie na jednym z filmów wędkarskich WMH, co o tym sądzicie ? Przynosi to lepsze efekty niż martwa rybka/filet bezpośrednio na dnie?

Napisano

martwa rybka ze styropianem - owszem - tyko zamiast sandacza sporu sum (chyba) się połasił - wedka wygięta do granic, po chwili zerwana żyłka 0,40. W tym roku mam zamiar dorwać to bydlę :)

• 1 year later...
Napisano

W najbliższy poniedziałek na kanale youtube Marfish.pl - znanego wielu z Was Marka Malmana, odbędzie się hangout na żywo.

https://www.youtube.com/user/mmarfish

Tym razem będzie od dotyczył jesiennych połowów sandaczy zarówno metodą spinningową jak i na przynęty naturalne.

Zapraszam do oglądania :wink: Jeżeli nurtują Was jakieś pytania związane z tą- jakże na czasie- tematyką, to możecie je przekazać dodając post z pytaniem do tego tematu.