maniek Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Dudi powiem tak ziemniak tak jak najbardziej Kukurydza jesienią nie stanowczo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 boguś, ta twoja maksyma bardzo mi się podoba jest git, a, co się uśmiałem, dzięki ci za to Jak w kawale o milicjancie: Dlaczego milicjant trzyma na nocnej szafce dwie szklanki- jedną z wodą a drugą pustą? Bo jak się obudzi i chce mu się pić to sięga po tą z wodą, a jak się obudzi i nie chce mu się piś to sięga po tą pustą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 Manius przecież to jest bardzo mały stawik dlaczego nie, Z tego co wyczytałem to chyba nikt tam nienecił wczesniej tiutka. Ja wiem ze jesien i woda zimna czas trawienia i takie tam pierdoły, Ale warto sprubować moze mniejszą iloscią. Chyba oto ci chodziło szybkość trawienia, ale jesli tam karpia duzo a wrzuci po 2 litry to? No sam niewiem. 2 litry to wchodzi 3 karpie i po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
respect04 Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 A tak propos... Czy teraz czyli już w pełni jesieni (ależ teraz pięknie na dworze ) należy jeszcze nęcić karpie (chodzi o kilka poprzedzających dni)? Czy może wystarczy tylko to co wbijamy w sprężyne ale np. o mocniejszym zapachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 necic ale mniej na sprezyne wejdzie mały zasraniec i tyle. Zreszta otej porze ciezka sprawa z karpiem. Choc mojemu koledze porwało na kukurydze zestaw było to o 23 necone było codziennie puszka kukurydzy z puszki. I nato tez łowił. Bez zapachów bez dodatków. Mozna by sie było doszukiwać wielu uwarunkowań i napisać długi artykuł. Ale wszystko zalezy od wielu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
respect04 Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Na wodzie gdzie łowie podobno karp zaczyna brać właśnie teraz na przełomie października i listopada. Ludzie mówią że właśnie teraz na ziemniaka łowią najwięcej. A jak łowicie na ziemniaka? na włosie czy na jakiś większy haczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Jesli to prawda to zakładaj włosa i naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
respect04 Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 A ziemniaka nasączać jakimś zapachem?? Jeśli tak to jaki teraz byłby najlepszy, jakiś owocowy czy coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Ziewmniaki mozesz gotowac juz pokrojone w kosteczne tylko lekko i dodac duzo miody lub cukru. A ja zakladam go tak: biore igle i przewlekam przez glowke igly zylke z przyponu i przebijam ziemniaka i nawlekam az sie oprze na haczyku. Ziemniak jesli nie jest calkiem ugotowany to nie spadnie. Ale musi byc tez na tyle miekki zeby umozliwil zaciecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 A co do necenia sie okazalo ze pan z ktorym rozmawialem pewnego dnia wrzucil 3 puszki kukurydzy i brania mial - 3 karpie zlowil. Wiec inteligent pomyslal sypne wiecej i wsypal jakies 15 kg ( chyba na raz ) I nic cisza ! Takze pozniej ja juz nic nie zlowilem i sie nie dziwie bo necil w moim lowisku tylko z jkilka dni wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
respect04 Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 A ile tak przeciętnie wrzucasz ziemniaków na zanętę?? A on wrzucił 15kg kukurydzy?? lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Wiesz wlasnie moze na Odre to trzeba duzo sypac ale napewno nie na malym zbiorniku -0 juz to wiem A ile tak przeciętnie wrzucasz ziemniaków na zanętę?? Wiec mi sie wydaje ze to zalezy ile jest tam karpia i jak duzy zbiornik. Ok mykam na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasa Napisano 3 Stycznia 2007 Share Napisano 3 Stycznia 2007 Mozna nęcić samą kukurydza tylko trzeba ją przez 5 dni moczyć w wodzie codziennie zmieniając tę wodę i potem odcedzoną kukurydze strzelać z procy lub ręką------------:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasa Napisano 3 Stycznia 2007 Share Napisano 3 Stycznia 2007 Kukurydza do nęcenia to jak tak robie kukurydze ziarna miele na bardzo drobno potem wsypuje do wiadra zalewam ją wrzątkiem tyle ile potrzeba zeby nie pływała ona wtedy podwoji swoją objętość do tego potem dodam jedną zanęte i gotowe jeśli ktoś chce może dodać kolorowe robaczki i cukier waniliowy :) A jako przynęte to używam kupnej kukurydzy w puszce :)............."D:D:D::D:D::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsel_m Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 jaki jest sposob na sklejenie kukurydzy badz pszenicy zeby nie splywala w rzece chodzi mi o jakis domowy sposob wyczytalem ze platki owsiane ale w jakis posob to zrobic moze cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 Zrób tak, jak radził Ci w innym temacie tomek1 czyli kup paczkę sypkiej zanęty wymieszaj z wodą (w razie potrzeby doklej zanętę np. zwykla mąka pszenną, tylko ostrożnie, z głową) i dosyp ziaren, zrób kule, a następnie wrzuć w łowisko i problem zniknie. Możesz też skleić same ziarna specjalnym klejem do białych robaków, ale to trochę bardziej skomplikowane, więc radzę Ci pierwszy sposób. Przypomniałem sobie, że kiedys czytałem też o tym, iż mozna takie ziarna zamrozić w torebkach, ale sam nigdy nie próbowałem. Jeśli lubisz eksperymenty i nęcisz długotrwale to kombinuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 czyli kup paczkę sypkiej zanęty wymieszaj z wodą Można też wykorzystać wodę z puszki z kukurydzą do nawilżenia zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsel_m Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 czyli musze kupic zanete sypka mi bardziej chodzi o domowy sposob sklejenia ziaren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 mi bardziej chodzi o domowy sposob sklejenia ziaren najlepsze do tego celu sa płatki owsiane z odrobiną wody ,tworza jakby klej ale to nie wiąże tak dobrze jak zwykły klej zanętowy za 4.50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harrold Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Moczyc przez 24-48 h nastepnie gotowac przez około 1h. potem mozna smialo necic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Witam mam pytanie czym lepiej nęcic czy kukurydzą zmiksowana czy w całosci z puszki. Nastawiam sie na karpie i liny w zbiorniku zaporowym.I z czym wogóle mięszac kukurydze zmiksowana tzn z jaką zanętą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Zdecydowanie lepiej nęcić całą kukurydzą. Według mnie kuku jest sama w sobie tak skuteczną zanętą, że nie trzeba jej mieszać z żadną sypką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Jezeli nastawiasz się na karpia to lepiej zanęcać kukurydzą i to w dodatku o jakimś konkretnym zapachu. Jeśli piszesz że to zbiornik zaporowy to chyba dużo osób będzie nęciło kuku a skoro tak to lepiej przyzwyczaić je do jakiegos zapachu sam tak robilem i efekt dużo lepszy niż "czysta" kukurydza. Aswoja drogą to może lepiej sprubować n akulkę proteinową z dodatkiem peletu (nęcenie) a łowić na kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Wg mnie kukurydze trzeba i zmielić i wrzucić całą do zanęty. Proponuję zanętę Trapera KARP special. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Ewentualnie Traper lin-karaś lub Dragon Aroma Lin karmel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi