bumtarara Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam, był ktos juz w tym roku może ?? Ja wczoraj rozpocząłem sezon, złowiłem jednego tęczaka, 2 spadły podczas holu. Oprócz tego miałem okonia trydziestaka i z 6 uderzeń, których nie zaciąłem. Ładna pogoda, piękna woda lodu nie ma ponoc dopiero od paru dni. Z tego co wiem to w tym tygodniu ma byc zarybianie. Moze ktoś miałby ochote na wspólny wypad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 w przyszły weekend jak pogoda dopisze na pewno zajrzę bo po połowach kropków na Dłubni i Szreniawie mam ochotę na miłą odmianę i jakiegoś "większego" tęczaka:-) bumtarara na co łapałeś (obrotówka czy wobler), próbowałeś łapać gdzieś oprócz "pod budą"? nie wiesz czy od strony taśmociągu ochrona przegania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam, był ktos juz w tym roku może ?? Ja wczoraj rozpocząłem sezon, złowiłem jednego tęczaka, 2 spadły podczas holu. Oprócz tego miałem okonia trydziestaka i z 6 uderzeń, których nie zaciąłem. Ładna pogoda, piękna woda lodu nie ma ponoc dopiero od paru dni. Z tego co wiem to w tym tygodniu ma byc zarybianie. Moze ktoś miałby ochote na wspólny wypad ? Spinning czy mucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Chodziłem po całym brzegu gdzie mozna łowic, w lewo i w prawo od budy ale tylko na 1 brzeg były brania, testowałem wszystko co mialem w pudełkach i najlepiej bylo na obrotówki i małe twisterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 W zeszłym roku zaraz po zejściu lodu na brązowego twisterka złapałem sandacza 62 cm:-) te niezacięte uderzenia to pewnie okonki których jest tam od cholery i jeszcze troszkę ja w zeszłym roku łapałem na wiosnę na woblery a na jesień na obrotówki i miałem dobre efekty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Na pewno to byly pstragi, nie wiem jakie te okonie musiałyby byc wielkie zeby tak szarpac wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Bylem dzisiaj na Cholerzynie z powodu zarybienia - fakt faktem szło połowić bo brały jak glupie, ale byly to pstragi wielkosci 25-28 cm, troche niewypal z tym zarybieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 z tego co widziałem na stronie wpuścili 350 szt o łącznej wadze 120 kg czyli średnio 0,35 kg:-(( kiedyś wpuszczali takie nawet powyżej kg:-)) obawiam się że rybki nie zdążą urosnąć zanim zostaną wyłapane:-((( z resztą jaki sens wpuszczać rybki poniżej 30 cm skoro regulamin łowiska mówi że każdą złapaną rybę trzeba uśmiercić i jest zakaz wypuszczania... sztuki niewymiarowe można wypuszczać ale ryby niepotrzebnie się kaleczą poza tym na łowisku jest mnóstwo sandaczy i sporo sumów które tylko czekają na takie pstrążki:-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Akurat sumy to ryby troche z innej strefy, nie powinny raczej polowac na pstragi. A zarybienie troche nietrafione jesli jest tak jak mowicie, trzeba bedzie lowic na wieksze przynety, moze ograniczy to brania mlodziezy jutro jade, jesli tylko pogoda mnie nei zniecheci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 tutaj masz linka do sumów złapanych na Cholerzynie w wakacje (są fotki) http://cholerzyn.blogspot.com/2011/07/lipiec-sumow.html , rozmawiałem z kierownikiem łowiska i pamiętam jak mówił że sumy miały w brzuchach pstrągi. Tydzień po tym na Cholerzynie zrobili akcję sum i próbowali je odłowić na filety z ryb zawieszone na lince przyczepionej do butelki która pływała jako boja... nie udało się za to złapał się jeden sandacz:-)) także w wakacje kiedy pstrągi nie żerują tak intensywnie ze względu na wodę zawsze można poszukać sandaczy i sumów których tam nie brakuje:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Zarybienie totalnie nietrafione, dlatego poki co odpuszczam ta wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Wczoraj odwiedziłem Cholerzyn dla odmiany od ostatnich wypadów na Dłubnię, Szreniawę czy Biały Prądnik... rybki brały znakomicie, komplet miałem już po 2 godzinach, wszystko na woblerki imitujące małego potokowca jedyny minus to wielkość rybek, każda po 30 cm:-(( rybki zdrowe i waleczne, można połowić, niezła zabawa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Czy ktoś ostatnio był na Cholerzynie? Ponoć tydzień temu w piątek było zarybienie... Noce chłodne więc może już coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Ja byłem raz. Pstrągi są ale małe i słabo biorą jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 dzisiaj przekonałem się na własnej skórze:-) nie było tak źle, dwa wyciągnąłem na brzeg (oba około 30-33 cm), jeden większy spiął się przy brzegu i miałem jeszcze ze 3 brania ale zaraz po zacięciu puściły:-( wszystko na wobka, muszkarze z tego co widziałem nic nie mieli:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Ja dziś 2 tęczaki + 1 spadł. Do tego Sandaczyk taki 35cm i okoń 20cm. Spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Miał ktos może w tym roku stycznosć z sandaczem w tym roku na Cholerzynie, albo wie jak się przedstawia populacja tej ryby? Zaczynam brać pod uwage łowienie z opadu na Cholerzynie bo Wisła coraz bardziej rozczarowywuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Mam znajomego , który zna to łowisko jak własną kieszeń. Populacja z tego co mówi jest spora jak i ...szczupaka , którego większość uważa ,za niewystępującego na tym zbiorniku. Tak naprawdę jestem zdumiony populacjami i rybami występującymi na tym akwenie. Podobno bez lodzi nie am o czym teraz tam gadać. Fakt teraz to już jest duzy akwen i jest trudniej i bardziej dziko ale w tym jest cala frajda. Sam mam ochotę zacząć tam jeździć i właśnie głownie na lód i na drapieżnika ( sandacza) na koguta tylko mam problem zebrać te 500 (bo dniówki można sobie...) , ale chyba zacznę dopiero od następnego roku.... Korci mnie strasznie aby tam zacząć jeździć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Sandacz jest choć ja miałem tylko takie ok 35cm, kontaktu ze szczupakiem na Cholerzynie nie miałem nigdy. Z łódki nie łapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 Ja z brzegu zlowiłem jednego sandaczyka na boczny trok, ale też podrostek koło wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Miał ktos może w tym roku stycznosć z sandaczem w tym roku na Cholerzynie, albo wie jak się przedstawia populacja tej ryby?Zaczynam brać pod uwage łowienie z opadu na Cholerzynie bo Wisła coraz bardziej rozczarowywuje... Ja sie w tym roku przymierzam do rocznej opłaty na Cholerzyn, co z tego wyjdzie zobaczymy Ale jeśli mi sie uda to planuje w zimie ( jak tylko będzie) pochodzić na lodzie za pstrągiem, pięknie walczą na podlodówce, a w czerwcu porzucac za sandaczem, wydaje mi się, że tam prędzej ładnego sandacza upoluje niż na Wiśle. Na Cholerzynie bardzo rzadko ktoś poluje na sandacza, licze że uchowały sie jakies sztuki. Także można się umówic na jakis wspólny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 podnieśli cenę na 600 zł i będzie mozna połowic biała rybę oraz nocki z żywcem na suma którego jest sporo. wiecej tutaj: http://cholerzyn.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Spławik tylko w okresie letnim, jakby tak teraz wszyscy zaczęli spławikować to te pstrągi zniknęłyby w 1 dzień. Zmiany na dobre choć 600zl to jest naprawdę znaczna kwota. Ja ostatnio mizerne wyniki na Cholerzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Miał ktos może w tym roku stycznosć z sandaczem w tym roku na Cholerzynie, albo wie jak się przedstawia populacja tej ryby?Zaczynam brać pod uwage łowienie z opadu na Cholerzynie bo Wisła coraz bardziej rozczarowywuje... Ja sie w tym roku przymierzam do rocznej opłaty na Cholerzyn, co z tego wyjdzie zobaczymy Ale jeśli mi sie uda to planuje w zimie ( jak tylko będzie) pochodzić na lodzie za pstrągiem, pięknie walczą na podlodówce, a w czerwcu porzucac za sandaczem, wydaje mi się, że tam prędzej ładnego sandacza upoluje niż na Wiśle. Na Cholerzynie bardzo rzadko ktoś poluje na sandacza, licze że uchowały sie jakies sztuki. Także można się umówic na jakis wspólny wypad. To jest nas dwóch.Mam identyczny plan i chce go wprowadzić w życie na samiutkim początku stycznia. A co do zmian jestem za nimi i jest duże prawdopodobieństwo ,że będę tam bardzo częstym gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Nie wybiera się dzisiaj bądź jutro nikt z forumowiczów na rybki ?? Warto by wykorzystac ostatnie chwile ładnej pogody, ale samemu troche nie chce mi się jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi