majki83 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 jak już się wybierzesz to daj znać czy aby cienki lód już się nie pojawił bo sam zastanawiam się nad wypadem w niedziele i wolałbym uniknąć niespodzianki:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 łowisko zostało zamknięte... czy ktoś zna jakieś ciekawe komercyjne miejsce spinningowe w okolicy KRK ? Nie będę opłacał PZW .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 tak jak napisał slav łowisko zostało zamknięte, powód-nie zerwana umowa na 2013 r ze względu na brak dojazdu i rozkopanie łowiska...czy ktoś orientuje się co się dzieje z takim łowiskiem kiedy przestaje być dzierżawione? wraca pod jurysdykcję kopalni czy PZW? Będzie można na nim łapać z opłaconą składką pzw (i wedle ogólnych zasad) czy też będzie całkowity zakaz a dostępu będzie broniła ochrona kopalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Mam złe przeczucia co do tego łowiska..Już pojawiają się glosy ,że łowisko zostanie rozgrabione. Podczas jego pilnowania i użytkowania zdarzały się częste zatrzymania kłusowników to co będzie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 na blogu wywiązała się już niezła dyskusja na temat tego łowiska... http://cholerzyn.blogspot.com/2013/02/zawieszenie-dziaalnosci.html#comment-form ja też jestem zdania że trzeba jakoś "ratować" ten zbiornik przed kłusownikami i rzekomymi ochroniarzami z kopalni którzy teraz mają tam stać na straży porządku... na tym łowisku jest jeszcze sporo rybek, byłem tam kilkadziesiąt razy przez ostatnie 3 lata i ciężko mi się pogodzić z tym faktem (zamknięcie łowiska). W końcu zbiornik był zarybiany w części dzięki składkom przyjeżdżających tam wędkarzy więc szkoda że teraz to wszystko zostanie "rozkradzione":-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 wygląda to na rewolucje w Cholerzynie, nowy dzierżawca, nowe zasady. Ciekawe czy wyjdzie na lepiej czy gorzej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Na razie wygląda to pięknie , a co będzie dalej tego nie wie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 kupiłem zezw. roczne. zobaczymy co z tego wyjdzie. zastawnawiam się czy szczupak nie uatrakcyjniłby łowiska. co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 a wiesz już może czy lody puściły i da się łowić? czy zewolenia dziennie będzie można zakupić na łowisku? co do szczupaka to nie wiem czy to dobry pomysł bo po pierwsze łowisko jest raczej mało "urozmaicone", duże, głębokie i bez naturalnych przeszkód więc cięzko go będzie tam szukać poza tym może trochę przetrzebić pstrąga który jest główną atrakcją tego łowiska i ze względu na jego ilość szczupaki będą miały pożywienia pod dostatkiem co moze utrudnić jego łowność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 nie wiem czy można już łowić, chętnie natomiast w weekend sprawdziłbym - może w ten weekend. ja tam chętnie poszukałbym szczupaka w czasach gdy pstrąg śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 szczupak ma okres ochronny, a teraz jest łowisko MZW a nie jeleńskiego, więc zasady są inne. Weź się zastanów slav co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 ... czyli można łowić od maja, przez całe wakacje.. - w okresie gdy pstrąg śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 pstrąg nie zasypia w maju, tym bardziej jak piszesz wyżej nie śpi teraz warto zobaczyć na stronie MZW na zasady połowu ryb w Cholerzynie, oraz ceny. Na szczupaka raczej bym się nie nastawiał na cholerzynie, prędzej sandacz, okoń no i pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 macko spokojnie, slav miał na myśli że można "zapolować" na szczupaka w okresie kiedy pstrąg "śpi" czyli w okresie wakacyjnym jak woda jest już nagrzana i pstrąg nie żeruje tak jak na wiosnę czy jesień osobiście bym wolał żeby nie było tam szczupaka:-) za to pstrągi powżyej 1 kg mile widziane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Foto Cholerzyn jeziorko skute lodem, dojazd jest choć droga mocno zniszczona, część brzegu zupełnie zasypana i zmieniona linia brzegowa, ogólnie troche brudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Jak tam był ktoś w tym roku chwalić się , jestem ciekaw bo słyszę glosy niezadowolenia po zmianach. Wiele osób liczy na powrót starych rządów a na to się nie zanosi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Osobiscie nie bylem w tym roku ale od kilku osob slyszalem, ze fachowcy juz mocno przetrzebili tamtejsze rybki. Ile w tym prawdy nie wiem, ale znajac parcie na mieso naszych fachowcow jestem w stanke w to uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 W przyszłym roku planują duży staw zarybić sporą ilością szczupaka i sandacza. W tym roku z pstrągiem bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Panowie podobno MZW odpuściło Cholerzyn i obowiązuje tylko ,,biała karta" .Prawda to? Podobno łowisko bardzo rozgrabione ,ale ryb trochę jeszcze jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Cholerzyn przejal PZW Krakow tak przynajmniej wynika z zezwolenia na 2018 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi