diego87 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 odwiedziłem dziś kanał notecki polując na jazie, ale chyba przymrozek w nocy je zniechęcił do współpracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozabeczy Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam wczoraj ruszyłem na rybki z kolegą , rozstawilismy nad wisełką rano namiot i aż do wieczora na zmiane padał to deszcz to grad z deszczem ale dalismy rade sporo brań jak na tą porę roku. ogólnie wpadło kilka płotek i kilka sap i jeden leszczyk 42 cm a jeden około 50 cm się spiął przy brzegu. co mnie zdziwiło też , zazwyczaj na wiosne wędkowałem na 1,5 do 2 metrach gdzie cieplejsza woda i w tym roku nie dawało to efektu pojechałęm na 10 metrow głębinę i połowiłem.... podtrzymuje teze że nie ma reguły pozdro Na jakim odcinku łowisz? Ja dziś od rana do południa na feedery i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 U Nas w kaliskiem też kaplica. Pesymistyczne wieści znad wody, nad którą z kolegą planowaliśmy pierwotnie wyjazd, spowodowały, że uderzyliśmy na zupełnie inne łowisko. Również było nędznie, kolega trafił okonka na BT, a ja wydłubałem malutkiego karpika (47 cm) opadem jiga nr 12/1,5g, Manns 3 cm motor oil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 witam wczoraj na rybkach ja 3 leszczyki 43,43,45 cm dwie sapy w tym jedna 28 cm i jeden krapik i dwa zerwane brania wszystko z glebi ..kolega lapal na plyciznie i pod wieczor dostal jednego leszczyka 42 cm... zaneta traper rzeka z glina klejem i 250 ml pinek leszcze wziely na pinki a sapy na mady. powoli cos sie rusza ale ryba jeszcze siedzi na glebiie, zlapalem jedna samice 45 cm to kropki na nosie juz byly ale nie bylo widac zeby byla jakas specjalnie gruba od ikry.Kozabeczy wedkuje na odcinku 3 w fordonie..w okolicach mostu poki co nic nie bierze. jestem mile zaskoczony szczerze to jechalem piwko wypic a tu pierwszy raz w kwietniu tak polowilem leszczyki nastepnym razem wezme aparat to wrzuce kilka zdjec jak cos dostane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 W miniony piatek odwiedzilem swoje ulubione jezioro w warminsko-mazurskim. Pogoda dopisywala, lecz wg mnie i mojego kolegi woda byla jeszcze strasznie zimna. Potwierdzilo sie to w braniach. Łowilismy na baty z delikatnymi zestawami. Przez 3 godziny, złowilem tylko 5 plotek, jedna z nich 32 cm, reszta male.Nie zastanawiajac sie, zwinelismy wedki i pojechalismy nad rzeke, tam lowilismy na delikatne feedery. Płotki na rzece dopisywaly, braly az do wieczora, przeneta 2 biale robaki , haczyk 12 przypon 12. Dzis wybieram sie z kolega nad rzeke: lekki spin na klenia. Jak cos "siadzie" to napisze. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Właśnie wróciłem z nad Wisły. Spinning od 9:30 do 13:00 ani dzióbnięcia ;/ woda wzrastała i opadała jak szalona. Później się uspokoiło ale nie wpłynęło to na efekty. Ogólne rozczarowaniem, w tym roku widać że wszystko jest opóźnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Zamiast okonka szczupak:/ to już 7 przyłów na paprocha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek71 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Warszawa Wisła między Sląsko-Dąbrowskim a Gdańskim nawet skubniecia na DS.Wiało jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Dziś popołudniowy wypad w poszukiwaniu karpi, niestety nie zakończony sukcesem. Ludzi nad wodą dużo, a brań zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 po pracy od 17.30 do 19.30 około 30 płotek w tym 12 wzdręg powyżej 20 cm i jeden leszczyk około 40 cm. Wszystko spławiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Gdyby nie parę błędów, dzień mógłby być bardziej udany. Nie mogę sobie odżałować jednego klenia, który odhaczył się podczas holu. Więcej na http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=225273#225273 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Jaceen wspominales ze łowisz je na chleb z herty?co to jest?...powiedz jeszcze jakiego ciezarka uzywasz?gdzie starasz umieścić wyrzuconą przynętę ?czy sprawdzi sie jako przynęta groch z puszki lub kukurydza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Ostatnio częściej kupuję chleb w sieci cukierń "HERT" . Zdarza się też , że w "Chacie Polskiej" i w "Biedronce". Ale z "Biedronki" musi poleżeć ze dwa dni, bo za miękki i szybko spada z haka. Ciężarki o gramaturze 2-10g, ale częściej te w dolnej gramaturze. Łowię bardziej w strefach przybrzeżnych, a groch i kukurydza też dobre, tylko że nie zawsze w domu są, a chlebek codziennie się kupuje, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 wczoraj od 14 do 19 na moich stawach... kilka pustych brań na feederka na kuku ale jedna płoć i dwa karpiki były. w końcu zdjęcie zrobiłem żeby się pochwalić rybki oczywiście wróciły do wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzisiaj ok 12 wyruszam na glinianki horodyskie ze spławikiem mam nadzieje że w końcu chociaż płoteczka się ruszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 hellson, Gratulacje wyciągnięcia tyle co po zarybieniu 200kg wpuścili. Szkoda że wróciły dziatki ja wytępią przez tydzień więc na tym stawie niewiele to da. Linek się ruszył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Wczoraj trzy godziny w poszukiwaniu klenia, bez kontaktu z ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel29 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 witam jestem nowy na portalu wczoraj jezioro Morąg czas od 18 do 20.30 rybka brala jak szalona wyladowalo w siatce 25 plotek i 1 krąp na dwie dwedki gruntuweczki nie moglem dac sobie rady uwarzam za udany wypad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 dawno mnie nie było w tym wątku, zatem proszę dwa źródlaki 32,5cm 35,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 ja na widawie za kleniem i ............nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 dzis 4 godziny z nastawieniem na plocie na dzierżnie małym - bez brania / 6 wedek w wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 6 wedek w wodzie - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 jeśli było 3 osoby to co w tym dziwnego ? albo jeśli był to staw komercyjny ? Bo sam mam taką nadzieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 W końcu zaczyna się coś dziać, łowiliśmy jak zwykle pod Krakowska Wisła, na miejscu byliśmy o godzinie 12:00, pierwsze godziny nie przyniosły rezultatów jeden spięty jaziorek ładny ok 40 cm, i jedno dojście do przynęty, i tak było do godziny 18:00, aż w końcu wyjąłem klenia ok 30cm, mina mi się ucieszyła, kolejne godziny przyniosły zaskakujące efekty przyłów dwóch ładnych leszczyków na małe gumki 1. 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam dzisiaj chcialem sie pochwalic moimi nowymi rekordami pstraga potokowego z jeziora Ahauser Stausee w Niemczech 52cm 2 kg 64cm 3,20kg 72cm 4,20kg a tutaj sa 64cm i 72cm razem sory za jakosc zdjecia robilem sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi