technops Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Kamieniołom w Głuszycy to namiastka norweskiego fiordu. W miejscu, gdzie kiedyś wydobywany był melafir, teraz podziwiać można staw otoczony ogromnymi, pionowymi ścianami. więcej zdjęć można zobaczyć tutaj Łowi ktoś z Was tam? Wiem, że teraz jest to pod władaniem koła ze Świdnicy, ale innych informacji nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 pierwsze widzę no i słyszę. Jutro postaram się namierzyć właściciela - czy to pod nasze PZW podpada czy jaki czort? Na zdjęciu w dolnym rogu jest logo PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 wow ładnie to wygląda ale pytanie czy jest tam jakas ryba i czy jest gdzieś zejscie do wody lubie taka dzicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Jest zejście do wody i ryba jest. Na jesień znajomy znajomego wyjął szczupłego metrówkę. Jest też sum napewno. A karpie lochy podobno widać w ciepłe dni przy powierzchni bo woda kryształ zresztą widać. Podobno baaaardzo głęboko jest napewno pzw zarybiło leszczem. Mają też sandaczem zarybiać to co kiedy jedziemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 oj jak to głebina to ciezko bedzie coś zlowić chyba ze gdzies jest wyplycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 to co kiedy jedziemy ? w maju na spin jak najbardziej, na pewno się przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 technops a masz współrzędne do tego miejsca ? ile km od kłodzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 +50° 39' 57.80", +16° 21' 15.20" (50.666056, 16.354222), odległość od Kłodzka 43 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Jak widać na mapie dojazd jest fajny może nawet dało by radę łódką(pontonem) wyruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 W necie pisze, że podobno niedawno została zrobiona droga asfaltowa nad staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 To już wiem gdzie się wybiorę na majówkę. Technops powiedz jak wiesz, czy te widoki są dostępne dla zwykłych piechurów, czy to trudniejsza wyprawa? Jeszcze dla zainteresowanych http://www.gluszycagorna.com.pl/index.php?pgName=start te lodospady są niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 jaceen, nie mam pojęcia wszystko się się okaże jak tam pojade, ze zdjęć ciężko coś wywnioskować ale jak wybierasz się tam na majówkę to będziesz wiedział pierwszy tylko, żebyś wszystkich kleni nie wyłowił jak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 technops zacząłeś temat i dzięki temu planuję na 90% tam się wybrać. Wędek nie biorę, to typowe łażenie po szlakach. Na YouTube jest filmik z dojazdu nad wodę i faktycznie asfalt jest. A klenia ze stojącej wody jeszcze nie doświadczyłem. Myślę, że ci co systematycznie łowią z takiej wody klenie, to najwyższej klasy specjaliści od tej ryby. Mile widziane informacje turystyczne dla tych terenów, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 jak tam woda kryształ to cieżko bedzie cos zlowic, szczegolnie na przynety nie naturalne jak kukurydza predzej na konika polnego dodatkowo woda pewnie zimna bo gorska i gleboki zbiornik. Zbiornik piekny ale czy obfitujacy w rybe to nie wydaje mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Byłem i wielce zadowolony jestem, że mogłem tam miło czas spędzić. Zbiornik dla wędkarzy z brzegu nie jest dostępny w całości chyba, że ze środków pływających. Najgłębsze miejsce prawdopodobnie ma 20m. Kilka słów i fotek do tematu poniżej http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=227007#227007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi