Skocz do zawartości
Dragon

Jaki bat na klenia ???

Gość wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano

Myślę, że 4m. na moim miejscu będzie dobry. Ile gram wyrzutu ( lubię łowić klenia na giętkie wędki ) ??? I teraz propozycje. Do 120zł. Czekam na szybką odpowiedź.

przynęty na klenia   Dragon
Gość wobler129
Napisano

Co powiecie na te baty :

1. Shimano Catana AX Bat 4m 1-8g 145 gram - 120zł.

2. Tica Evasion Tele Pole 4m 147 gram - 99zł.

3. Shimano Hyperloop Bat 4m 6-12g 155g gram - 87zł.

Który byście radzili mi wybrać ???

Napisano

Czterometrowy bat na klenia :shock: możesz mieć problem z holem. Ja też łowię na 4 m bat ale służy mi on do pozyskiwania żywca i kosztował 15 zł :lol: Za tej długości bat według mnie nie warto płacić stówkę.

Napisano

Ostatnio kupiłem fajny bacik Kongera 5m za 18 zł (nówka) :mrgreen:

Za bacik 100 zł ??? Koniec świata panie , koniec świata. :mrgreen:

Napisano
Ostatnio kupiłem fajny bacik Kongera 5m za 18 zł (nówka) :mrgreen:

Za bacik 100 zł ??? Koniec świata panie , koniec świata.

Masz rację koniec świata :lol::lol::lol::lol::lol: Bat to bat czyli sprzęt do pozyskiwania żywca. Przynajmniej ja nie widzę dla tego sprzętu innego przeznaczenia.
  • 1 year later...
Napisano

Taa... ja właśnie na bata łowię takie "żywce" 2kg liny i lescze.. :twisted: No ale widzę że co niektórzy koledzy ryb takich poniżej 5-6kg to nie uznają i pewnie nie łowią.. :wink:

Pozdrawiam

Robert

Napisano
widzę że co niektórzy koledzy ryb takich poniżej 5-6kg to nie uznają i pewnie nie łowią.. :wink:

Pozdrawiam

:lol::lol:

Mój post wyżej jak pewnie widzisz napisany dwa lata temu. /jak Ty ten temat znalazłeś?/.

Post nie aktualny bo na żywca nie łowię :wink:

Poza tym kleń jest silną ryba i na bacie ładna sztuka pewnie mocno nam pofika ale ja niestety fachowcem od bata nie jestem.

ach.. chciałbym takiego klenia 5-6kg :cool::wink:

Napisano
Ciekawe gdzie takie maciory pływają :shock::lol: :lol:
nie mam pojęcia i o takich "maciorach" nigdy nie słyszałem ale kolega wyżej pisał coś o tych 5-6kg a temat to chyba klenia dotyczy więc to jakoś powiązałem :lol::lol::lol::lol::lol:
Napisano
Ciekawe gdzie takie maciory pływają :shock::lol: :lol:
nie mam pojęcia i o takich "maciorach" nigdy nie słyszałem ale kolega wyżej pisał coś o tych 5-6kg a temat to chyba klenia dotyczy więc to jakoś powiązałem :lol::lol::lol::lol::lol:

No pięknie to powiązałeś, to teraz powiedz to kleniom żeby też "się tak powiązały" :lol::lol::lol:

Ciekawe gdzie takie maciory pływają

Ha,na pewno w Odrze, to wiem. :wink::lol:

Jaaasne, że tak. Tuczone kulaskami to jak się mają nie wyhodować takie "maciory" :mrgreen:

A żeby było w temacie: to chyba nie ma "bata" na takiego klenia :wink:

Napisano

Czasami zdarza mi się łapać klenie na bata, ale to raczej przyłów i to nie jakichś imponujących rozmiarów. Zdecydowanie bardziej polecałbym jakąś bolonkę. Wędkowanie znacznie bardziej komfortowe, dostaniesz się do miejsc o których z batem tylko pomarzyć można.

Gość wobler129
Napisano

Temat już dawno nieaktualny - i wiedziałem o czym piszę - chciałem takiego bata, gdyż był on potrzebny do moich warunków.

Może temat do zamknięcia?

Napisano
Temat już dawno nieaktualny
Może temat do zamknięcia?

Amen :cool:

Bo się tu nam powłączało ... :lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.