LeChifre Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 czy jeśli posiadam kartę to czy mój kolega który niema karty może łapać przy mnie na spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 a jak przyjdzie kontrol i powiem że to moja druga wędka i on mi tylko pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Na spinning można wędkować jedną wędką "w ramach 1 karty" a ze strażnikami nie ma tłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 a ze strażnikami nie ma tłumaczenia Jak sie rozmawia ze straznikiem jak z czlowiekiem to i on ciebie potraktuje jak z czlowieka a nie jak klusownika - proste i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Jacek1981, są strażnicy i strażnicy wiadomo, że jak trafisz na normalnego człowieka to można się dogadać i machnie ręką. Ale można trafić na chama co tylko patrzy za co Cie można udu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 a jak przyjdzie kontrol i powiem że to moja druga wędka i on mi tylko pomaga Takiego tłumaczenia nie ma - powinieneś mieć wędziska pod stałą kontrolą Co do wędkowania na spining to mogą wędkować dwie osoby jeżeli: Osoba posiadająca kartę wędkarską jest pełnoletnia, a pod opiekę bierze osobę do 14 roku życia. Przecież inaczej ojciec syna spiningu nie nauczy 6. Młodzież niezrzeszona w PZW w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień, stanowiska i dziennego limitu połowu ryb osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą gruntowo-spławikową maja prawo wędkować dwie osoby, każda na jedną wędkę. Udostępnienie stanowiska i limitu dwóm osobom nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę; wyłącznie pod opieką i w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu, osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską, metodą spinningową i muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedna wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Czyli jeśli wziąłbym kumpla nieposiadającego karty na ryby i ja leżał na trawce a on spiningował to według prawa je łamie? Wiem ,że do tego powinien być osobny temat ale powiedzmy ,że jedziemy w miejsce gdzie jedziemy w miejsce gdzie można łapać na 2 wędki to wtedy możemy ,,podzielić się wędkami" czy nadal jest to zabronione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Czyli jeśli wziąłbym kumpla nieposiadającego karty na ryby i ja leżał na trawce a on spiningował to według prawa je łamie?Wiem ,że do tego powinien być osobny temat ale powiedzmy ,że jedziemy w miejsce gdzie jedziemy w miejsce gdzie można łapać na 2 wędki to wtedy możemy ,,podzielić się wędkami" czy nadal jest to zabronione? ad1. dokładniej to łamie prawo kolega ad2. nadal udostępniać możesz tylko młodzieży albo żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 ad2. nadal udostępniać możesz tylko młodzieży albo żonie W dodatku zona musi miec karte wedkarska.Troche smutne ale jesli chciał bym udostepnic dziewczynie a nie zonie jednej wedki to tez moze byc problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Czyli jeśli wziąłbym kumpla nieposiadającego karty na ryby i ja leżał na trawce a on spiningował to według prawa je łamie? Jeśli 'kumpel" ma poniżej 14 lat to jeśli weźmiesz go pod opiekę, to może spiningować, Ty nie musisz mieć wędki w rękach jeśli nie masz na to ochoty - jednak nie możesz leżeć u siebie w ogródku a on biegać brzegami Wisły heheh Prościej już nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi