Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gratulacje dla łowców,tak za zdobycze jak i za wytrwałosc w łowach w tych tropikalnych warunkach

Majówka dobiega końca wiec czas na małe podsumowanie. :grin:

Spiningowo byl to weekend piekielnie intesywny. Dziesiątki godzin biczowania, hektolitry wypitej wody,cały ogrom przebytych kilometrów i nie mniej zawałów serca spowodowanych wyskakującymi znienacka bażantami.

Na cel wypraw obraliśmy z Łukaszem podkrakowski odcinek Wisły gdzie mielismy ganiać jaski i klenie...jak poszło?

JAZIE

5a8e13c45ddb8312med.jpg

Napsuły krwi niemiłosiernie i były sprawcami niejednego "*&!#%!*,spadł!". Z wszystkich jaziowych brań ( a było ich na prawde sporo) może dwa zakwalifikowały sie do natychmiastowego zaciecia. Cała reszta to podskubywanie i opukiwanie wabików. Pytrzymywanie,popuszczanie,przyspieszanie....nakombinowaliśmy się by skusić je do skutecznego ataku,a jesli juz sie udało to część spadała, co według "mądrych książek" jest całokowicie normalne. Jednak koniec końców...

:grin:

4a0e8efcdb034eeamed.jpg

43333fa727e47d79med.jpg

dd63c9d233f8e5c5med.jpg

KLENIE

78f180dd2d1134b8med.jpg

Na stanowczosc ich brań zawsze mozna było liczyc. Mocnę, tępe uderzenia i...walka jakiej po tej rybie bym się nie spodziewał :shock: Pierwszy raz w zyciu walczylismy z kleniami ,które wyciagaja kilka,kilkanascie metrów zyłki i muruja do dna. Jednen był taki,ze pierwotnie był zaczepem ( nawet miałem mysl by już próbowac odstrzelic woblera :mrgreen: ), potem domniemaną brzaną,a przy brzegu kleniem :grin: Nieprawdopodobne emocje....

6c4a04047a4b85f1med.jpg

c390c39fadb8cdedmed.jpg

411079a39af75e3bmed.jpg

"zaczepowo-brzanowy" kleń

b770d746abfdf1femed.jpg

c833cd0464ba557emed.jpg

Zdjec mogłoby być wiecej,ale Łukasz swoje ma na kom,a ryb poniźej 40cm przed obiektyw nie pchaliśmy.

Poza głównym celem łowienia był tez zabłakany leszcz i cztery szczupacze obcinki z czego Rybcok miał przez chwile na prawde kawał kloca...wrócimy po niego :twisted:

Teraz nowy cel i nowe wyzwanie- Bolenie. Hmmm,moze jutro.... :twisted:

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 261
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gratulacje dla wszystkich - jednym za rezultaty - innym za wytrwałość ;)

Poniżej przedstawiam fotke leszcza złowionego 1 maja na Odrze w okolicach Wrocławia. Mierzył całe 59 cm i jak na razie jest największym przedstawicielem tego gatunku złowionym przeze mnie. Można powiedzieć - Leszcz jak Leszcz - ale dla mnie to LESZCZYCHO. Łowiłem pickerem w klatce pomiędzy główkami na granicy nurtu i wody stojącej. Wrażenia i hol ryby na tak delikatnym sprzęcie dostarczył niesamowitych doznań.

482a27fe731fa968med.jpg

i jeszcze inna perspektywa

bba5ae3a71171297med.jpg

Napisano

Bluzer, ładnie połowiłeś - miejscówka już jest a w niej rybki niczego sobie. Szkoda że obrotówką nie powalczyłeś :wink: . Napisz na PW podpowiem jak przerobić obrotkę na sztuki powyżej 50cm :wink:

Napisano

Czasem żałuje, że tu zaglądam... jak patrze na wasze rybki to aż się wkurzam, że ja nie mam możliwości ani czasu jeszcze przez długi czas. Gratuluje świetnego leszcza i kleni też ;)

Napisano

Bluzer, co się tutaj rozpisywać, wyprawa pierwsza klasa.

GuCeK leszcza również pogratulować. Tyle lat wędkuję i cieszę się, że jeszcze takie rekordy przede mną. Tobie będzie coraz trudniej :smile:

Wrocławska Odra i nastawienie na bolenia, niestety bez kontaktu z rybą.

Napisano

Kolejne linki, tylko tym razem trafiły się dwie złote rybki :)

dsc00015md.th.jpg

dsc00014ts.th.jpg

dsc00013iw.th.jpg

dsc00012nr.th.jpg

dsc00011yp.th.jpg

Sorki za jakość zdjęć, telefony lata świetności ma już za sobą :D

Napisano

Dziś o świcie udało mi się złowić 2 jazie 36 i 42 cm. Bardzo się ciesze że wreszcie zaczynam rozumieć jak je przechytrzyć. Brania były tylko od 4.00 do 6.00. Potem można się zwijać do domu. Jutro powtórka :wink:

Gość mikado90
Napisano

Długi jedź na glinianki biorą ładne japońce i karpie :D ja już złowiłem 10 ładnych japońców i dwa karpie(37 i 38cm) :D pozdrawiam

Napisano

GuCeK leszcza również pogratulować. Tyle lat wędkuję i cieszę się, że jeszcze takie rekordy przede mną. Tobie będzie coraz trudniej :smile:

jaceen, wielkie dzięki za uznanie :)

Napisano

GuCeK gratulacje za leszcza piekna ikrzyca...mam nadzieje ze wrocila do wody... ogolnie chodzenie na leszcze w samym tarle jest troche slabe ale niech Ci bedzie...

Napisano
GuCeK gratulacje za leszcza piekna ikrzyca...mam nadzieje ze wrocila do wody... ogolnie chodzenie na leszcze w samym tarle jest troche slabe ale niech Ci bedzie...

Niepotrzebna ironia - ale n iech Ci będzie ;)

Napisano
Konriz, piękne!

Gdzie takie u nas pływają? :cool:

Miejscówka jest dosyć niepozorna z trudnym dostępem do wody.

Ze względu na jej dobro niestety nie mogę jej opublikować :(

Napisano

A u mnie nadal zero pomimo najszczerszych chęci .Ale z kim rozmawiam to twierdzi ,że też zero .A może mnie okłamują.... :mrgreen: (żeby nie robić mnie przykrości). Ale prawdę mówiąc to zaczyna mnie ta sytuacja denerwować i to delikatnie mówiąc. I co najlepsze nie widzę szans na poprawę. :sad:

Napisano

Troche spóźniona relacja z otwarcia sezonu szczupakowego. 1 maja od rana rzucałem na piaskowni mojego koła. Niestety 1 dzień bez brania, mysle ze szczupaki mogly nie byc jeszcze wytarte, dlatego nie żerowały. 2 dnia postanowiłem zaatakowac płytką, niedawno otwartą zaporówke, gdzie wczesniej jeszcze nie łowiłem. Tam było dużo lepiej, trafiłem kilkanaście niewymiarowych pistoletów, dwa w okolicach wymiaru oraz takiego rodzynka długości 69cm.

zdjcie0239n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam nadzieje, ze wiekszcze szczupłe jeszcze na mnie czekaja :P Niestety szczupak głęboko zjadł obrotówkę i nie miał siły odpłynąc :/. Nastepnęgo dnia ponownie odwiedziłem ten zbiornik, tym razem z odległościówką i feederkiem. Rybki sprawiły mi prawdziwą kanonadę brań, razem z kolegą złowilismy 8 karpi, 10 jazi i kilka małych linów. Niestety nie wzięliśmy ze sobą aparatu, rybki odpłynęły do swojego domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.