Supersobi Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Otworzyłem dziś sezon łowieniem z brzegu na Odrze.. cel i marzenie : boleń.. Pogoda dopisała - słonko przypiekało, a rześki powiew północnego wiatru sprawiał że łowiło sie przyjemnie... Woda wysoka, wędkarzy niezbyt wielu.. a chęci złowienia ryby rozpierały mnie energią.. Do południa było kiepskawo z braniami.. .. finalnie ryb kilka trafiłem.. a dokładnie było ich 6szt... Poniżej 2 dzisiejsze - największe bolenie 70cm 63cm Zdjęcia beznadziejne - z samowyzwalacza - robione na szybko z uwagi na dobro ryb (coś tam próbowałem poprawić w programie ale kiepski efekt ) Dzień rozpoczęcia sezonu uważam za udany i przyznam że jestem zadowolony z połowów. Cieszę się że mogłem wreszcie poświecić trochę czasu i wyskoczyć nad rzekę, poczuć dreszcz emocji, rybę na kiju i kompletnie się zrelaksować. Ostatnio brakuje mi czasu i obowiązki nie pozwalają aby oddać się zbyt czesto tej wspaniałej pasji jaką jest wędkarstwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Gratuluję i równocześnie zazdroszczę otwarcia sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Supersobi i czym Ty się przejmujesz? Ty przynajmniej na rybkach dzisiaj byłeś!? Ja to dziś rozpocząłem sezon ale w Gartenreie Zdjęcia są w zadowalającej sadzę jakości!? Wprost ujmując gratki dla Ciebie za tego ładnego bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Blaszki lecące na 50 metr dzisiaj wynagrodziły mnie 5 sztukami. Wszystkie pływają. Ten w drugim rzucie: Udane rozpoczęcie sezonu. Holowane z 50 metrów - bezcenne. Największy miał 72cm. Brania ze względu na aurę, typowo letnie - pół godziny przed świtem do pół godziny po świcie, później można było do domu iść. Woblery niech się schowają. Oprócz mnie było około 4-5 osób i bez brania, bo po prostu nie dorzucili... Cel w tym roku: 90cm+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Cel w tym roku: 90cm+ Ambitny cel... trzymam kciuki za realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Sezon otwarty, mam nadzieję, że worek z boleniami właśnie się otworzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Jak ktoś lubi bolenie to zapraszam na opolski odcinek Nysy Kłodzkiej. I najlepiej zabierzcie je ze sobą bo to jest juz plaga co się wyrabia u Nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 zapraszam na opolski odcinek Nysy Kłodzkiej Daj jeszcze namiar na jakąs kwaterę, to przyjadę połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Blaszki lecące na 50 metr d Co to za wędzisko że tak blaszki latają albo co to za blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Supersobi, Jest pełno agroturystyki a bolka jest zatrzęsnienie pisałem już na fejsie nawet. Znesienie limitów i okresu ochronnego o tym świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Blaszki lecące na 50 metr d Co to za wędzisko że tak blaszki latają albo co to za blaszki? Wędzisko 2.70m Dragon Millenium Pike. C.w. 10-35g. Blaszki od 8g-15g.: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-holo-reflex-easy-cast-g5-a23-p608-k9459.html polecam wariant B, miałem nieznacznie lepsze wyniki na niebieskie niż na czyste srebro (A). i żyłka nie tyle żeby uciągnęła rybę, co nie pękła przy rzucie co niestety się zdarza. Dobrej jakości 0.20-0.22 jest ok, 0.24 przy blaszkach 15g i wyżej, ewentualnie plecionka, ale jakoś nie miałem dobrych efektów odległościowych na plecionke 0.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Znesienie limitów i okresu ochronnego o tym świadczy To Polska więc nie bój się, Polacy zawsze i szybko poradzą sobie z dużą populacją ryby A później będzie narzekanie "nic nie bierze, kiedyś to chociaż bolki się czepiały" ...... Żeby nie było off topu też zaczałem sezon boleniowy, niestety słabo wyjąłem dwa powyżej 50 siątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Blaszki lecące na 50 metr d Co to za wędzisko że tak blaszki latają albo co to za blaszki? Wędzisko 2.70m Dragon Millenium Pike. C.w. 10-35g. Blaszki od 8g-15g.: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-holo-reflex-easy-cast-g5-a23-p608-k9459.html polecam wariant B, miałem nieznacznie lepsze wyniki na niebieskie niż na czyste srebro (A). i żyłka nie tyle żeby uciągnęła rybę, co nie pękła przy rzucie co niestety się zdarza. Dobrej jakości 0.20-0.22 jest ok, 0.24 przy blaszkach 15g i wyżej, ewentualnie plecionka, ale jakoś nie miałem dobrych efektów odległościowych na plecionke 0.11 A jaki kręciołek do tego? jakie przełożenie? Ja łowie na Narwi ale na razie bolków nie widać - szczupaka wszyscy męczą. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Kręcioł z przełożeniem min. 5,2 taki 6,1 jest ok. No i w miarę porządny żeby się nie rozleciał przy szybkim prowadzeniu. Poza tym moża jeszcze rozglądnąć się za szpulą typu long cast ale niekoniecznie. Ja używam Jaxona KJ-MV200. Porządny kołowrotek nie męczący ręki, mam go 2 lata i zero problemów. Przełożenie tylko 5,2 ale praktycznie sam zwija żyłkę . No i nie wiem ale szpula im się tak udała, że nie ważne czy mam 60m żyłki czy 200m i tak odległości osiągam te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D@wido Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Wtorkowy bolek 61cm. Sezon rozpoczęty http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fca448ad0d9df2b1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Gratulacje za karpiowate torpedy Mam pewien problem dotyczący rap,no,moze nie bezposrednio nich ,ale jednak... Wpadł mi niedawno w ręce taki wobler: Nie mam pojecia czyje to dzieło,a wobler spasował mi na tyle,ze chciałbym tego wiecej:) Obstawiałem Piotra Matusiaka lub Piotrka Mołducha ( po inicjałach) ale to jakby nie ich "warsztat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Piotrka Mołducha Mołdocha* Niestety pana Piotrka Mołdocha można wykluczyć. On inaczej się podpisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 D@wido, gratuluję bolka Z tej samej miejscówki dzisiaj wyjąłem bolka ok 55cm ale przy pogodzie jaką mamy obecnie nawet maluch cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Odrzańska pięknosć , wymęczony strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaltrzebnica Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Odra - 72 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Kiedy u mnie szczęście dopisze? Jak na razie bolenie podgryzają moje przynęty, ale już moc jednego poczułem. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=228423#228423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Wyprawa z nastawieniem na bolenia i w końcu pierwszy zaliczony http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=228977#228977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 graty Jaceen! Wyczekałes sie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 jaceen, jak widać czasami do rybek trzeba podejść niestandardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 jaceen, graty.. no i worek z boleniami się wreszcie rozwiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi