damianeq94 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Team Dragon zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Cos czuje ze to polke wyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 TD 5-18 + Spro Passion 730 FD Nawet ma w podpisie Także się nie myliłem ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 marusia-92 Nie, na takim małym ściśle tajnym jeziorku zagubionym w lesie. Łowią tam tylko miejscowi, i.... ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 marusia-92 Nie, na takim małym ściśle tajnym jeziorku zagubionym w lesie. Łowią tam tylko miejscowi, i.... ja to skoro takie szczupłe tam jeszcze pływają to miejscowi musza być wyjątkowo odmienni od typowych "miejscowych". Po prostu dziwi mnie to, że są tam takie ryby dotąd nieskłusowane. Łowiłem w Ślipczu nad Bugiem na takim oczku blisko rzeki w maju i październiku, ale duszy juz w nim nie było, wszystko wyjęte. Bardzo zazdroszczę takiej wody, bardzo mało wędkarzy ma jeszcze szanse łowić takich miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Wczoraj szybkie popołudniowe spinningowanie i trafiły się dwa szczupaczki. Jeden króciak na oko ~40 cm - spiął się pod nogami i taki oto sześćdziesiątaczek z ugryzionym ogonem. Poprosiłem go żeby zawołał tego krokodyla co go tak podjadł ale się nie posłuchał. Oczywiście pływa sobie dalej. Ale dziwnie walczył - w sensie takim, że strasznie go "znosiło" - nie wiem czasem czy to nie wina właśnie tego nadgryzionego ogonka. Ale kondycje ma dobrą więc powinien sobie poradzić. W dodatku fajnie najedzony - grubiutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 stevefrancis, znosiło go bo miał ogon niesymetryczny - trza było nadgryżć z drugiej strony. Następnym razem jakbyś go złapał to by już go nie znosiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Jakbym go nadgryzł z drugiej strony to bidula nie miała by już jak pływać a co dopiero polować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 stevefrancis, wczoraj złapałeł szczupłego z identynie chapnięta płetwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 Panowie wiadomość z ostatniej chwili, do konca euro drapieżniki biorą tylko na flagowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 U mnie dziś 2 klenie- 27 i 39cm na DS i kuku oczywiście.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 pet87 gdzies go chycil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 pet87 gdzies go chycil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 U mnie dziś kicha, od 20.30 do 22.30 na zero. Polowaliśmy na leszcza. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 No i fajnie sie zaczyna ten mój długi weekend. Okoń 40cm, co ciekawe wziął na sporą zwykłą prostą wahadłówke. Oprócz niego padł szczupak 45cm. Wszystkie rybki oczywiście wróciły do wody. A najlepsze że jeszcze nie mam kary podbitej i musze korzystać z dzikich łowisk. I prosze sie nie pytać co to za łowisko bo i tak nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Wczoraj 6 czerwca,pomimo chłodu i zmieniającej się aury udało mi się złowić kilka rybek. Miałem osiem brań,wykorzystałem siedem:6szt.płoci 20 do 27cm.i jeden okonek 22cm.Metoda odległościowa. http://img835.imageshack.us/img835/4619/zdjcie0170i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Wczorajsza zasiadka na lina z kolegą zaowocowała w 2 przedstawicieli tego gatunku. Kolega miał jeszcze na wędce 2 liny, ale 1 zacięty był za płytko a drugi zerwał zestaw owijając żyłkę dookoła grążela. Oprocz linów złowiliśmy 4 leszcze, 2 jazie, troche płoci. Przynętą głównie była kanapka( kuku i biały robak ), łowiliśmy na baty. Brania były sporadyczne, skoki ciśnienia zrobiły chyba swoje Do domu wzieliśmy tylko płotki, reszta ryb pływa. pare zdjęć, na fotkach nie ma wszystkich złowionych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 super a gdzie to takie sztuki biorą ,obok Łodzi ciężko o rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 W województwie warmińsko-mazurskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Wczoraj od 17 do 24 Zapadlisko na Czułowie, i tylko dwie małe płocie, co ciekawe na wielki hak, i jeszcze większy pęczek białych. Ładne linki, ile cm miały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 nie mierzylem, wymiar spokojnie mialy, na oko z 35-36 cm, potwory to nie byly, jeden z tych 2 linow co zeszly byl konkretny, nastepnym razem go wyciagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 tatamarcelka Miejscowi nie potrafią się po prostu do nich dobrać. Np. od lat było wiadomo że są tam duże amury, ale pierwszego złowiłem ja. Nikt przede mną nie złowił tam metrowego szczupaka, a ja już kilka, itd... Niestety po ostatnich przyduchach amury zniknęły - ale to jeszcze sprawdzę Pozostały tam tylko szczupaki i tysiące sumików karłowatych. Nawet liny i karasie są rzadkością. Wielokrotnie obserwowałem tam szczupaki po ok 120 cm, to moje marzenie... Ale pracuję nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 I prosze sie nie pytać co to za łowisko bo i tak nie powiem tak się składa że dobrze wiem co to za miejsce i kilka razy tam byłem... prawda są tam ładne okonie, sam złapałem na 36 i kilka mniejszych;) O szczupłego ostatnimi czasu było ciężko. Dwa lata temu było znacznie lepiej. Zanim osuneły się te cypelki... Dziś prawie cały dzień jedek kij na kuleczkę robin reda drugi na fileta z płoci i niiic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lin rzepa Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 ja w poniedzialek sie wybieram na rybki, juz nie moge sie doczekac bo w szkole mialem zapierdziel z matura:) jestem chyba jakims manjakem, bo jak dlugo na ryby nie ide to mnie szlak trafia i codziennie mysle czy lepiej sprobowac jakiejs nowej przynety czy trzymac sie starej (prawie zawsze wybieram ta nowa) we wtorek zreportuje jak bylo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Mnie sie sandaczyk uwiesił dzisaj 64cm . Wisełka Nowa Huta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi