tomek1 Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Jestem historykiem filozofii i logikiem To widać Ale posty w miarę w temacie, a że długie i zawiłe Szczególnie to mi się podoba Mądrale od tysięcy lat główkują nad definicją szczęścia, która przecież jest prosta: Szczupak 101cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Tomku, sorry - próbowałem najkrócej i najprościej, ale temat jest dość obszerny i trudniejszy niż można by wywnioskować z tych moich paru zdań. To trochę tak, jakby mnie lekarz - albo inny inżynier - próbwwał wyjaśnić w sposób najprostszy i najkrótszy coś ze swego ogródka, a co jest tematem kontrowersyjnym i w świecie medycyny - też bym pewnie uznał, że długie to, zawiłe - a on by miał wrażenie, że i tak za bardzo i w sposób nierzetelny uprościł . W każdym razie dość tego wykładu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Iwona Surmik Dennis McKiernan Prachett czy jakos tak to z tytch które jeszcze są w poządku bo ogulnie masowo zaopatruje się w literature fantastyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Pike ale jesteś nauczycielem akademickim? Bo to ciekawe... Twoj język jest faktycznie bardzo naukowy A co do tych intelektualistow, to owszem demokraci ale czy w większości "lewicujący"?....wielu tak uważa, ale i wielu uważa inaczej... To jednak nie miejsce, na takie dysputy... fajnie jednak, że sa tacy ludzie na forum, może młodzież poszerzy swoj zasob słownictwa, albo zachęci się do czytania ambitnej literatury Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 fajnie jednak, że sa tacy ludzie na forum, może młodzież poszerzy swoj zasob słownictwa, albo zachęci się do czytania ambitnej literatury Pozdrawiam masz co do słownictwa młodieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Pike ale jesteś nauczycielem akademickim Tak El Rifle, ale dość już o mnie - dyskusje na temat filmu i lietratury są tu na temat, propozycje sposobów postrzegania dzieł - również. Osoba Pike'a - niebardzo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Krwawy diament niezły film polecam Cześć Bogdan. Słyszałem o nim - podobno dobry; muszę obejrzeć. PS Słyszałem też dobre opinie o "Świadku koronnym" - oglądał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Na "Świadku koronnym" byłem w kinie i muszę przynać, że jest to według mnie film jedynie na bardzo przeciętnym poziomie, zbyt przewidywalny, ale z dobrymi kreacjami aktorskimi. Z polskich filmów mogę polecić czarną komedię Konrada Niewolskiego "Job, czyli ostatnia szara komórka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 świadek koronny to przereklamowany film... po obejzeniu 20minut filmu można było się domyśleć jaki będzie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Polecam Stanisława Grzesiuka "Pięć lat kacetu" , "Boso, ale w ostrogach" "Na marginesie życia" Również polecam. Nie wiem, jak odbierałbym je dziś, bo czytałem jako nastolatek - ale czytałem kilka razy i wrażenie, które mi pozostało jest bardzo dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 po obejzeniu 20minut filmu można było się domyśleć jaki będzie koniec W filmach Kolskiego koniec jest przewidywalny zanim jeszcze człek wybierze się do kina, a warto obejrzeć i tak - to jest kryterium, ale jedno z wielu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 W filmach Kolskiego koniec jest przewidywalny zanim jeszcze człek wybierze się do kina, a warto obejrzeć i tak - to jest kryterium, ale jedno z wielu. Pozdrawiam czy warto obejrzeć? to zależy od tego czy toleruje się przewidywalne koncowki ja lubie zagadaki jakieś, jakieś napięcie a nie .... flaki z olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 to zależy od tego czy toleruje się przewidywalne koncowki To już mówiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 To już mówiłeś. wops przepraszam fakt no ale taka prawda co tu dużo gadać ps: szukam jakiegoś horroru po którym zarywa się nocke.. zna ktoś jakiś dirastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 szukam jakiegoś horroru po którym zarywa się nocke.. zna ktoś jakiś dirastik? Witaj. Nie widziałem za dużo horrorów. Te, które oglądałem, zazwyczaj nie podobały mi się. Bardzo lubię film "Wilk", ale trudno go nazwać horrorem. Moim ulubionym - i jednocześnie jednym z ulubionych filmów w ogóle - jest "Egzorcysta". Ja po nim zarwałem nockę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Z dobrych horrorow ja ci polecam UKM.maszyna do zabijania. nie wiem jak z nowosciami bo dawno ciekawego horroru nie ogladalem OSZUKAC PRZEZNACZENIE 1,2,3 polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 tzn szukam czegos z klimatem... nie lubie filmów w których krew leje się wiadrami a odcienta głowa gryzie po kostkach krwawe mogą byc ale bez przesady dajmy na to shutter a chodzi mi o klimat jak w blair with czy drabinie jakubowej co do egzorcysty film jest spoko ta dziewczynka dobija ale to jednak nie był ten ostateczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 To moze poogladaj KULT lub KLATWE 2 albo HANNIBAL RISING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 To moze poogladaj KULT lub KLATWE 2 albo HANNIBAL RISING dzięki serdeczne już to sobie kołuje... a może ktos jeszcze cos ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 Panowie, kto się na tym zna: Jest strona, z której po wysłaniu smsa za parę złotych można sobie ściągnąć i obejrzeć "Świadka koronnego". Można wówczas ten film zapisać na dysku i obejrzeć ponownie, czy to tylko jednorazówka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 jesli to sms do portalu w kótrym jest film to zapewne jest tak że płacisz i masz wejście do strony na której jest film coś jak smog.pl czy youtube tylko że z 1 filmem i odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 Lepiej dac sobie spokuj z taka mozliwoscia sciagania ja ci z calym szacunkiem polecam sciaganie filmow z torrentow najlepszy sposob po co placic cokolwiek jak mozna miec co chcesz za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 po co placic cokolwiek jak mozna miec co chcesz za darmo Po co mam zbierać na samochód jak mogę ukraść tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaNeK Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Po co mam zbierać na samochód jak mogę ukraść tobie? ale nie będzie to ten który byś chciał ( zapewne ) a w necie jest tak że zawsze masz to co chcesz za free to troche jak łowienie bez opłaty ale .. ale... jak łowienie bez opłaty uklejek na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Zycie za zycie polecam ten film super, Choc ni jest to kino akcji ale wart jest obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi