Nightwalker Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Witam. Jako że nalezę do osoby która lubią badać łowiska dostępne w składce niepełnej zahaczyłem o Bagry. Zasiadka krotka bo tylko 3h bez jakiego kol wiek efektu. Jedynie co to udało mi się dostrzec w wodzie pstrągi które pływały jakiś metr ode mnie. Szukam informacji jaka rybę można tam spotkać. Proszę o informacje co tam w wodzie pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Łowisko ciekawe, aczkolwiek najwiekszym utrudnieniem jest gęstość zarośla na dnie. Spinningowo mozna tam trafic szczupaka - slyszalem o potęznych okazach, nie wiem jak z okoniem, nigdy go tam nie trafilem aczkolwiek ostatni raz bylem tam 2 lata temu. Pstraga cos wpuszczali w tym roku wiec jesli jeszcze plywa to fajnie . Jest tez zapewne karp zarybieniowy, co do reszty to poprostu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Dziękuje Dadi za informacje ponieważ wizualnie bardzo mi się tam podoba i z miłą chęcią tam spędzę czas o ile pogoda pozwoli Jako ze nalezę do osób łowiących na spławik może ktoś udzieli informacji w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Wiecie czy już jeziorko rozmarzło? A chciałem zapytać jak z tymi tenczakami jest na Bagrach po podobno zarybiali. Złapał juz ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Witam odkopmy temat Czy na bagrach warto sie zasiąść z federami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Pewnie że warto.... tylko dopiero od popołudniowego piątku bo wczoraj podobno było zarybienie Karpiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Na federach sie nie znam. Ale na Bagrach trochę. Głównym minusem jest fakt zarosnięcia glonami dna. Nie wiem jak sobie ludzie z tym radzą. Na spławik widziałem że są miejsca gdzie grabią dno... Woda jest czysta i często obserwuję ryby podczas spiningowania. Jest dużo linów i są pstrągi. Pstrągi zachowują sie jakby dostały korby i mkną jak strzały zupełnie bez celu a linki pływają sobie leniwie... Są piekne płocie i wzdręgi,naprawdę duże. I bardzo dużo ptaków wodnych tak że akwen przyjemny ale chyba tylko w gorszą pogodę bo tak to się ludzie kąpią. Ja tam chodzę za szczupakiem i łowie dużo ale bez wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Zakaz jest od 9 do 11 na bagrach, przylasku i kryspinowie, zarybiali karpiem handlowym ponoc jedna tona wylądowała na bagrach. Na spinning tam też bywam za okoniem, szczupaków niemiarowych jest sporo to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Zgadza się z tym co napisaliście, dodać można jeszcze iż kiedyś było dużo węgorza, teraz już niestety sporo go mniej, oraz są leszcze i to całkiem fajne i się trafiają, nawet nie rzadko. Atrakcją-przyłowem może być żółw czerwonolicy, który się niestety zaaklimatyzował oraz oczywiście piękne karasie. Oczywiście są też duże amury, sumy i sandacze... tak że cały przekrój ryb naszych słodkowodnych nic tylko moczyć kija i czekać na to jedno konkretne branie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witam odkopmy temat Czy na bagrach warto sie zasiąść z federami??? Jednak wygrał spinning z federami... Trafiliście coś jeszcze dziś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam odkopmy temat Czy na bagrach warto sie zasiąść z federami??? Jednak wygrał spinning z federami... Trafiliście coś jeszcze dziś?? Aaa kolega od porannego spina?? Pomachaliśmy jeszcze z 30 min i do domu bardzo słąbiutko, jedno obciecię szczupakowe i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Zgadza się Godzinka machania i taki największy był: brakło 2 cm do wymiaru krakowskiego więc nie najgorzej... jak na ten rok choć nie ma czym się chwalić. Może następnym razem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Całkiem ładny. Ja w zeszłym roku złowiłem ok 20 i żaden nie osiągnął zeszłorocznego wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Po której stronie koledzy śmigacie ze spinem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Całkiem ładny.Ja w zeszłym roku złowiłem ok 20 i żaden nie osiągnął zeszłorocznego wymiaru. Niestety w tamtym roku miałem podobnie na Bagrach z małym wyjątkiem, mianowicie na pierwszego maja w drugim rzucie siadł mi 58 cm szczupły, a reszta tak jak piszesz. Po której stronie koledzy śmigacie ze spinem? Nie ma reguły. Jak mam czas to i całe Bagry przejdę dookoła, a jak czasu mniej to stawiam auto w pierwszym lepszym (dozwolonym ) miejscu i obrzucam całą okolicę. Jeśli żerują to wszędzie można trafić rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 a i ja dziś byłem na bagrach trafiłem takiego 53 cm i miałem jeszcze 6 uderzeń ale biły centralnie w głowę gumy bez możliwości zacięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Dzisiaj obszedłem drugi raz Bagry i trafiłem cztery szczupaczki ale takie w przedziale 30-40. Urwałem standardowo 2 gumy. Ale i tak miło spędziłem czas Pozdrawiam spinningistów z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Dzisiaj obszedłem drugi raz Bagry i trafiłem cztery szczupaczki ale takie w przedziale 30-40. Urwałem standardowo 2 gumy. Ale i tak miło spędziłem czas Pozdrawiam spinningistów z Krakowa. W większości takie tam są szczupaki, na wiosnę złowiłem największego 52cm chudzielca szału nie ma jakoś bagry mnie zniechęcają do siebie niemowlakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Ja w zeszłym roku złowiłem 17 szczupaków na bagrach i wszystkie bez miary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Ale zabawa jest. Na delikatną wędkę brania daleko od brzegu i hol jak młody walczy z gumą i tak wpuszczam wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Tak to jest z bagrami..... spędziłem tam dużo lat..... rybę trzeba wysiedzieć albo raczej wychodzić... oczywiście nie mam tu na myśli zarybieniówek... Co roku pada tam kilka metrówek (choć trudno w to uwierzyć ). W tamtym roku na przykład na początku listopada padł przeszło metrowy szczupak, tak że można się na prawdę miło zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Wczoraj 2 szczupaki: 41 i 42 cm. Ten drugi dużo grubszy. Rano ok godziny 6 woda się normalnie gotowała. Gdzie nie spojrzeć tam pluskały się szczupaki. Ale niekoniecznie chciały współpracować. Niektóre pluski wskazywały na dość duże okazy. Panowie wędkarze mówili, że ponoć 2 dni temu jakiś szczęśliwiec na żywca wyciągnął 80 cm. Także na Bagry jeżdżę tylko z racji, że mam najbliżej. Poza tym dojazd jest bardzo wygodny i miło spędzam czas obchodząc zbiornik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 W zeszłym roku też takiego ok 80 cm widziałem na zywca. No cóz... tych szczupaków już nie złowimy. Ja dzisiaj byłem na prawdę długo i tłukłem wodę bardzo dokładnie. Niestety zero. W ogóle się zastanawiam jak w tej kałuży moga być jeszcze ryby? w poniedziałek od 14 do 18 spotkałem 7 osób ze spiningiem. W PONIEDZIAŁEK! a co sie dziej w wekend? plus te wszystkie żywcówki co 5 metrów... Strasznie mało mamy wody a bardzo dużo chetnych do łowienia w Krakowie. To jest pole do popisu dla PZW żeby ładnie zarybiać a nie jak w zeszłym roku " sum kroczek do Wisły " Trochę z innej beczki: Dlaczego nie zarybia się szczupakiem Kryspinowa czy ktoś wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Pewnie go tam za duzo i sie boja ze wyżre inne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Też byłem wczoraj, tylko że z samego rana w ten deszcz:) Widziałem skaczące szczupaki, ale za cholerę nie chciały brać, na nic. Albo po prostu słabo się starałem. A i przy okazji. Nie wiem czy to przypadek, ale w dwóch miejscach widziałem martwego szczupaka ok 40 cm przy brzegu, brzuchem do góry. To nie był ten sam. Bo daleko od siebie. Ostatecznie trochę ten deszcz dał mi popalić i pojechałem pierwszy raz na Brzegi... tylko, że od strony S7 i troszkę żałuje bo musiałem prać buty. Czas zainwestować w gumiaki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi