riki76 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Witam Jestem mieszkańcem Polkowic wędkuje już z 20 lat moje "miejsca" to w zasadzie okolice rzeki Odra w rejonie Pęcławia i rzeka Barycz. Może zna ktoś jakieś ciekawe łowiska w rejonie Polkowic tak na szybki wypad? Kiedyś szukałem po lasach jakiś stawów ale nic ciekawego nie znalazłem. U kolegów zawsze słyszałem że tu w okolicy nic nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riki76 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Co nikogo nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter831 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Hej kolego, w rejonie Polkowic hmmm coś by się znalazło, np. rzeka "Szprota", basen w Chocianowie, Staw w Chrosniku, i kilka oczek leśnych też jest:) w jednym wiem ze są nawet ryby(karasie i liny) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riki76 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 "kilka oczek leśnych też" pomijając cegielnię przy Polance o jakich mówisz jeszcze oczkach leśnych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter831 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 w niewielkiej odległości od Polkowic 3 są w okolicy miejscowości Sobin, jak się jedzie na Parchów to w połowie drogi w lesie są jeszcze dwa jedno po prawej 2po lewej stronie drogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riki76 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 W okolicach Sobina znam wszystkie ale jak się jedzie na Parchów to co po lewej nie znam????????? a to co po prawej to bardziej chyba jak na Przemków i skręca się w drogę żużlową w prawo i przez las w kierunku Suchej Górnej się jedzie....tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter831 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 pisałem wyraźnie ze w kierunku Parchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riki76 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Byłem dzisiaj z synem na wycieczce rowerowej na tym oczku w lesie w kierunku Parchowa po lewej....lipa bajoro najgłebiej może ze 30 cm woda w miare czysta i nic w niej nie było widac żeby cos tam żyło oprócz pająków wodnych tego po prawej to nawet nie znalazłem. Wracajac zahaczyliśmy o Kacze Doły w Sobinie widać że ktoś tam łapał na kukurydzę ale czy były jakieś efekty....ale tam to tylko rowerem albo z buta bo zarosło strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ban94 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Ja czasami łowię na cegielni są tam malutkie 3 stawiki, pływają tam karpie, koi, amury i karasie również polecam stawy komercyjne na polkowicach dolnych lub sobin jest tam las "kacze doły" ale jak byłem tam około miesiąca temu to nic nie brało jeziora to już bardziej brodziki lub bagna a po powierzchni pływały kolorowe smug jakby od benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Panowie, proszę dajcie coś znać - jak tam ostatnie lata na Szprotawie? Całkiem zarosła czy jeszcze przypomina rzekę? Czy jakieś klenie na muchę tam da się obecnie łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi