Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Moje podsumowanie całego miesiąca- co prawda wielkich okazów nie było ale za to mile spędziłem czas na przepięknych górskich rzekach. Zresztą sami zobaczcie:

Napisano

Bug - Wola Uhruska - Byłem dzisiaj w z samego rańca. Z gruntu brały krąpiki takie do 15 cm. Pięknie żeruje drapieżnik aż żałowałem, że nie postawiłem na spinning. :smile:

Napisano
Bug - Wola Uhruska - Byłem dzisiaj w z samego rańca. Z gruntu brały krąpiki takie do 15 cm. Pięknie żeruje drapieżnik aż żałowałem, że nie postawiłem na spinning. :smile:

Prezes na rybach :shock: Wreszcie :wink: To uderzaj wieczorem na drapieżnika :twisted:

Napisano

No jeszcze ze dwa wyjazdy i pobiję ubiegłoroczny wynik :lol: A wieczorem to mam dyżur... do rana... na forum :wink:

Napisano

Z zeszłej nocki

dużo spinek i niewykorzystanych sytuacji.

Pzdr

[ Komentarz dodany przez: artech: 29-07-12, 23:15 ]

zdjęcie niezgodne z regulaminem

Napisano

Rybki ładne, ale zdjęcie.... pozostawia sobie wiele do życzenia. Admin powinien zareagować i do kubła z tym.

Napisano

Po ostatnich niepowodzeniach w końcu udało się skusić do brania i szczęśliwie wycholować bolenia profesora weterana :))) Przynęta to stary, niezawodny łomżyński bezsterowiec :)) C&R !!!

boleo.jpg

:cool::cool:

Napisano

Ja dziś, w pełnym słońcu ok. 10 rano wymiarowy szczupaczek. Gdybym rano przyjechał myślę, że byłoby więcej. Miejsce akcji: Narew poniżej Pułtusk.

Napisano

Witam.

Wczoraj tj. 29.07 kolejna wyprawa na Rabe w celu zbadania kolejnego odcinka rzeki. Na że tak powiem: "Dzień Dobry" wpadł mały Kleń. Po kilku godzinach potężne branie Jaź tuż przy nogach. Niestety skończyło się to niefortunnie. Brak doświadczenia [popuszczony hamulec przed zarzuceniem] kosztował mnie błystkę z przyponem - a taka fajna była :)

Wędrując w dół rzeki karma wynagrodziła mi owa stratę. Kiedy już znudzony ciągłym rzucaniem błystki z której byłem średnio zadowolony nagle poczułem branie. Wyciągałem wnioski z poprzedniego brania i udało się złowić rybkę o której marzyłem :)

2db87e6c5e6b84b8gen.jpg

Brzana - 40 cm / Bużka i do wody. Tak wiec warto było spędzić 12h w wodzie :)

Napisano

Od prawie 2 miesięcy nie byłem na rybach, a że wczoraj miałem trochę czasu wolnego to miałem zamiar skoczyć na rybki gdyby nie burza i praca na 18...Ale pod koniec burzy na spontana wybrałem się z feederkiem o 16.30 na godzinkę nad wodę i złowiłem chociaż jednego klepaka :D Sprzętu przybywa a czasu na ryby praktycznie zerowe :/

Napisano

Dziś 2 godzinny wypad nad Drwęce i to wcale nie w porannych godzinach. Efekt? Mógł być znakomity, a był słabiutki. Na początek melduje się 40 cm szczupaczek który szybko wraca do wody. Nie minęło 5 minut i +/- 60 cm nie trafia w obrotówkę. Ponowny rzut i po raz drugi ten sam szczupak wychodzi za przynętą ale nie decyduje się na atak (sic!). Po 20-30 minutach mam kolejne wyjście tym razem gruba 70 wychodzi do Mannsa Predatora ale obgryza mu tylko ogonek... także mogło być pięknie a było tak sobie...

Napisano
Takie zbiorowe narzekanie aż dziwi.

Nie każdy łowi z łodzi. Złowienie czegoś większego z brzegu graniczy w tym roku z cudem. Pozdrawiam

Napisano

dzisiaj bylem zanecic swoja miejscowke bo niespodziewanie okazalo sie ze jutro jade na rybki. mam nadzieje ze bede mogl jutro wrzucic jakies fotki i zdac jakas relacje z polowu wielkiego lina a moze wkoncu i pierwszego w tym roku Karpia przez duze K ;P

Napisano
Takie zbiorowe narzekanie aż dziwi.

Nie każdy łowi z łodzi. Złowienie czegoś większego z brzegu graniczy w tym roku z cudem. Pozdrawiam

A ja nadal twierdzę że narzekać najłatwiej. Znam wędkarza którego specjalnością są sandacze. I przez lata jak sam przyznał w rozmowie nie mógł się nadziwić jak to ludzie nie mogą zatrzymać suma. Sam przez kilka(naście) lat podczas polowań za sandaczem nie trafił żadnego konkreta. A w tym roku w ciągu miesiąca miał dwa na wędce, których oczywiście... nie zatrzymał :) Poza tym jak sam stwierdził rok temu było gorzej. I jest to gość łapiący tylko z brzegu :)

Sama łódka nie powoduje, że łąpie się ryby kilogramami. Dokładnie tydzień temu na Wiśle z brzegi wieczorkiem sandaczyk 67 cm. W poprzedni weekend na jeziorze z łódki które do tej pory jeśli chodzi o spławik było w ręcz fantastyczne poza wielkoludami po 10 cm nie brało nic (wieczór i nocka). Tak więc łódka może czasami pomaga ale nie łapie za nas ryb :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.