Winko Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Piękny garbus Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba1000 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Piękny okoń ja może nie długo na nockę się wybieram ale na lina/karpia/Karasia : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 O kurdę Ile miał/ma??? 40 chyba przekroczone:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbee Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Nie będę gorszy... Wczorajszy garbusek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tubear Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Ja dziś dwie stracone blachy, dwa woblery, złowione patyki, stary but i karaś 0,5kg w 2 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oski Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 We wtorek bylem nad biebrzą w dzień nic nie bralo kompletnie nic. Jeden wędkarz złowił leszcza 1.5kg i nic wiecej. W nocy z wtorku na srode poszedłem na noc na suma bran bylo bardzo duzo niestety sumiki braly w przedziale od 10 do 30 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 . Bolesław z wisły 65+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Straciłem dzisiaj bolka 75 +, piękne branie i walka, kiedy chciałem podebrać go do podbieraka nie zmieścił się i jedna kotwiczka zaczepiła się o siatke podbieraka, po czym bolek zaczął wariować, wygiął kotwiczke którą miał w pysku i tyle go widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Ja również dziś się nie nudziłem: Wszystkie prawdziwe !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Winko, Piękne rybsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Winko@ pięknie ubarwiony :D hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 mam takiego samego tylko że tęczaka:)))) Zarąbiste są te nadruki na rybich poduszkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzon Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Rano od 5:00 do ok 8:00 wreszcie miłlem pierwszy w tym roku solidny połów na łowisku nęconym 3 dni. łowiłem na głębokości 0,5 - 1 metra. dookoła łowili wędkarze na głebokościach ok 2m i głebiej, którzy nie nęcili i pytali sie kiedy skończe bo też chcieli sobie połowić i zarezerwować jako pierwsi miejsce po mnie.Cały czas dorzucałem zanęty podczas łowienia, gdy sie skończyła brania stopniowo ustawały padło kilka karasi ok 25 centymetrów i płotki 15-20 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Wczoraj woda poniosła moje "gwałtowne wyrażenie niezadowolenia" Od powrotu z wczasów na dwóch zasiadkach 3 sumy na haku, dwa dzidziusie i jeden konkret wczoraj o 23. Po zacięciu hol w miarę spokojny, bliżej brzegu odjazd na płyciznę i nagle gejzer wody i luźna żyłka. Chcę wierzyć, że sum przeciągnął żyłkę przez korzenie a nie że po prostu żyłka zawiodła Ostatnio tak głupio straciłem dużą rybę w 2009 roku Nie cierpię takich porażek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Witam w zeszłym tygodniu w czwartek podczas pobytu w jednej z nadbałtyckich miejscowości na wczasach w tamtejszej rzece dopisało mi szczęście i złowiłem ładnego łososia o masie 3,70 kg i długości 70cm. Radocha ogromna jak dla wędkarza z centralnej Polski. Walka na kiju do 21g to naprawdę wspaniała zabawa hol trwał stosunkowo krótko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 kebes75, gratulacje piękny rybek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Nie cierpię takich porażek... Całkowicie się zgadzam. Wiele znajomych wędkarzy stosuje żyłki za 5.50, mało tego 2-3 sezony. Ja z kolei nie potrafiłbym psychicznie znieść świadomości, że nie mogę polegać na sprzęcie. Jutro znów szukam lina. Doczekać się nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 W poniedziałek i wtorek Cegielinka - wynik: parę rozpiórów i krąpi, płotka ok. 30 cm, 2 leszczyki(większy koło 35 cm) Wczoraj Odra w pewnym fajnym miejscu. No i porażka, a mianowicie trzy ryby zerwane. Jeden to był na pewno szczupak, bo miałem go już przy brzegu. Druga to prawdopodobnie sandacz, bo ogonek w twisterze obcięty. Trzecia rybka, pewno największa - mocne przytrzymanie, próbuję powoli holować, ale siedzi przy dnie, wędka mocno wygięta, troszkę podciągam chwila no i niestety rybka urywa. Myślałem że żyłka pękła(łowiłem żyłką, bo nastawiłem się na bolenie, ale te nie brały), ale myliłem się, gdyż na końcu zestawu zobaczyłem rozgiętą agrafkę . No cóż wczoraj nie był mój dzień - ale kiedy się tym rybkom zrewanżuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 kebes75, koleszko to moim zdaniem raczej TROC ale tęz piekna !!! graty niektórzy całe życie czekaja ... tzw "prawo frajera" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 kebes75, koleszko to moim zdaniem raczej TROC Wstępnie też tak uważałem.Jednak po konsultacji z miejscowymi spinningistami zdecydowanie łosoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 łosoś kolego ma wciety ogon !! mieszkam kupe lat nad ina nie jedna widziałem i wiem cos troszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Łosoś czy też troć!? Najważniejszy jest ten szeroki uśmiech wędkarza- GRATULACJE kebes75- piękna sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edebede Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Dziś 1.5h ze spinningiem nad Odrą zaowocowało okonkiem 26cm i szczupakiem 56cm. Rybki nie za duże, ale cieszą, tym bardziej, że jest to jeden z moich pierwszych zębatych, złowionych w rzece. Obie rybki wzięły na Jaxon'owskie podróby obrotówek Meppsa, w rozmiarze 2. Okoń - Mepps Comet, Szczupły - Mepps Black Fury. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 ebedebe widzę że rady poskutkowały:)))) A tak poważnie to naprawdę wieeeelkie graty, u mnie ostatnio straszna posucha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edebede Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Poskutkowały, poskutkowały! Wszystkim udzielającym się w temacie 'co robię źle', w dziale spinning bardzo dziękuję (Tobie Pewniak również) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi