Bartequ Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Witam kolegów, w sierpniu wybieram się na urlop w góry do Lewina Kłodzkiego i mam nadzieję że będę miał chwilę aby trochę połąpać. Chodzi mi głównie o pstrąga. Jesteście panowie w stanie coś polecić ? Jak z opłatami, i czy są jakieś dodatkowe ograniczenia. Interesuje mnie okolica tak max do 20km od Lewina Kłodzkiego. pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Kolego, jeżeli spinning to tylko Ścinawka i Nysa Kłodzka, ale to już około 30 km od Lewina. Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 W Lewinie, przy drodze "Lasek Miejski", masz przepiękne stawy kaskadowe. Przechodziłem tamtędy szlakiem dwa lata temu. Jaka jest sytuacja prawna do wędkowania, to musisz sam się zorientować. W Dusznikach jest taka popierdółka, "Czarna Woda"(pstrągi i amury) . Rok temu we władaniu PZW, a jak teraz? Same Duszniki, dla mnie, to najlepsza baza turystyczna-wypadowa w kotlinie kłodzkiej. Do tego mnóstwo "narybku" sanatoryjnego Jeszcze Złotno, ok 2km na południe od Dusznik, tam też jest kawałek wody. Z bierzącej wody Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Będąc w Lewinie, ja skoncentrowałbym się na stawach w tej miejscowości. Na mapie Google bez trudu znajdziesz. Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartequ Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. sierpień, góry, rybki i grzybki mniej więcej taka kolejność bo jadę tam z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Może się przyda coś z tematu http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=181555#181555 Tutaj też starałem się oddać klimat tamtych miejsc Wiele wspaniałych tras dla każdej grupy wiekowej. Złotno leży na północ od Dusznik, a nie jak pisałem na południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 W Lewinie, przy drodze "Lasek Miejski", masz przepiękne stawy kaskadowe. Przechodziłem tamtędy szlakiem dwa lata temu. Jaka jest sytuacja prawna do wędkowania, to musisz sam się zorientować. W Dusznikach jest taka popierdółka, "Czarna Woda"(pstrągi i amury) . Rok temu we władaniu PZW, a jak teraz? Same Duszniki, dla mnie, to najlepsza baza turystyczna-wypadowa w kotlinie kłodzkiej. Do tego mnóstwo "narybku" sanatoryjnego Jeszcze Złotno, ok 2km na południe od Dusznik, tam też jest kawałek wody. Z bierzącej wody Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Będąc w Lewinie, ja skoncentrowałbym się na stawach w tej miejscowości. Na mapie Google bez trudu znajdziesz. Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. Jaceen, chłopak napisał, że chcę połowić pstrągi... Mieszkam od Złotna 3 km, tam nie ma pstrągów. W Dusznikach Bystrzyca jest zamknięta . Z grzybami poczekajcie, dopiero się pojawiają, a w taką pogodę proponuję siedzieć w domu, bo w Kotlinie roi się od żmij. Strach wychodzić z domu. Najbliższe dni nie do łowienia, wody Kotliny są zbyt wysokie i brudne bo ostatnim opadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi