Bartequ Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Witam kolegów, w sierpniu wybieram się na urlop w góry do Lewina Kłodzkiego i mam nadzieję że będę miał chwilę aby trochę połąpać. Chodzi mi głównie o pstrąga. Jesteście panowie w stanie coś polecić ? Jak z opłatami, i czy są jakieś dodatkowe ograniczenia. Interesuje mnie okolica tak max do 20km od Lewina Kłodzkiego. pozdrawiam Bartek Cytuj
Salmiak Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Kolego, jeżeli spinning to tylko Ścinawka i Nysa Kłodzka, ale to już około 30 km od Lewina. Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Cytuj
jaceen Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 W Lewinie, przy drodze "Lasek Miejski", masz przepiękne stawy kaskadowe. Przechodziłem tamtędy szlakiem dwa lata temu. Jaka jest sytuacja prawna do wędkowania, to musisz sam się zorientować. W Dusznikach jest taka popierdółka, "Czarna Woda"(pstrągi i amury) . Rok temu we władaniu PZW, a jak teraz? Same Duszniki, dla mnie, to najlepsza baza turystyczna-wypadowa w kotlinie kłodzkiej. Do tego mnóstwo "narybku" sanatoryjnego Jeszcze Złotno, ok 2km na południe od Dusznik, tam też jest kawałek wody. Z bierzącej wody Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Będąc w Lewinie, ja skoncentrowałbym się na stawach w tej miejscowości. Na mapie Google bez trudu znajdziesz. Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. Cytuj
Bartequ Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. sierpień, góry, rybki i grzybki mniej więcej taka kolejność bo jadę tam z rodzinką Cytuj
jaceen Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Może się przyda coś z tematu http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=181555#181555 Tutaj też starałem się oddać klimat tamtych miejsc Wiele wspaniałych tras dla każdej grupy wiekowej. Złotno leży na północ od Dusznik, a nie jak pisałem na południu. Cytuj
Salmiak Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 W Lewinie, przy drodze "Lasek Miejski", masz przepiękne stawy kaskadowe. Przechodziłem tamtędy szlakiem dwa lata temu. Jaka jest sytuacja prawna do wędkowania, to musisz sam się zorientować. W Dusznikach jest taka popierdółka, "Czarna Woda"(pstrągi i amury) . Rok temu we władaniu PZW, a jak teraz? Same Duszniki, dla mnie, to najlepsza baza turystyczna-wypadowa w kotlinie kłodzkiej. Do tego mnóstwo "narybku" sanatoryjnego Jeszcze Złotno, ok 2km na południe od Dusznik, tam też jest kawałek wody. Z bierzącej wody Do 20 km połapiesz tylko na muchę na Bystrzycy Dusznickiej. Będąc w Lewinie, ja skoncentrowałbym się na stawach w tej miejscowości. Na mapie Google bez trudu znajdziesz. Jak sierpień i lubisz zbierać grzyby, to zazdroszczę. Jaceen, chłopak napisał, że chcę połowić pstrągi... Mieszkam od Złotna 3 km, tam nie ma pstrągów. W Dusznikach Bystrzyca jest zamknięta . Z grzybami poczekajcie, dopiero się pojawiają, a w taką pogodę proponuję siedzieć w domu, bo w Kotlinie roi się od żmij. Strach wychodzić z domu. Najbliższe dni nie do łowienia, wody Kotliny są zbyt wysokie i brudne bo ostatnim opadzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi