Gość Anonymous Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 to jest nasze kochane SOPLICOWO właśnie - europejski zaścianek, nawet na wakacjach za granica wstyd jest przebywać z Polakami, [...] z grubymi karkami moga wszystko i mają w dupie zakazy, podobnie jak z jazda na quadach w lesie - jak go złapią to bezczelnie poprosi od razu o wypisanie 10 mandatów z góry bo i tak bedzie jeżdził - stać mnie A CO !! dopóki te wieśniaki nie będą miały przeświadczenia o swoim wieśniactwie (podobnego do tego ze jak sie przyklei gówno do adidasa to nie jest to cool tylko jest to jest wieś i tyle) to nic sie nie zmieni. Niestety tego nas uczy nie szkoła, nie praca i nie prawo tylko RODZICE !!! Burak zawsze pozostanie burakiem i przekaże tą "skazę genetyczno - społeczną" na dalsze pokolenia. Dlatego uwazam ze jedynie konfiskata mienia u nas moze rozwiązać problem - tak jak w przypadku kłusownictwa. Mamy takie Soplicowo ze ratuje nas tylko ostry ZAMORDYZM a nie żadne upomnienia, grożenia pałką, straż wiejska i mandaciki typu 100 złotych. dzwonić na Policje za każdym razem, nie wdawać sie w dyskusje ani potyczki bo to nie ma sensu, głupi Cie sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ZAWSZE. JAk Ci puszcza zawory i pacniesz pacana w morde to tatuś mu załatwi adwokata i Cie puści z torbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Witam.Macie racje chłopaki ze tylko dzwonić az do bolu i wtedy pewnie przyjadą dla świętego spokoju.Ostatni no 2 tyg temu bylem na noc od strony hotelu to wariaty po przeciwnej stronie na tych piachach jeździli skuterami do 2 w nocy darli ryje do rana az świtało przez cala noc masakra jak ktoś tam namiot z rodzina rozbije. Porostu DEBILIZM BYDŁO I CHOŁOTA. My płacimy karty wędkarskie i nie ma gdzie w spokoju powędkować a oni skuterki zwodują i szaleją po całym zbiorniku. Ich już składki nie obowiązują bo podobno jest zakaz pływania. Aha chłopaki podajcie nr tel do służb w razie czego gdzie dzwonić. Dzieki. http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec/1,93867,12663995,Tragedia_nad_Pogoria__Linka_holownicza_zabila_34_latka.html http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/artykul/1573201,dabrowa-gornicza-bedzin-tragiczny-wypadek-w-rejonie-pogorii,id,t.html z ostatnich niusów wychodzi na to ze amatorów dzikiego nocnego rumakowania po P4 sprzętami 4x4 bedzie nieco mniej ( a przynajmniej jednego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Przykra sprawa tym bardziej że osierocił dziecko. Próbowaliście kiedyś łowić od tej strony co szaleją terenówkami chodzi mi dokładnie o to miejsce gdzie wjeżdża się obok wypożyczalni kładów na wprost tej skarpy, zjeżdżając w prawo można dojechać nad samą wodę i usiąść na którymś cyplu. Są tam jakieś efekty? Byłem tam kilka razy widywałem miejsca po zasiadkach resztki ognisk i jakieś śmieci ale nigdy nie spotkałem wędkującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polar3016 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 O 2012-07-24 o 14:21, Gość Anonymous napisał: to jest nasze kochane SOPLICOWO właśnie - europejski zaścianek, nawet na wakacjach za granica wstyd jest przebywać z Polakami, [...] z grubymi karkami moga wszystko i mają w dupie zakazy, podobnie jak z jazda na quadach w lesie - jak go złapią to bezczelnie poprosi od razu o wypisanie 10 mandatów z góry bo i tak bedzie jeżdził - stać mnie A CO !! dopóki te wieśniaki nie będą miały przeświadczenia o swoim wieśniactwie (podobnego do tego ze jak sie przyklei gówno do adidasa to nie jest to cool tylko jest to jest wieś i tyle) to nic sie nie zmieni. Niestety tego nas uczy nie szkoła, nie praca i nie prawo tylko RODZICE !!! Burak zawsze pozostanie burakiem i przekaże tą "skazę genetyczno - społeczną" na dalsze pokolenia. Dlatego uwazam ze jedynie konfiskata mienia u nas moze rozwiązać problem - tak jak w przypadku kłusownictwa. Mamy takie Soplicowo ze ratuje nas tylko ostry ZAMORDYZM a nie żadne upomnienia, grożenia pałką, straż wiejska i mandaciki typu 100 złotych. dzwonić na Policje za każdym razem, nie wdawać sie w dyskusje ani potyczki bo to nie ma sensu, głupi Cie sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ZAWSZE. JAk Ci puszcza zawory i pacniesz pacana w morde to tatuś mu załatwi adwokata i Cie puści z torbami. Jeżeli chodzi o skaze genetyczna to nasze geny zostały w Katyniu i pozostałych. To co zostało uciekło za granice. Reszta to swołocz pierwszej wiejskiej wody. Nie wiem jak tam dalej z zakazami ale to chyba już stara sprawa bo przy pomostach strzeżonych przystani same motorówki i jęczące skutery. Widziałem ostatnio Policję na swojej zwodowanej łodzi ale nie specjalnie ich obchodziły motorówki. Droga do kultury są kary. Wpływasz pod zakaz nie masz 25 tysiaków w portfelu i PA. Ale jak zamontują trochę fotoradarów czy zwiększą mandaty jaki jest zaraz krzyk , że tak nie można. Ja uważam, że można. jeżeli jest ograniczenie do 50km/h a ty jedziesz 100km/h to z premedytacja łamiesz przepis i powinni ci zabrać prawko na zawsze. Za jazdę bez uprawnień powinno się wsadzać do więzień a za każde przekroczone 10km/h powinno być przynajmniej 1000zł i wieś nareszcie nauczyłaby się jeździć. A co do tych [acanów z nad wody - smierć no cóż nie szkoda mi -przykro ale mi nie szkoda. Nad woda jest to samo. Nie wolno wywozić przynęt to Polak już wymyślił i widziałem już drony wynoszące przynęty na 500m !!! Przecież to nie wywózka tylko wylotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 9 Listopada 2021 Autor Share Napisano 9 Listopada 2021 minęło 9 lat . Łowisko świetne choć trudne. A co się dzieje na plaży to wszyscy wiedzą............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi