twardyrpg Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Czy jak kupujecie gumy i główki jigowe to uzbrajacie je od razu w domu czy tez trzymacie osobno wszystko i zakładacie na łowisku a pozniej na koniec znów rozbrajacie? ciekawi mnie bo zauważyłem ze gumy relaxa w okolicach stykania się główki robią się białe jakby pleśń. Cytuj
Manias92 Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Ja kupuje kilka/kilkanaście sztuk tek samej gumy i rozmiaru i zbroje różnymi główkami - zaoszczędzisz czasu nad wodą a i gumy na że tak powiem "dziewiczym" nabiciu trzymają się lepiej niż na n z kolei nabiciu. Co do tej "pleśni" to nie mam pojęcia, główki mi po jakimś czasie zachodzą ale guma nie szkodzą, tylko na jednym kopytku relakxa w miejscu zetknięcia z inna główką (gamakatsu) przykleiła się i został białawy ślad... Cytuj
Raczej Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 dokładnie, każdorazowe uzbrajanie/rozbrajanie gumy bije w jej jakość, stan i sprężystość, ja rozbrajam gumy tylko w przypadku gdy guma się zniszczy/zużyje i nie nadaje się do dalszego użytku, a główa wiadomo wytrzyma dłużej; osobiście proponuję uzbrajać wcześniej i unikać przezbrajania Cytuj
Rekin175 Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Każda ingerencja w gumę zdecydowanie nie polecam gniazdo robi się luźniejsze owocuje to później w przesuwaniu się po główce zdecydowanie nie . Cytuj
drago27 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Guma raz nabita powinna zostać na miejscu bez zdejmowania jej po każdym łowieniu.Każde zdejmowanie i ponowne nakładanie niszczy gumę więc lepiej kupić kilka gum tego samego koloru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi