twardyrpg Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Czy jak kupujecie gumy i główki jigowe to uzbrajacie je od razu w domu czy tez trzymacie osobno wszystko i zakładacie na łowisku a pozniej na koniec znów rozbrajacie? ciekawi mnie bo zauważyłem ze gumy relaxa w okolicach stykania się główki robią się białe jakby pleśń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Ja kupuje kilka/kilkanaście sztuk tek samej gumy i rozmiaru i zbroje różnymi główkami - zaoszczędzisz czasu nad wodą a i gumy na że tak powiem "dziewiczym" nabiciu trzymają się lepiej niż na n z kolei nabiciu. Co do tej "pleśni" to nie mam pojęcia, główki mi po jakimś czasie zachodzą ale guma nie szkodzą, tylko na jednym kopytku relakxa w miejscu zetknięcia z inna główką (gamakatsu) przykleiła się i został białawy ślad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 dokładnie, każdorazowe uzbrajanie/rozbrajanie gumy bije w jej jakość, stan i sprężystość, ja rozbrajam gumy tylko w przypadku gdy guma się zniszczy/zużyje i nie nadaje się do dalszego użytku, a główa wiadomo wytrzyma dłużej; osobiście proponuję uzbrajać wcześniej i unikać przezbrajania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekin175 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Każda ingerencja w gumę zdecydowanie nie polecam gniazdo robi się luźniejsze owocuje to później w przesuwaniu się po główce zdecydowanie nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago27 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Guma raz nabita powinna zostać na miejscu bez zdejmowania jej po każdym łowieniu.Każde zdejmowanie i ponowne nakładanie niszczy gumę więc lepiej kupić kilka gum tego samego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi