andrzej_krk Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja jak jeżdżę na Wisełkę odkrywać nowy teren, to patrzę na maps google, szukam dojazdu, auto zostawiam w okolicach wału i fruuu w teren, samemu coś znaleźć - i jaka frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 u mnie nudy,same sumy ostatnio... Nie będę Cię pytać Bluzer gdzie Ty konkretnie łowisz te sumy, ale ja z sumem od kilku lat nie miałem kontaktu na Wiśle. Gdzie indziej potrafiłem wyczaić go na wątrobę, ale na spinning za czarta nie idzie go sprowokować? Jeździsz kolego w jedno miejsce, czy ogólnie suma jest w Wiśle, w Krakowie aż tak dużo i nie jest sztuką go spotkać. Dodam jedynie, że częściej odwiedzam okolice Nowej Huty z kijkiem i efekty w sensie wąsacza mam mierne, jedynie szczupłe i bolki. W sklepach wędkarskich nabieram jedynie wody w gębę, bo ponoć suma złowić na Wiśle nie sztuka. Ale czy mowa o spinningu? W ogóle koledzy z Krakowa, jak wam się powodzi w relacjach z wąsatymi w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja złapałem jednego na Brzegach na 35 cm... tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja w tym sezonie kilka powyzej metra mam, najwiekszy 147. Łowie na spinning, widziałem tez zdechłego suma takiego z 180cm :/ takze na pewno sa, z sumami jest tak, ze na długim odcinku potrafi ich w ogole nie byc, a na innym regularnie poluje kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Moim zdaniem ze zlowieniem suma jest jak z kazdą inna rybą,bez ropracowania miejscówki o wedkarski sukces trudno. KAŻDĄ rybe mozna łowić regularnie,trzeba byc tylko w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Suma łatwo jest złowić,nawet bardzo łatwo,ale....wcześniej swoje trzeba wychodzić,wyjezdzić,pozrywać i nieprzespać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 obecnie na wiśle utrzymuje się niski poziom wody, jaka przynęta najlepiej sprawdzi się przy wyprawie na jesiennego drapieżnika ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 tylu użytkowników i aż dziw że tyle czasu nikt nie umie odpowiedzieć na wydawało by się proste dla doświadczonego wędkarza pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 bo na to pytanie nie ma odpowiedzi, jedź nad wode i probuj wszystkiego, pozatym ryb w wisle nie ma ! =/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Nie jestem ryba zeby odpowiadac na takie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 próbowałem kilkanaście razy w różnych miejscach i na wszelakie przynęty no i efekty mizerne. tak więc chyba ryb faktycznie coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Wisła? Kraków? Brak ryb?.... eeeee mówię Wam, że są. Niestety miejscówek nie podam z wiadomych przyczyn ale od Niepołomic do Skawiny można znaleźć przynajmniej kilka dobrych miejsc w tym takich, że jak chce sobie rybkę zjeść np. w piątek, to jadę i wyciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Wczoraj na Wisełce po 18tej pod Dąbiem były dosłownie tłumy. Od strony Zabłocia chyba z 10 osób na 500metrach Szkoda, że byłem w innej sprawie bo bym chętnie pobiczował, bo bolki pięknie biły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 no to jutro jak tylko pogoda dopisze jadę w okolice ujścia skawinki, z nadzieją na lepszy niż do tej pory rezultat. bo jak do tej pory to łowy kończyły się na kilku malutkich okonkach albo o pustym haczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 U mnie Wisła martwa. Nie wiem co się dzieje, ale bardzo słabo przez ostatnie dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Łowi ktoś w okolicach wpadania wilgi do Wisły?? Kiedyś łowiłem w okolicach Vistuli ale efektów nie maiłem za to mój sąsiad tak. Teraz przeniósł się on w okolice NH.Mnie bardziej pasuje właśnie miejsce wpadania wilgi albo okolice mostu Grunwaldzkiego.Interesuje mnie spławik i grunt ale przede wszystkim spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Ja łowie dosyc czesto w tych rejonach, jako ze mam tam rzut beretem. W tym roku na ujsciu Wilgi raczej słabo, złowiłem kilka boleni. Za to 2,3 lata temu na ujsciu Wilgi jak i w samej Wildze łowiłem duzo kleni. Nie byly to wielkie sztuki, ale kilka 40+ trafiłem za to ilosciowo bylo niezle, za kazdym razem jakas sztuka sie uwiesiła:) czasami trafil sie szczupak, okon, raz udalo mi sie zlowic 2 potokowce O_O skad sie tam wziely do dzisiaj nie wiem, podejrzewam ze musialy spłynac z Rudawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 No właśnie aj też ale rzadko można spotkać tam kogoś ( coraz rzadziej) .kilka lat temu było to miejsce dosyć oblegane a teraz co przechodzę to nikogo nie ma. Masło tego rok temu to wilga była strasznie oblegana ( notorycznie spotykałem tam jedne i te same osoby) a teraz nikogo nie widuje.,,Dziadki z okolic plaży też się zwinęli choć spędzali tam cale dnie rok temu.Pisze ogólnie o całym tym roku. Ogólnie to interesuje mnie cala Bulwarowa część Wisły w Krakowie.Mam zamiar z kolega odwiedzać ją w miarę regularnie następnym roku jeszcze nie sprecyzowałem czy będize to tylko spining czy jakiś inna metoda ale mam zamiar powrócić do Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 No właśnie też jestem ciekawy jak wygląda łowienie na bulwarach na odcinku W2. Łowię z reguły poniżej Huty, poniżej stopnia Przewóz. Ale jak jestem w Krakowie, to nie zawsze chce mi się tam jeździć, bo jak się trafi na korek koło kombinatu, to jest 1,5 godziny jazdy na ryby w jedną stronę, a to około 10 km tylko. Połowiłbym w centrum Krakowa, ale kompletnie nie wiem gdzie. Tam gdzie próbowałem nie złowiłem nigdy nic. Ale fakt że jak się sprowadziłem do Krakowa, to zawsze jeździłem tylko na miejscówki mojego kolegi z pracy razem z nim, a on polecał tylko rejony poniżej Huty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 totalna cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Pewnie wszyscy na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 nie no byłem i totalna cisza właśnie ... w sumie można powiedzieć że fajnie...relaxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Ja może w poniedziałek gdzieś uderze:) Gobio,jaki to Croix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 czy ja dobrze widzę wędkarza na 1 fotce ?? oczywiście bez klikania w okienko klenie skubią tak słyszałem, świniary, niedary wesołych i taaakich rybek w NR, pozdrawiam i wpadnijcie kiedyś do mnie na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 klenie skubią tak słyszałem, świniary, niedary Rodzinne strony mojego dziadka (Grobla) Piękna rzeka w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 jak pogoda dopisze to na pewno też się wybiorę po świętach, w "tej" okolicy w tym dniu na obu brzegach było 4 wędkarzy, a jak się zwijaliśmy dojechała jeszcze poważna ekipa za sandaczem także frekwencja spora ja bez efektów próbowałem namierzyć zimowe Jaśki (a przy okazji testowałem ledżenda salmon steelhead MLF2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi