Skocz do zawartości
Dragon

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś zerknąłem w kamerę z zakola Wisły w celu sprawdzenia koloru wody - nie zachwyca. A już plecak był spakowany i gotowy do drogi... Ech... Siedzi ktoś może z jakimś gruntem przy takim stanie oraz kolorycie wody ?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Wczoraj byłem porzucać, przed burzą złowiłem 2 kleniki. Przeczekałem ulewę pod mostem, ale potem już nie było sensu łowić, zaczęło płynąć pełno syfu itd. Jak szedłem do domu to mijałem się z dwoma grunciarzami, ale czy coś połowili niestety nie wiem

Napisano

Raczej kiepsko, Jak sprawdzałem stan wody jest dość wyskoki adekwatnie pewnie syf płynie :) Jeszcze trzeba poczekać zanim pobiega się po krzakach :)

Napisano

Wczoraj wieczorem jak przejeżdzałem przez Wisłę, jeszcze lekko podniesiona ale w miarę czysta już była. Syf niestety jeszcze płynął, ale myślę, że dzisiaj powinno być już dobrze. Pójdę wieczorem sprawdzić i dam znać :)

Napisano

Ja byłem dziś zobaczyć zwiad potrenować:) Zawody z koła się zbliżają, warunki są ciężkie, po wysokiej wodzie błoto, w dodatku jeszcze ten żar z nieba w trawskach a o komarach już nie wspomnę, jest ich zatrzęsienie, potrafiły z krzaków na takie słońce wyjść chmarą, dopóty zorientowały się o słońcu:P

Napisano

2h wypad na Dąbie w okolice ujścia Prądnika obfitował w....... komary, pokrzywy i zerowe brania nawet na paproszki :evil: Od czasu do czasu coś się spławiło na środku Wisły doprowadzając mnie do szału :mrgreen: Woda podniesiona o około 30 cm kolor całkiem przyzwoity niestety płynie biały pienisty syf.

Napisano

Witam. dziś godz 5,30 pojawiałem się nad Wisełką, woda już jest dobra, gwałtownie opada z dnia na dzień, co z tym ryba nie jest aktywna, złapany jeden kleń kilka podbić, zepsute Bolenie prze ze mnie ehh, za to poznałem nowe miejscówki świetne na klenia:) opaski. Co do połowów uważam że z rana jest najlepiej, nie gorąco komarów nie ma tak, tylko trzeba mieć wodery min. duza rosa, do 10 można połowić bo później jest za gorąco, a pod wieczór masa komarów :)

Napisano

Esioslaw po raz kolejny dzięki za info :wink: Od kilku dni zbieram się nad Wisłę i nie mogę się zebrać... Budzi krzyczy o 4tej i na tym się kończy. teraz już wiem ze wodery muszę dorzucić ;)

Apropo Wisły... Jak tam sytuacja w Niepołomicach ? W Okolicach mostu ? Da się biegać po zatoczkach ?

Napisano

Esioslaw, ja uważam, że do 7 można łowić, potem katorga. W ostatnia niedzielę łowiłem do 9 i czułem się jak po torturach. Dzis bylem od 4 do 7 pod przewozem. Jakieś boleniowe przedszkole się meldowało. Woda już OK. Tylko ten upał :(

post-14647-14544973305513_thumb.gif

Napisano

hehe Proszę:) Oj nie wiem jak te okolice, nigdy tam nie bylem :) Ja Tylko Nowe Brzesko i w dół do Uścia Raby,po kamieniach nie za bardzo jeszcze, trzeba się zmagać z trawskiem i błotem. Ja wczoraj wytrzymałem do 10,30:) w spodniobutach ( już byly mokre) Dziś raczej rezygnuje z Wypadu ale jutro o 4 się melduję nad rzeką:)

Napisano

Witam:) Jak pisałem pokazałem się nad rzeką dziś tylko nie o 4 lecz po 7 ale może być na te niecałe 3 godz:) Złapany jeden bolek, w jednej chwili zaczęły żer, udało się z jednym:) Ładny odjazd :) i po chwili na brzegu:) za następnymi nie chodziłem Zostawiłem na jutro :) a miejsca są atrakcyjne :) Woda niższa jak ostatnio :) Dla mnie w sam raz:)

Napisano

bumtarara czyli mówisz ze nawet w centrum masakra z komarami ? :mrgreen:

Wczoraj około 19tej wyskoczyłem w okolice Łęgu ze spinem. Siadł 1 Okoń.. niestety o tej godzinie stojąc przy brzegu zaledwie 5 minut byłem caaaaały w komarach. Jest po prostu masakra. Widzę że rano tez nie za wesoło. Siedział ktoś może w upały nad Wisłą? Tak miedzy 11- 16 ? Tez tych insektów tyle fruwa?