Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dziś 4h biczowania wody na Dąbiu od 7 - 11 od strony ujścia basenu portowego i niestety bez kontaktu z rybą. Kopyto, twister, obrotówka, Spirit , Thrill , paproch , boczny trok i nic. Trudno może następnym razem :mrgreen: Dopisały tylko kaczki i łabędzie no i pogoda. Mimo że bez kontaktu mila wycieczka po miesięcznej nie obecności nad wodą :wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam,dziś 2 godzinki machania kijem,i na jednej miejscówce 3 sandaczyki-przedszkolaki..W ciągu 20-30min..a tak to cisza,gdzieś tam Bóbr płynął i kaczki goniły się o pożywienie;-)..I tyle z Wiślanych atrakcji na dziś.

Napisano

Wczoraj kilka godzin nad Wisłą w okolicach Łegu zaowocowało niewielką liczbą brań ale dwa leszcze siadły. Jeden 47 drugi 62 cm. Pogoda jak na listopad piękna. Biała ryba jeszcze żeruje, warto więc skorzystać z ostatnich ciepłych dni i wybrać sę nad wodę nawt z gruntówkami.

Napisano
Grubasek :) piękny.

Ja czwartek i piatek wezmę urlop i cos popróbuję. Nie wiem tylko gdzie by tu jechać...

Najlepiej nad wodę. :lol::lol::lol:

Ja jutro od rana atakuje... miałem jechać na Przylasek ale chyba Wisła wygra... :cool:

Napisano

Niedziela spędzona od 10 do 14 nad Wisłą w okolicach Niepołomic zaowocowała piękną słoneczną pogodą. Jednakże drapieżnik nie miał tego dnia ochoty na współpracę.

Pozdrawiam :wink:

Napisano

Dzięki chłopaki... ot taki wypadek podczas spaceru z wędką brzegiem Wisełki się trafił. :wink:

Ma niecałe 80 cm i 3,16 kg.

Fajną minę zrobił :D

Pewnie się zdziwił iż do wody wraca. :cool::cool::cool:

Obiecał, że jak będzie miał ponad metr to się spotkamy i tym razem on wygra :D:D:D:D

Napisano

Gratulacje ! Ale dziwi mnie fakt, że zamiast chwalić się sandaczami coraz częściej trafiają się kaczodzioby. Czyżby się coraz bardziej zadomawiały i wypierały inne gatunki ?

Napisano

Nom niestety już w ostatnich latach też była taka tendencja... dużo więcej szczupłych jest niż zanderków. W tym roku trafiło mi się tylko kilka maluchów, ale rok się jeszcze nie skończył... więc mam nadzieję iż jakieś jeszcze uda się przechytrzyć.

Napisano

Jak tam połowy weekendowe w Wisełce? Ja wybrałem się do Hebdowa i totalna katastrofa. Nad rzeką od 8 do 13, rzeka całkiem przyjemna, trochę podniesiona, ale przez cały ten czas nie zaliczyłem choćby jednego marnego trącenia. Do wody poszły wobki, wirówki, wahadła i gumy, duże, małe i bardzo małe i nic. Trochę się zniechęciłem, bo dużo obiecywałem sobie po tym wyjeździe, chyba znów przerzucę się na stojąca wodę.

Napisano

Witam,dziś wyskoczyłem z rana na 2 godz. poniżej Dąbia..Kilka ''pstryknieć''i przywalił sandaczyk 62cm na gumę z opadu...Nareszcie jakiś w miarę ''dorosły'' :mrgreen: bo zazwyczaj przedszkolaki się trafiały :razz:.Rybka w pełni sił pływa dalej i macha ogonem :mrgreen:

Napisano

Fajny psiak. Gratki.

W sumie poniżej Dąbia byłem tylko raz od strony "basenu portowego" i to dobrych kilka lat temu - jednak jakoś ta woda do mnie nie przemawiała... może coś się tam jednak pozmieniało?! ;)

Napisano
No to od dziś będzie co 20 metrów spinningista od Dąbia po most Wandy :evil:

Graty za ładnego mętnookiego.

To jest dość długi odcinek także spokojnie.

Poza tym święta coraz bliżej nie czujesz presji?? :P

Napisano

Na przewozie dziś jak mrówek :D haha, mały szczupaczek się spiął. dziwna sytuacja dziś, stoję rzucam guma, zerkam pod nogi i oczom nie mogę uwierzyć, szcupal tak po 70 cm pod samym brzegiem siedzi, pozwolił się dotknąć i odpłynął tak spokojnie jakby nigdy nic :D