Nightwalker Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam. Dziś 4h biczowania wody na Dąbiu od 7 - 11 od strony ujścia basenu portowego i niestety bez kontaktu z rybą. Kopyto, twister, obrotówka, Spirit , Thrill , paproch , boczny trok i nic. Trudno może następnym razem Dopisały tylko kaczki i łabędzie no i pogoda. Mimo że bez kontaktu mila wycieczka po miesięcznej nie obecności nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam,dziś 2 godzinki machania kijem,i na jednej miejscówce 3 sandaczyki-przedszkolaki..W ciągu 20-30min..a tak to cisza,gdzieś tam Bóbr płynął i kaczki goniły się o pożywienie;-)..I tyle z Wiślanych atrakcji na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Wczoraj kilka godzin nad Wisłą w okolicach Łegu zaowocowało niewielką liczbą brań ale dwa leszcze siadły. Jeden 47 drugi 62 cm. Pogoda jak na listopad piękna. Biała ryba jeszcze żeruje, warto więc skorzystać z ostatnich ciepłych dni i wybrać sę nad wodę nawt z gruntówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 1 listopad wybrałem się od 7 do około 13, dwa pstryknięcia zęby w gumie, jeden szczupaczek spięty i taki jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Grubasek piękny. Ja czwartek i piatek wezmę urlop i cos popróbuję. Nie wiem tylko gdzie by tu jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Grubasek piękny.Ja czwartek i piatek wezmę urlop i cos popróbuję. Nie wiem tylko gdzie by tu jechać... Najlepiej nad wodę. Ja jutro od rana atakuje... miałem jechać na Przylasek ale chyba Wisła wygra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novilek Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Niedziela spędzona od 10 do 14 nad Wisłą w okolicach Niepołomic zaowocowała piękną słoneczną pogodą. Jednakże drapieżnik nie miał tego dnia ochoty na współpracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Coś cisza w temacie... pewnie wszyscy łowią rybę za rybą i niema czasu pisać o wynikach... To może zacznę a reszta po kontynuuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Piękny ile miał ? eee tam ja to bym bardzo chętnie pojechał, tylko czasu brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Piękny szczupak I do tego z Wisły. Kolego - gratulacje x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Ładna rybka, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Fajną minę zrobił gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Dzięki chłopaki... ot taki wypadek podczas spaceru z wędką brzegiem Wisełki się trafił. Ma niecałe 80 cm i 3,16 kg. Fajną minę zrobił Pewnie się zdziwił iż do wody wraca. Obiecał, że jak będzie miał ponad metr to się spotkamy i tym razem on wygra :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Gratulacje ! Ale dziwi mnie fakt, że zamiast chwalić się sandaczami coraz częściej trafiają się kaczodzioby. Czyżby się coraz bardziej zadomawiały i wypierały inne gatunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Nom niestety już w ostatnich latach też była taka tendencja... dużo więcej szczupłych jest niż zanderków. W tym roku trafiło mi się tylko kilka maluchów, ale rok się jeszcze nie skończył... więc mam nadzieję iż jakieś jeszcze uda się przechytrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Ja w tym roku miałem żłobek do 35 cm... masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1921 Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Ja w tym roku największy zanderek 45 cm, a ktos łowił ostatnio na feeder?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Jak tam połowy weekendowe w Wisełce? Ja wybrałem się do Hebdowa i totalna katastrofa. Nad rzeką od 8 do 13, rzeka całkiem przyjemna, trochę podniesiona, ale przez cały ten czas nie zaliczyłem choćby jednego marnego trącenia. Do wody poszły wobki, wirówki, wahadła i gumy, duże, małe i bardzo małe i nic. Trochę się zniechęciłem, bo dużo obiecywałem sobie po tym wyjeździe, chyba znów przerzucę się na stojąca wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 ja byłem dziś, siadł mi szczupaczek 40cm, malutki sandałek 28cm haha i obcięta guma, mocne branie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Witam,dziś wyskoczyłem z rana na 2 godz. poniżej Dąbia..Kilka ''pstryknieć''i przywalił sandaczyk 62cm na gumę z opadu...Nareszcie jakiś w miarę ''dorosły'' bo zazwyczaj przedszkolaki się trafiały .Rybka w pełni sił pływa dalej i macha ogonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Fajny psiak. Gratki. W sumie poniżej Dąbia byłem tylko raz od strony "basenu portowego" i to dobrych kilka lat temu - jednak jakoś ta woda do mnie nie przemawiała... może coś się tam jednak pozmieniało?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 No to od dziś będzie co 20 metrów spinningista od Dąbia po most Wandy Graty za ładnego mętnookiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 No to od dziś będzie co 20 metrów spinningista od Dąbia po most Wandy Graty za ładnego mętnookiego. To jest dość długi odcinek także spokojnie. Poza tym święta coraz bliżej nie czujesz presji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 No to od dziś będzie co 20 metrów spinningista od Dąbia po most Wandy Graty za ładnego mętnookiego. To jest dość długi odcinek także spokojnie. Poza tym święta coraz bliżej nie czujesz presji?? Spokojnie Wisłę sobie odpuszczą na jakiś czas.... http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/104791/60/zarybienie_kroczkiem_karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Na przewozie dziś jak mrówek haha, mały szczupaczek się spiął. dziwna sytuacja dziś, stoję rzucam guma, zerkam pod nogi i oczom nie mogę uwierzyć, szcupal tak po 70 cm pod samym brzegiem siedzi, pozwolił się dotknąć i odpłynął tak spokojnie jakby nigdy nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi