Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Czyli rozumiem, że te dwa jazie złowił pan z feederem spotkany przez Elasta93?:) Trochę to pogmatwane:)

Ja dziś feederek, 1 leszcz + 2 spięte przy samym brzegu, ale za bardzo wędki nie pilnowałem, bo zajmowałem się grillem i grą w kości:)

Napisano
Czyli rozumiem, że te dwa jazie złowił pan z feederem spotkany przez Elasta93?:) Trochę to pogmatwane:)

Ja dziś feederek, 1 leszcz + 2 spięte przy samym brzegu, ale za bardzo wędki nie pilnowałem, bo zajmowałem się grillem i grą w kości:)

Generalnie to sie nam chaos zrobił Pan z feederami z tego co mówił ogółem wyjął kilka leszczy i płoci ale niewielkich a Marcin chyba mnie z kimś pomylił :D

Aż tak to sie nie nachodziłem przez te pare godzin żeby zrobić wywiad z wszystkimi nad tym odcinkiem wisły w tych godzinach rozmawiałem raptem z dwoma Panami.

Napisano

Dziś porzucałem chwilę w okolicach Niepołomic. Celem był Boleń, ale po raz kolejny na chęciach się skończyło. Woda martwa.

Napisano

Ja byłem i 1-szego i 3-ciego pod wieczór na Wisełce w okolicach mostu Zwierzynieckiego ze spinem i nawet jednego brania. Ogólnie nie było widać żadnego żerowania rybek, chociaż raz chyba boleń się wynurzył jakieś ze 3 kg na oko. Chyba winna pełnia no i jeszcze trochę woda była mętna, szczególnie w piątek. Następnym razem idę ze spławikówką, bo kolejny dzień bez ryby skończy się depresją :mrgreen:

Napisano
Ogólnie nie było widać żadnego żerowania rybek, chociaż raz chyba boleń się wynurzył jakieś ze 3 kg na oko.:mrgreen:

na 100% był to Boleń :mrgreen:

Napisano

Witam Kolegów Po kiju, nie było czasu wybrać się na rybki w tym sezonie, jaka woda na Wiśle okolice grabie przewóz? dzieje się coś ? klenie jazie ? Pozdrawiam

Napisano

Koledzy jak to jest teraz z Wisłą poniżej przewozu.

Jedni łapią zaraz za pierwszym spadem a inni za tablicą trochę dalej od tego spadu.

W zezwoleniu jest 400 m i od maja 200 m.

Ostanio byłem tam rekreacyjnie i zwróciło to moją uwagę.

Tablicy też już tylko część została :)

Napisano

Kiedy bym tam nie był to ktoś zawsze łowi i przed spadem:) A swoja drogą czy łowienie przy tabliczce ale oddawanie rzutów w stronę strefy jest OK?

Napisano

Na Przewozie 200m nie jest przestrzegane, łowi się tam gdzie popadnie zaczynając od betonów kończąc przy znaku. Poniżej 200m łowią tylko "nowi"

Napisano

ale kilka razy widziałem jak jechała tam straż rybacka..

więc kontrole jakieś tam są..

I chyba zaraz poniżej przewozu to chyba tylko boleń... nie ?

Napisano

Osobiście raz lko widziałem tam PSR na kontroli,za to strażników SSR kilka razy...wśród łowiących poniżej 200m :shock::evil:

Poniżej Przewozu można w zasadzie liczyć na kazdy gatunek. Sam tam jezdze głównie na jazie i klenie

Napisano

Bluzerku w tym mnie????

A faktycznie kontrole tam bywają. Tylko jak to w życiu bywa - są strażnicy wędkujących nie ma :cry: ale kontrole na Przewozie są i będą!!!! :lol:

Napisano

Jest ok, tylko tablica po stronie Kujaw jest schowana daleko w krzakach poniżej wysokości tablicy od strony Brzegów. Nie każdy wie, że można rzucać tylko po skosie po linii łączącej te tablice. Jak to jest w rzeczywistości to każdy wie, kto tam był.

Osobiście uważam, że jest zły pomysł i od razu nasuwa skojarzenia, że tablice są tak ustawione, żeby mandaty ściągać (szczególnie z nowych, którzy rzucą sobie gruncik prostopadle do prądu).

Pomysł na rozwiązanie sytuacji to strefy no-kill 50-500m, na progach, który to pomysł już został zgłoszony w kole. Niestety nie wiem jak to się potoczyło, bo narazie cisza. (ponoć wniosek przeszedł).

Można by było łowić od 50m jak w ustawie, najlepiej od maja, ale bez prawa zabierania ryb i wszyscy byliby happy.

Napisano
Bluzerku w tym mnie????

A faktycznie kontrole tam bywają. Tylko jak to w życiu bywa - są strażnicy wędkujących nie ma :cry: ale kontrole na Przewozie są i będą!!!! :lol:

Inni "spece". Ciebie to bym nawet nie podejrzewał o takie numery;)

Napisano

Byłem parę dni temu, bolków prawie nie widać aczkolwiek udało mi się jednego 50 cm wyjąć. Później męczyłem boczny trok i kilka okonków oraz ładny leszcz.

Podobno na lajkoniku nie połowili. ;)

Napisano
Wisła? Kraków? Brak ryb?.... eeeee mówię Wam, że są. Niestety miejscówek nie podam z wiadomych przyczyn ale od Niepołomic do Skawiny można znaleźć przynajmniej kilka dobrych miejsc w tym takich, że jak chce sobie rybkę zjeść np. w piątek, to jadę i wyciągam.

A powiedz kolego, czy można jeść z Wisły. Nie jestem mięsiarzem i często puszczam ryby ale czasem też lubię coś zjeść. Wszyscy straszą, że trujące te ryby.