MarcinKRK Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 ta napotkana osoba, która złowiła małego okonka, zmieniła miejscówkę i wyjeła z wody dwa jazie 45cm:), takze wieksze ryby tez chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Czyli rozumiem, że te dwa jazie złowił pan z feederem spotkany przez Elasta93? Trochę to pogmatwane:) Ja dziś feederek, 1 leszcz + 2 spięte przy samym brzegu, ale za bardzo wędki nie pilnowałem, bo zajmowałem się grillem i grą w kości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałNP Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Dzisiaj fajny grubasek się trafił http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09e99732ae784b54.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c9263627cb8294e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Czyli rozumiem, że te dwa jazie złowił pan z feederem spotkany przez Elasta93? Trochę to pogmatwane:)Ja dziś feederek, 1 leszcz + 2 spięte przy samym brzegu, ale za bardzo wędki nie pilnowałem, bo zajmowałem się grillem i grą w kości:) Generalnie to sie nam chaos zrobił Pan z feederami z tego co mówił ogółem wyjął kilka leszczy i płoci ale niewielkich a Marcin chyba mnie z kimś pomylił Aż tak to sie nie nachodziłem przez te pare godzin żeby zrobić wywiad z wszystkimi nad tym odcinkiem wisły w tych godzinach rozmawiałem raptem z dwoma Panami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekwalczyk Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Wydaje mi się że właśnie Kraków w obrębie Wisły zbyt wolno się zmienia. A przecież są te środki na rewitalizację i inne programy rekreacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałNP Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Miły początek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3637494ec9870b33.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f675f120cd7c35b9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novilek Napisano 2 Maja 2015 Share Napisano 2 Maja 2015 No Rafał wstrzykujesz we wszystkich niezłą dawkę optymizmu, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Jaź 50 cm z wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Dziś porzucałem chwilę w okolicach Niepołomic. Celem był Boleń, ale po raz kolejny na chęciach się skończyło. Woda martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbull Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Ja byłem i 1-szego i 3-ciego pod wieczór na Wisełce w okolicach mostu Zwierzynieckiego ze spinem i nawet jednego brania. Ogólnie nie było widać żadnego żerowania rybek, chociaż raz chyba boleń się wynurzył jakieś ze 3 kg na oko. Chyba winna pełnia no i jeszcze trochę woda była mętna, szczególnie w piątek. Następnym razem idę ze spławikówką, bo kolejny dzień bez ryby skończy się depresją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Ogólnie nie było widać żadnego żerowania rybek, chociaż raz chyba boleń się wynurzył jakieś ze 3 kg na oko. na 100% był to Boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Leszcz 63 cm z wisły W3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Leszcz 63 cm z wisły W3. Piękny, graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Witam Kolegów Po kiju, nie było czasu wybrać się na rybki w tym sezonie, jaka woda na Wiśle okolice grabie przewóz? dzieje się coś ? klenie jazie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Koledzy jak to jest teraz z Wisłą poniżej przewozu. Jedni łapią zaraz za pierwszym spadem a inni za tablicą trochę dalej od tego spadu. W zezwoleniu jest 400 m i od maja 200 m. Ostanio byłem tam rekreacyjnie i zwróciło to moją uwagę. Tablicy też już tylko część została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Kiedy bym tam nie był to ktoś zawsze łowi i przed spadem:) A swoja drogą czy łowienie przy tabliczce ale oddawanie rzutów w stronę strefy jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Na Przewozie 200m nie jest przestrzegane, łowi się tam gdzie popadnie zaczynając od betonów kończąc przy znaku. Poniżej 200m łowią tylko "nowi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 ale kilka razy widziałem jak jechała tam straż rybacka.. więc kontrole jakieś tam są.. I chyba zaraz poniżej przewozu to chyba tylko boleń... nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Osobiście raz lko widziałem tam PSR na kontroli,za to strażników SSR kilka razy...wśród łowiących poniżej 200m Poniżej Przewozu można w zasadzie liczyć na kazdy gatunek. Sam tam jezdze głównie na jazie i klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Bluzerku w tym mnie???? A faktycznie kontrole tam bywają. Tylko jak to w życiu bywa - są strażnicy wędkujących nie ma ale kontrole na Przewozie są i będą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Jest ok, tylko tablica po stronie Kujaw jest schowana daleko w krzakach poniżej wysokości tablicy od strony Brzegów. Nie każdy wie, że można rzucać tylko po skosie po linii łączącej te tablice. Jak to jest w rzeczywistości to każdy wie, kto tam był. Osobiście uważam, że jest zły pomysł i od razu nasuwa skojarzenia, że tablice są tak ustawione, żeby mandaty ściągać (szczególnie z nowych, którzy rzucą sobie gruncik prostopadle do prądu). Pomysł na rozwiązanie sytuacji to strefy no-kill 50-500m, na progach, który to pomysł już został zgłoszony w kole. Niestety nie wiem jak to się potoczyło, bo narazie cisza. (ponoć wniosek przeszedł). Można by było łowić od 50m jak w ustawie, najlepiej od maja, ale bez prawa zabierania ryb i wszyscy byliby happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Bluzerku w tym mnie???? A faktycznie kontrole tam bywają. Tylko jak to w życiu bywa - są strażnicy wędkujących nie ma ale kontrole na Przewozie są i będą!!!! Inni "spece". Ciebie to bym nawet nie podejrzewał o takie numery;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 A jak efekty koledzy nad Wisłą? dzieje się coś trafiają się coś ciekawego ... woda pewnie podniesiona po tych deszczach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Byłem parę dni temu, bolków prawie nie widać aczkolwiek udało mi się jednego 50 cm wyjąć. Później męczyłem boczny trok i kilka okonków oraz ładny leszcz. Podobno na lajkoniku nie połowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbull Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Wisła? Kraków? Brak ryb?.... eeeee mówię Wam, że są. Niestety miejscówek nie podam z wiadomych przyczyn ale od Niepołomic do Skawiny można znaleźć przynajmniej kilka dobrych miejsc w tym takich, że jak chce sobie rybkę zjeść np. w piątek, to jadę i wyciągam. A powiedz kolego, czy można jeść z Wisły. Nie jestem mięsiarzem i często puszczam ryby ale czasem też lubię coś zjeść. Wszyscy straszą, że trujące te ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi